İstiklal Marşı’nın kabulü Gebze’de kutlandı
İstiklal Marşı’nın kabulü Gebze’de kutlandı
İstiklal Marşı’nın kabulü Gebze’de kutlandı
Gebze’de, İstiklal Marşı’mızın Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kabulünün 103’ncü yıl dönümü ve Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u anma münasebetiyle ‘Akif’in Sözü’ temasıyla anma ve kutlama programı düzenlendi.
Yücel Boru Fen Lisesi Müdürlüğü koordinesinde İstiklal Marşı’mızın Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kabulünün 103’ncü yıl dönümü ve Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u anma münasebetiyle ‘Akif’in Sözü’ temasıyla anma ve kutlama programı düzenlendi. Gebze Kültür Merkezi’nde düzenlenen programa; Gebze Kaymakamı Mehmet Ali Özyiğit, Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz, Gebze Cumhuriyet Başsavcısı Erdal Kuruçay, Gebze Ticaret Odası Başkanı Abdurrahman Aslantaş, İlçe Emniyet Müdürü Adil Uğur Bilgili, İlçe Jandarma Komutanı Muharrem Poyrazoğlu, kurum müdürleri, diğer protokol üyeleri ile öğretmen, öğrenci ve aileleri katıldı.
“TÜRK MİLLETİ DİMDİK HEDEFLERİNE DOĞRU YÜRÜMÜŞTÜR”
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının akabinde program Yücel Boru Fen Lisesi öğretmen ve öğrencilerinin hazırlamış olduğu ‘Ezelden Ebede İstiklalimizin Destanı’ adlı müzikli anlatım, şiir ve koronun seslendirdiği türküler ile devam etti. Program Gebze İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından organize edilen ‘Akif’in Sözü’ temalı Gebze okulları arasında yapılan resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye girenlere ödülleri Kaymakam Mehmet Ali Özyiğit tarafından verildi. Programda konuşma yapan Kaymakam Özyiğit şunları söyledi: “Türk tarihi boyunca milletimiz dara düştüğü anda Türk Milleti’nin değerlerini ve kişiliğini bünyesinde taşıyan ve milleti iyi ifade eden büyüklerimiz olmuştur. Onlar ordumuza, milletimize ve komutanlarımıza moral olmuşlardır. Öncü olarak onlarla beraber Türk Milleti dimdik hedeflerine doğru yürümüştür. Osman Gazi’nin yanında Şeyh Edebali milletin değerlerini taşıdığı için milletin peşinde koştuğu insan olmuş o güçle ve maneviyatla da Osmangazi’yi Osmangazi yapmıştır. Fatih’in 21 yaşında İstanbul sevdasına düşmesini sağlayan Akşemsettin’dir. Fatih ondan cesaret, destek ve şevk almıştır.
“AKİF’E VE AKİF’İN RUHUNA BUGÜN DE HER ZAMANKİNDEN DAHA ÇOK İHTİYACIMIZ VAR”
Mehmet Akif’de İstiklal harbinde orduların olmadığı, silahların olmadığı dönemlerde konuşmalarıyla milletin önüne düşmüş ve istiklal harbimizin mimarlarından olmuştur. Akif verdiği sözde durmasıyla, söylediğinin eri olmasıyla, inancını yaşamasıyla, Türk Milleti’nin güveni ile dimdik ayakta olmuştur. Akif kendi milletini iyi tanır ve değerlerini taşır ama en az onun kadar düşmanı da tanır düşmanı da tanımlar. Biz İstiklal Harbi yıllarımızın oluşturduğu Dünya nizamını halen yaşıyoruz. Akif’in tavrı, Akif’in kimliği, Akif’in kişiliği ve Akif’in önderliği bizim içinde, bu nesil içinde geçerlidir. Akif’e ve Akif’in ruhuna bugün de her zamankinden daha çok ihtiyacımız var. Programın hazırlanmasında başta Yücel Boru Fen Lisesi öğrencileri, öğretmenleri ve katkı sunan tüm idarecilere teşekkür ederim.”
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.