TÜBİTAK BİLGEM’in projesine dönüşüm yönetişimi ödülü verildi

GEBZE 09.01.2025 - 11:00, Güncelleme: 09.01.2025 - 11:21
 

TÜBİTAK BİLGEM’in projesine dönüşüm yönetişimi ödülü verildi

TÜBİTAK BİLGEM’in projesine dönüşüm yönetişimi ödülü verildi
TÜBİTAK BİLGEM ve Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü iş birliğiyle geliştirilen MUES projesi ödüle layık görüldü. TÜBİTAK BİLGEM ve Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü iş birliğiyle geliştirilen Müze Ulusal Enformasyon Sistemi (MUES), Kurumsal Yönetişim Derneği tarafından düzenlenen 2. Kurumsal Yönetişim Zirvesi kapsamında ‘Yılın En İyi Dijital Dönüşüm Yönetişimi’ ödülüne layık görüldü. Uluslararası ölçekte benzeri bulunmayan MUES Projesi, yüksek teknolojik katma değer yaratıyor. Açık kaynak kodlu teknolojilerle geliştirilen sistem, lisans bağımlılığı taşımadan sürdürülebilir bir yapı sunuyor. Gelişen ihtiyaçlara göre sürekli olarak yenilenen MUES, dijital dönüşümde Türkiye’nin öncü projelerinden biri olarak öne çıkıyor. KÜLTÜREL MİRASIN DİJİTAL DÖNÜŞÜMÜ Türkiye’nin kültürel miras yönetiminde ulusal ölçekteki ilk ve tek dijital dönüşüm hareketi olan MUES Projesi, iş süreçlerinde modernizasyon, kaliteli hizmet, izlenebilir performans ve verimli süreç yönetimi hedefiyle tasarlandı. Proje, müzelerden koleksiyonerlere, restorasyon ve konservasyon işlemlerinden kaçakçılıkla mücadeleye kadar geniş bir hizmet yelpazesinde yenilikçi çözümler sunuyor. MUES, Türkiye’deki kamu ve özel müzeler ile koleksiyonerlere ait kültür varlıklarının ayrıntılı bilgilerini içeren ulusal bir veri bankası niteliği taşıyor. Aynı zamanda, müzecilik, restorasyon ve kaçakçılıkla mücadele gibi alanlarda süreçleri optimize eden bir planlama ve izleme aracı olarak hizmet veriyor. Sistemin e-Devlet entegrasyonu sayesinde müze işlemleri dijital ortamda yürütülerek hızlı ve güvenli çözümler sağlanıyor. EĞİTİM VE ARAŞTIRMA ALTYAPISI MUES; araştırmacılar, akademisyenler, öğrenciler ve vatandaşlar için bir eğitim ve araştırma platformu olarak da tasarlandı. Projenin araştırma bileşeni devreye alındığında kullanıcılar ihtiyaç duydukları bilgilere çevrim içi ortamda kolayca erişebilecek. HABER: YAĞMUR SIR DURUR
TÜBİTAK BİLGEM’in projesine dönüşüm yönetişimi ödülü verildi

TÜBİTAK BİLGEM " class="text-dark font-weight-bold" target="_blank"> TÜBİTAK BİLGEM ve Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü iş birliğiyle geliştirilen MUES projesi ödüle layık görüldü.

TÜBİTAK BİLGEM " class="text-dark font-weight-bold" target="_blank"> TÜBİTAK BİLGEM ve Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü iş birliğiyle geliştirilen Müze Ulusal Enformasyon Sistemi (MUES), Kurumsal Yönetişim Derneği tarafından düzenlenen 2. Kurumsal Yönetişim Zirvesi kapsamında ‘Yılın En İyi Dijital Dönüşüm Yönetişimi’ ödülüne layık görüldü. Uluslararası ölçekte benzeri bulunmayan MUES Projesi, yüksek teknolojik katma değer yaratıyor. Açık kaynak kodlu teknolojilerle geliştirilen sistem, lisans bağımlılığı taşımadan sürdürülebilir bir yapı sunuyor. Gelişen ihtiyaçlara göre sürekli olarak yenilenen MUES, dijital dönüşümde Türkiye’nin öncü projelerinden biri olarak öne çıkıyor.

KÜLTÜREL MİRASIN DİJİTAL DÖNÜŞÜMÜ

Türkiye’nin kültürel miras yönetiminde ulusal ölçekteki ilk ve tek dijital dönüşüm hareketi olan MUES Projesi, iş süreçlerinde modernizasyon, kaliteli hizmet, izlenebilir performans ve verimli süreç yönetimi hedefiyle tasarlandı. Proje, müzelerden koleksiyonerlere, restorasyon ve konservasyon işlemlerinden kaçakçılıkla mücadeleye kadar geniş bir hizmet yelpazesinde yenilikçi çözümler sunuyor. MUES, Türkiye’deki kamu ve özel müzeler ile koleksiyonerlere ait kültür varlıklarının ayrıntılı bilgilerini içeren ulusal bir veri bankası niteliği taşıyor. Aynı zamanda, müzecilik, restorasyon ve kaçakçılıkla mücadele gibi alanlarda süreçleri optimize eden bir planlama ve izleme aracı olarak hizmet veriyor. Sistemin e-Devlet entegrasyonu sayesinde müze işlemleri dijital ortamda yürütülerek hızlı ve güvenli çözümler sağlanıyor.

EĞİTİM VE ARAŞTIRMA ALTYAPISI

MUES; araştırmacılar, akademisyenler, öğrenciler ve vatandaşlar için bir eğitim ve araştırma platformu olarak da tasarlandı. Projenin araştırma bileşeni devreye alındığında kullanıcılar ihtiyaç duydukları bilgilere çevrim içi ortamda kolayca erişebilecek.

HABER: YAĞMUR SIR DURUR

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gebzehurses.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.