Çiler, eğitimdeki eksiklikleri TBMM’de konuştu

SİYASET 10.10.2024 - 16:23, Güncelleme: 10.10.2024 - 16:23
 

Çiler, eğitimdeki eksiklikleri TBMM’de konuştu

Çiler, eğitimdeki eksiklikleri TBMM’de konuştu
CHP Kocaeli Milletvekili Nail Çiler, TBMM’de eğitim ile ilgili konuştu. Mecliste kabul edilen Öğretmenlik Mesleği Kanunu Teklifi’ne tepki gösteren Çiler, bir yandan da Gebze Bölgesi’ndeki meslek liselerinin yetersizliğine dikkat çekti. TBMM Genel Kurulu’nda, Öğretmenlik Mesleği Kanunu Teklifi’nin 6 maddesi daha kabul edildi. Kabul edilen maddelere göre, öğretmen adaylarının mesleğe hazırlanması, öğretmen, yönetici ve diğer personelin mesleki gelişimi, kariyer basamaklarında ilerlemeleri ve görevde yükselmeleri için eğitim programları hazırlamak, uygulamak ve değerlendirmek üzere Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı Milli Eğitim Akademisi kurulacak. CHP Kocaeli Milletvekili Nail Çiler de kabul edilen teklif ile alakalı TBMM’de konuştu. Çiler, kabul edilen bu maddelere tepki gösterirken açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Öğretmenlik mesleği milletler için hayati önemde saygın bir meslektir. Ancak iktidarınız öğretmenlerin saygınlığını yok etmiştir. İnsanı eğit ki devlet yaşasın. İnsanı eğitmezsen devlet yaşamaz. Devlet okulunda çalışacak öğretmenlerimizin Milli Eğitim Akademisi’ne kabul alıp mezun olduktan sonra sözleşmeli olarak atanmasını görüşüyoruz. Ancak özel okullarda çalışacak öğretmenlerimiz için böyle bir şart yok. Özel okulda okuyan öğrenciler bizim çocuklarımız değil mi? Öğretmenlerimizin akademiye giden-gitmeyen ayrımı ile mesleki barışın kaldırılması mı isteniyor? Yoksa üniversitelerin verdiği eğitime güvenmiyor musunuz? Öğretmeni bakanlık yetiştirecekse üniversiteler neden eğitim veriyor? Öğretmenlerimizin atanması için bu kadar şart oluşturulurken Milli Eğitim Akademisi’ni yönetecekler için hangi şartlar aranıyor? Tek şart var bakan atayacak. Bu mu sizin liyakat anlayışınız?” “GEBZE BÖLGESİ’NDE OKULLARIN YÜZDE 10’U BİLE MESLEK LİSESİ DEĞİL” Çiler konuşmasının devamında Gebze Bölgesi’ndeki mesleki ve teknik liselerin eksikliğine dikkat çekti. Sanayinin yoğun olduğu Gebze Bölgesi’nde mesleki ve teknik lisenin eksikliğinin nitelikli eleman bulmada da eksiklik yarattığını söyleyen Çiler, “Ülkemizin bilim ve sanatta olduğu gibi aynı zamanda üretimde, istihdamda da öncü olması gerekir. Kocaeli’de 14 tane organize sanayi bölgesi var. Gebze Bölgesi’ne yani işgücünün sanayinin ve emeğin çok kutsal olduğu bu bölgede 165 bin öğrenci var, 307 tane okul var ve bunun yüzde 10’u bile meslek lisesi değil. Gebze gibi bir yerde okulların yüzde 10’u bile meslek lisesi değilse nitelikli eleman bulamazsınız” diye konuştu. HABER: KÜBRA AKAR
Çiler, eğitimdeki eksiklikleri TBMM’de konuştu

CHP Kocaeli Milletvekili Nail Çiler, TBMM’de eğitim ile ilgili konuştu. Mecliste kabul edilen Öğretmenlik Mesleği Kanunu Teklifi’ne tepki gösteren Çiler, bir yandan da Gebze Bölgesi’ndeki meslek liselerinin yetersizliğine dikkat çekti.

TBMM Genel Kurulu’nda, Öğretmenlik Mesleği Kanunu Teklifi’nin 6 maddesi daha kabul edildi. Kabul edilen maddelere göre, öğretmen adaylarının mesleğe hazırlanması, öğretmen, yönetici ve diğer personelin mesleki gelişimi, kariyer basamaklarında ilerlemeleri ve görevde yükselmeleri için eğitim programları hazırlamak, uygulamak ve değerlendirmek üzere Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı Milli Eğitim Akademisi kurulacak. CHP Kocaeli Milletvekili Nail Çiler de kabul edilen teklif ile alakalı TBMM’de konuştu. Çiler, kabul edilen bu maddelere tepki gösterirken açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Öğretmenlik mesleği milletler için hayati önemde saygın bir meslektir. Ancak iktidarınız öğretmenlerin saygınlığını yok etmiştir. İnsanı eğit ki devlet yaşasın. İnsanı eğitmezsen devlet yaşamaz. Devlet okulunda çalışacak öğretmenlerimizin Milli Eğitim Akademisi’ne kabul alıp mezun olduktan sonra sözleşmeli olarak atanmasını görüşüyoruz. Ancak özel okullarda çalışacak öğretmenlerimiz için böyle bir şart yok. Özel okulda okuyan öğrenciler bizim çocuklarımız değil mi? Öğretmenlerimizin akademiye giden-gitmeyen ayrımı ile mesleki barışın kaldırılması mı isteniyor? Yoksa üniversitelerin verdiği eğitime güvenmiyor musunuz? Öğretmeni bakanlık yetiştirecekse üniversiteler neden eğitim veriyor? Öğretmenlerimizin atanması için bu kadar şart oluşturulurken Milli Eğitim Akademisi’ni yönetecekler için hangi şartlar aranıyor? Tek şart var bakan atayacak. Bu mu sizin liyakat anlayışınız?”

“GEBZE BÖLGESİ’NDE OKULLARIN YÜZDE 10’U BİLE MESLEK LİSESİ DEĞİL”

Çiler konuşmasının devamında Gebze Bölgesi’ndeki mesleki ve teknik liselerin eksikliğine dikkat çekti. Sanayinin yoğun olduğu Gebze Bölgesi’nde mesleki ve teknik lisenin eksikliğinin nitelikli eleman bulmada da eksiklik yarattığını söyleyen Çiler, “Ülkemizin bilim ve sanatta olduğu gibi aynı zamanda üretimde, istihdamda da öncü olması gerekir. Kocaeli’de 14 tane organize sanayi bölgesi var. Gebze Bölgesi’ne yani işgücünün sanayinin ve emeğin çok kutsal olduğu bu bölgede 165 bin öğrenci var, 307 tane okul var ve bunun yüzde 10’u bile meslek lisesi değil. Gebze gibi bir yerde okulların yüzde 10’u bile meslek lisesi değilse nitelikli eleman bulamazsınız” diye konuştu.

HABER: KÜBRA AKAR

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gebzehurses.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.