Arabanızı soğukken ısıtmanın basit bir yöntemi var

GÜNDEM 05.03.2025 - 12:18, Güncelleme: 05.03.2025 - 12:18
 

Arabanızı soğukken ısıtmanın basit bir yöntemi var

Arabanızı soğukken ısıtmanın basit bir yöntemi var
Arabanızın iç havasını hızla ısıtmak için uygulanabilecek basit bir yöntem var. Sürücüler bu uygulamayı çoğu zaman yanlış yapsa da tek bir hamleyle araç içi sıcaklığı homojen dağıtmak mümkün. Motorun ısınması ve dışarıdaki dondurucu havanın sıcak havaya dönüşmesi için biraz zaman gerekebilir. Motoru çalıştırdıktan hemen sonra havalandırmayı açmak isterseniz, sabırsızlığınız, soğuk havanın kabine girmesine neden olabilir. Çok soğuk havalarda, havalandırmayı açmadan önce genellikle 5 dakika kadar beklemek önerilir. Ancak, atmosferi daha hızlı ısıtmanın, tüm sürücülerin bilmesi gereken pratik bir püf noktası bulunuyor. Bu basit yöntemle aracınızı önceden ısıtmak mümkün olmasa da yöntem aracın içindeki sıcak havanın çok daha homojen bir şekilde dağılmasını sağlayarak daha hızlı ısınmasını mümkün kılacak. Peki nasıl? Havalandırmayı aşağıya doğru yönlendiren, genellikle bir adam ve ayaklarını gösteren ok simgesiyle işaretlenmiş düğmeye basarak. Bunun nedeni, ısınan havanın çevresindeki havadan daha az yoğun hale gelerek yükselmesidir. HAVA YERDEN TAVANA DOĞRU YÜKSELİR Yani, aracınızın alt menfezlerinden sıcak havayı dışarı vererek, hava yerden tavana doğru yükselir ve kısa sürede tüm yolcu bölmesini ısıtarak daha verimli bir ısınma sağlar. Tersine, örneğin yüzünüze hava almak için düğmeye bastığınızda, sıcak hava bacak hizasındaki alt menfezlerden geçmeden sadece yukarı doğru yayılacaktır. Bu durumda aracınızın içindeki sıcaklık, konforlu seviyeye ulaşması için daha uzun bir süre alır. Kış aylarında herkesin faydalanabileceği bu ipucu oldukça işe yarar, çünkü kimse buzdolabı gibi soğuk bir araçta seyahat etmek istemez.
Arabanızı soğukken ısıtmanın basit bir yöntemi var

Arabanızın iç havasını hızla ısıtmak için uygulanabilecek basit bir yöntem var. Sürücüler bu uygulamayı çoğu zaman yanlış yapsa da tek bir hamleyle araç içi sıcaklığı homojen dağıtmak mümkün. Motorun ısınması ve dışarıdaki dondurucu havanın sıcak havaya dönüşmesi için biraz zaman gerekebilir. Motoru çalıştırdıktan hemen sonra havalandırmayı açmak isterseniz, sabırsızlığınız, soğuk havanın kabine girmesine neden olabilir. Çok soğuk havalarda, havalandırmayı açmadan önce genellikle 5 dakika kadar beklemek önerilir. Ancak, atmosferi daha hızlı ısıtmanın, tüm sürücülerin bilmesi gereken pratik bir püf noktası bulunuyor. Bu basit yöntemle aracınızı önceden ısıtmak mümkün olmasa da yöntem aracın içindeki sıcak havanın çok daha homojen bir şekilde dağılmasını sağlayarak daha hızlı ısınmasını mümkün kılacak. Peki nasıl? Havalandırmayı aşağıya doğru yönlendiren, genellikle bir adam ve ayaklarını gösteren ok simgesiyle işaretlenmiş düğmeye basarak. Bunun nedeni, ısınan havanın çevresindeki havadan daha az yoğun hale gelerek yükselmesidir.

HAVA YERDEN TAVANA DOĞRU YÜKSELİR

Yani, aracınızın alt menfezlerinden sıcak havayı dışarı vererek, hava yerden tavana doğru yükselir ve kısa sürede tüm yolcu bölmesini ısıtarak daha verimli bir ısınma sağlar. Tersine, örneğin yüzünüze hava almak için düğmeye bastığınızda, sıcak hava bacak hizasındaki alt menfezlerden geçmeden sadece yukarı doğru yayılacaktır. Bu durumda aracınızın içindeki sıcaklık, konforlu seviyeye ulaşması için daha uzun bir süre alır. Kış aylarında herkesin faydalanabileceği bu ipucu oldukça işe yarar, çünkü kimse buzdolabı gibi soğuk bir araçta seyahat etmek istemez.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gebzehurses.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.