Çiler, “Sayenizde askıda tost uygulamasını da gördük”
Çiler, “Sayenizde askıda tost uygulamasını da gördük”
Çiler, “Sayenizde askıda tost uygulamasını da gördük”
CHP Kocaeli Milletvekili Nail Çiler, TBMM’de görüşülen Öğretmenlik Mesleği Kanunu Teklifinde konuştu. Konuşmasında öğretmenlik mesleğinin saygınlığını yitirdiğinin altını çizen Çiler, “İktidarınız öğretmenlerin saygınlığını yok etti” dedi. Ezbere dayalı eğitim sisteminin iflas ettiğine değinen Çiler, “Ezbere dayalı eğitim sistemi iflas etmiştir. Sayenizde eğitim yazboz tahtasına döndü” dedi. Konuşmasında yeni teknolojiye eğitimin ayak uydurması gerektiğine değinen Çiler, “Eğitim sistemimizin veriden değer elde eden yapay zekaya uyumlu, teknolojik gelişmeleri takip eden bir yapıda olması gerekir” dedi.
“İLK ÖNCE YARIM KALAN OKULLARI BİTİRİN”
Kanun Teklifi ile özel okullarda çalışan öğretmenler ile kamuya ataması yapılacak öğretmenlerden farklı nitelikler arandığını dile getiren CHP’li Çiler, “Bu kanun teklifi ile özel okul öğretmenlerine başka devlet okullarına başka kriterler getiriyorsunuz. İlkokul, ortaokul, lise toplam 8 bin civarında özel okul var. Yani toplam 55 bin okulun 8 bini özel okul. Siz devlette çalışacak öğretmenlere uyguladığınız kriterleri özel okula uygulayamıyorsunuz. Çünkü uygularsanız sistem çökecek” dedi. Eksik okulların tamamlanmadan eğitim kalitesinin artmayacağını da konuşmasında belirten Çiler, “Siz eksik olan okulları tamamlamadan 9 yılda yeniden bir öğretmen yetiştirmek istiyorsunuz. Benim bölgemde Darıca’da 13 bin nüfuslu Piri Reis Mahallesinde bir okulun temeli atıldı, 3. Eğitim öğretim yılına girdik. Okul hala tamamlanmadı, müteahhit de kaçtı. İlk önce bu okulları bitirin” dedi.
“ÇOCUKLARIN OKULDA YETERLİ BESLENMESİ SAĞLANMIYOR”
Ülkemizdeki artan yoksulluğa vurgu yapan CHP’li Çiler, “Neden öğretmenlerimizin sorunlarına derman olmuyorsunuz. Bu kanun teklifinin amacı nedir? Öğretmenlerin geçim sıkıntısını çözmeyen, Öğretmeni yoksulluktan kurtarmayan, Çocukların okulda yeterli beslenmesini sağlamayan kanun teklifinin aslında hükmü yoktur. Dijital okuryazarlığı artıracak hamleleri, 7-14 yaş aralığındaki çocuklarımıza dijital dünyanın lisanı olan kodlamayı öğretmemiz gerekirken, askıda tost uygulamasını öğretiyoruz. Sayenizde bunu da gördük” diyerek tepki gösterdi. Konuşmasında iktidara çağrıda bulunan Çiler, “Önce Ekonomik sorunları çözmeliyiz, Eğitim sistemimizi yeniden yapılandırarak mesleki eğitimi önemseyen, nitelikli ve nicelikli içerikler sunan bir düzeye getirmeliyiz. Bunun için gelin acele etmeyin, Kanun üzerinde birlikte çalışalım. Sendikalarla bir araya gelelim. Eğitim uzmanlarıyla görüşelim. Öğretmenlerimizin de öğrencilerimizin de hakkını hukukunu koruyan bir kanun yapalım” diyerek sözlerini tamamladı.
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.