GTÜ’lü akademisyene TÜSEB ve TÜBİTAK Desteği

GEBZE 26.09.2024 - 16:05, Güncelleme: 26.09.2024 - 16:05
 

GTÜ’lü akademisyene TÜSEB ve TÜBİTAK Desteği

GTÜ’lü akademisyene TÜSEB ve TÜBİTAK Desteği
GTÜ Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü öğretim elemanı Araştırma Görevlisi Doç. Dr. Hülya Akdemir’in projeleri TÜSEB ve TÜBİTAK tarafından desteklenmeye hak kazandı. Gebze Teknik Üniversitesi (GTÜ) Temel Bilimler Fakültesi Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü öğretim elemanı Araştırma Görevlisi Doç. Dr. Hülya Akdemir’in yürütücüsü olduğu, Öğretim Görevlisi Dr. Hüseyin Balcı ve Araştırma Görevlisi Arzu Aysan’ın araştırmacı olarak yer aldıkları ‘Antioksidan özelliğe sahip 4-vinilkatekolün metabolizma mühendisliği yoluyla biyosentezi ve antitümör yanıtının belirlenmesi’ adlı proje TÜSEB desteği almaya hak kazandı. Gebze Teknik Üniversitesi’nden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı (TÜSEB) Acil Araştırma ve Geliştirme Projelerini Destekleme Programı kapsamında destek almaya hak kazanan projenin amacı: Bitki sekonder metabolitlerinden fenolik asitlerin dekarboksilasyon ürünü olan, antioksidan özelliğe sahip 4-vinilkatekolün (VCAT) E.coli’de heterolog olarak yüksek verimde üretilmesi için stratejiler geliştirmek ve VCAT’in anti-tümör etkisinin ayrıntılı olarak incelenmesidir. ÜRETİM STRATEJİLERİNİN GELİŞTİRİİLMESİ HEDEFLENİYOR GTÜ Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü öğretim elemanı Araştırma Görevlisi Doç. Dr. Hülya Akdemir’in yürütücüsü olduğu, Öğretim Görevlisi Dr. Hüseyin Balcı ve Araştırma Görevlisi Dr. Gamze Şeker’in araştırmacı yüksek lisans öğrencileri Tugay Türkyılmaz ve Zeynep Akyol’un bursiyer olarak yer aldıkları ‘Heterolog antosiyanin biyosentezinde farklı glutatyon-S-transferaz enzimlerinin etkinliğinin araştırılması’ adlı proje ise TÜBİTAK 1002-Hızlı Destek Programı tarafından desteklenmeye hak kazanmıştır. Proje, sağlık üzerindeki olumlu etkileri nedeniyle bitkisel temelli antosiyanin gibi doğal renklendiricilerin büyük çapta üretimi için bu pigmentlerin öncül moleküllerinden başlayarak üretim stratejilerinin geliştirilmesini hedeflemektedir.” HABER: YAĞMUR SIR DURUR
GTÜ’lü akademisyene TÜSEB ve TÜBİTAK Desteği

GTÜ Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü öğretim elemanı Araştırma Görevlisi Doç. Dr. Hülya Akdemir’in projeleri TÜSEB ve TÜBİTAK tarafından desteklenmeye hak kazandı. Gebze Teknik Üniversitesi (GTÜ) Temel Bilimler Fakültesi Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü öğretim elemanı Araştırma Görevlisi Doç. Dr. Hülya Akdemir’in yürütücüsü olduğu, Öğretim Görevlisi Dr. Hüseyin Balcı ve Araştırma Görevlisi Arzu Aysan’ın araştırmacı olarak yer aldıkları ‘Antioksidan özelliğe sahip 4-vinilkatekolün metabolizma mühendisliği yoluyla biyosentezi ve antitümör yanıtının belirlenmesi’ adlı proje TÜSEB desteği almaya hak kazandı. Gebze Teknik Üniversitesi’nden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı (TÜSEB) Acil Araştırma ve Geliştirme Projelerini Destekleme Programı kapsamında destek almaya hak kazanan projenin amacı: Bitki sekonder metabolitlerinden fenolik asitlerin dekarboksilasyon ürünü olan, antioksidan özelliğe sahip 4-vinilkatekolün (VCAT) E.coli’de heterolog olarak yüksek verimde üretilmesi için stratejiler geliştirmek ve VCAT’in anti-tümör etkisinin ayrıntılı olarak incelenmesidir.

ÜRETİM STRATEJİLERİNİN GELİŞTİRİİLMESİ HEDEFLENİYOR

GTÜ Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü öğretim elemanı Araştırma Görevlisi Doç. Dr. Hülya Akdemir’in yürütücüsü olduğu, Öğretim Görevlisi Dr. Hüseyin Balcı ve Araştırma Görevlisi Dr. Gamze Şeker’in araştırmacı yüksek lisans öğrencileri Tugay Türkyılmaz ve Zeynep Akyol’un bursiyer olarak yer aldıkları ‘Heterolog antosiyanin biyosentezinde farklı glutatyon-S-transferaz enzimlerinin etkinliğinin araştırılması’ adlı proje ise TÜBİTAK 1002-Hızlı Destek Programı tarafından desteklenmeye hak kazanmıştır. Proje, sağlık üzerindeki olumlu etkileri nedeniyle bitkisel temelli antosiyanin gibi doğal renklendiricilerin büyük çapta üretimi için bu pigmentlerin öncül moleküllerinden başlayarak üretim stratejilerinin geliştirilmesini hedeflemektedir.”

HABER: YAĞMUR SIR DURUR

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gebzehurses.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.