GTÜ’lü akademisyenlere TÜBİTAK 1001 desteği

EĞİTİM 07.01.2025 - 11:47, Güncelleme: 07.01.2025 - 11:47
 

GTÜ’lü akademisyenlere TÜBİTAK 1001 desteği

GTÜ’lü akademisyenlere TÜBİTAK 1001 desteği
TÜBİTAK 1001 kapsamında 2024 yılı 2. döneminde projelerin bilimsel değerlendirme sonuçlarına göre GTÜ’ den 6 proje bu kapsamda destek almaya hak kazandı. TÜBİTAK (Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu) tarafından çağrı açılan ‘1001-Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı’ kapsamında 2024 yılı 1. döneminde Araştırma Destek Programları Başkanlığı’na (ARDEB) önerilen projelerin bilimsel değerlendirme süreci tamamlanarak sonuçlar açıklandı. Gebze Teknik Üniversitesi’nden (GTÜ) 5 akademisyenin projeleri destek almaya hak kazandı. 1001- Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı’ kapsamında bilimsel olarak destek alan akademisyenlerimiz ve araştırma projeleri şöyle: GTÜ Temel Bilimler Fakültesi Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yelda Özden Çiftçi, ‘Parkinson Hastalığına Yönelik Potansiyel İlaç Etken Maddesi Olan Koridin Alkaloidinin Biyoteknolojik Olarak Üretimi, Saflaştırılması, Sitotoksik ve Nörokoruyucu Aktivitesinin Belirlenmesi’ projesi ile destek aldı. GTÜ Temel Bilimler Fakültesi Fizik Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Leyla Çolakerol ARSLAN, ‘Ultra Düşük Güç Tüketimli Mıknatıslanma Anahtarlaması Uygulamaları İçin Heusler Alaşımı Tabanlı Manyetoelektrik Yapıların Geliştirilmesi’ projesi ile destek aldı. GTÜ Mühendislik Fakültesi Elektronik Mühendisliği Öğretim Üyesi Prof. Dr. Serkan Aksoy, ‘Zaman Uzayı Elektromanyetik (Zuem) Sistemleri Için Dispersif  Süperparamanyetik Ve Kayıplı Toprakların Zaman Uzayı Sonlu Farklar Yöntemi Ile Modellenmesi’ projesi ile destek aldı. GTÜ Temel Bilimler Fakültesi Kimya Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ümit Demir, Elektrokimyasal İndirgenmiş Grafen Oksit İle Sarmalanmış Nimo, Ni(Oh)2@Nimo, Nimoox@Nimo Ve Nis/Mos2@Nimo Nanoparçacıklarını İçeren Desteksiz, Esnek Ve Yüksek Aktiviteli Yenilikçi Elektrokatalizörlerin Geliştirilmesi Ve Sudan Elektrokatalitik Hidrojen Üretimi’ projesi ile destek aldı. GTÜ Temel Bilimler Fakültesi Kimya Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. İrem Kulu, ‘İnsan Küçük Hücreli Dışı Akciğer Karsinomu için Egfr-Hsp Hedefli Antikanser İlaç Adayı Moleküllerin Geliştirilmesi’ projesi ile destek aldı. GTÜ Mimarlık Fakültesi Şehir Bölge Planlama Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Melis Oğuz Çevik, ‘Küçük Kentlerin Yeniden Şekillenmesinde Üniversitenin Rolü’ projesi ile destek aldı. HABER: YAĞMUR SIR DURUR
GTÜ’lü akademisyenlere TÜBİTAK 1001 desteği

TÜBİTAK 1001 kapsamında 2024 yılı 2. döneminde projelerin bilimsel değerlendirme sonuçlarına göre GTÜ’ den 6 proje bu kapsamda destek almaya hak kazandı. TÜBİTAK (Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu) tarafından çağrı açılan ‘1001-Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı’ kapsamında 2024 yılı 1. döneminde Araştırma Destek Programları Başkanlığı’na (ARDEB) önerilen projelerin bilimsel değerlendirme süreci tamamlanarak sonuçlar açıklandı. Gebze Teknik Üniversitesi’nden (GTÜ) 5 akademisyenin projeleri destek almaya hak kazandı.

1001- Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı’ kapsamında bilimsel olarak destek alan akademisyenlerimiz ve araştırma projeleri şöyle:

GTÜ Temel Bilimler Fakültesi Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yelda Özden Çiftçi, ‘Parkinson Hastalığına Yönelik Potansiyel İlaç Etken Maddesi Olan Koridin Alkaloidinin Biyoteknolojik Olarak Üretimi, Saflaştırılması, Sitotoksik ve Nörokoruyucu Aktivitesinin Belirlenmesi’ projesi ile destek aldı.

GTÜ Temel Bilimler Fakültesi Fizik Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Leyla Çolakerol ARSLAN, ‘Ultra Düşük Güç Tüketimli Mıknatıslanma Anahtarlaması Uygulamaları İçin Heusler Alaşımı Tabanlı Manyetoelektrik Yapıların Geliştirilmesi’ projesi ile destek aldı.

GTÜ Mühendislik Fakültesi Elektronik Mühendisliği Öğretim Üyesi Prof. Dr. Serkan Aksoy, ‘Zaman Uzayı Elektromanyetik (Zuem) Sistemleri Için Dispersif  Süperparamanyetik Ve Kayıplı Toprakların Zaman Uzayı Sonlu Farklar Yöntemi Ile Modellenmesi’ projesi ile destek aldı.

GTÜ Temel Bilimler Fakültesi Kimya Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ümit Demir, Elektrokimyasal İndirgenmiş Grafen Oksit İle Sarmalanmış Nimo, Ni(Oh)2@Nimo, Nimoox@Nimo Ve Nis/Mos2@Nimo Nanoparçacıklarını İçeren Desteksiz, Esnek Ve Yüksek Aktiviteli Yenilikçi Elektrokatalizörlerin Geliştirilmesi Ve Sudan Elektrokatalitik Hidrojen Üretimi’ projesi ile destek aldı.

GTÜ Temel Bilimler Fakültesi Kimya Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. İrem Kulu, ‘İnsan Küçük Hücreli Dışı Akciğer Karsinomu için Egfr-Hsp Hedefli Antikanser İlaç Adayı Moleküllerin Geliştirilmesi’ projesi ile destek aldı.

GTÜ Mimarlık Fakültesi Şehir Bölge Planlama Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Melis Oğuz Çevik, ‘Küçük Kentlerin Yeniden Şekillenmesinde Üniversitenin Rolü’ projesi ile destek aldı.

HABER: YAĞMUR SIR DURUR

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gebzehurses.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.