USTAM KOCAELİ SİZLERİ BEKLİYOR!

KOCAELİ 16.04.2021 - 09:58, Güncelleme: 05.03.2022 - 13:23
 

USTAM KOCAELİ SİZLERİ BEKLİYOR!

SİZ DE MESLEK SAHİBİ OLMAK İSTER MİSİNİZ?
İstihdam odaklı meslek eğitim projesi olan ‘USTAM Kocaeli’ne başvurular başladı. Türkiye’ye örnek olacak proje ile gençler meslek sahibi olacak. Herhangi bir mesleği olmayan veya almış olduğu mesleki eğitimle iş bulamayan bireylere sektörün ihtiyaç duyduğu alanlarda, mesleki ve teknik beceri kazandırıp, belgelendirerek beşeri sermayeyi geliştirmeyi amaçlayan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin istihdam odaklı meslek eğitim projesi olan ‘USTAM Kocaeli’ne başvurular dün başladı. Ustam Kocaeli’nin başvuru sürecine dair bilgilendirmelerde bulunan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “Sektör Temsilcileri ile derin görüşmeler, 392 işletme ile saha araştırması, 84 kamu - sektör temsilcisi ile yapılan İstihdam Odaklı Mesleki Eğitim Çalıştayı ve birebir OSB ziyaretleri ile tamamlanan fizibilite araştırmaları sonucu USTAM’ın yönetim, eğitim ve istihdam modeli şekillendi. Sektörden gelen taleplere göre çeşitlenecek branşlar öncesinde; saha araştırmasında sektörün çalışan bulmakta zorlandığı alanlarda pilot olarak planlanan kurslara başvurular www.ustamkocaeli.com sayfası üzerinden yapılacak. CRM sistemi ile başvuru, eğitim, staj ve istihdam süreçleri gerek usta adayları gerek işletmeler ve komisyonlar tarafından aktif takip edilecek. MEZUNLAR VE İŞVERENLER BİR ARAYA GETİRİLECEK Sanayinin ihtiyaç duyduğu nitelikte hazırlanacak müfredatlar ile verilecek eğitimlerimiz, alanında uzman eğitmenler ile son teknoloji atölyelerde uygulama ağırlıklı olacak. Her meslek için kurs sonunda yazılı ve uygulamalı bitirme sınavı yapılacak. Başarılı olan kursiyerlere belgelendirme yapılacak olup, kursu başarı ile tamamlayan kursiyerlere Üniversite Onaylı Sertifika verilecek. Zorunlu mesleklerde ise ayrıca, kursiyerin Mesleki Yeterlilik Belgesi alması sağlanacak. Her kursun eğitim süresinin sonunda, başarılı olan kursiyerlerimiz işletmelerin talepleri doğrultusunda eğitim aldıkları alanlarda staj yapabilecek. USTAM Kocaeli Projesi kapsamında, yalnızca sektörün eleman bulmakta güçlük çektiği meslekler eğitime açılıyor. İstihdam odaklı eğitimler verilerek, mezun kursiyerlerin işverenler ile bir araya getirilerek istihdam edilmelerini hedefliyoruz.”
SİZ DE MESLEK SAHİBİ OLMAK İSTER MİSİNİZ?

İstihdam odaklı meslek eğitim projesi olan ‘USTAM Kocaeli’ne başvurular başladı. Türkiye’ye örnek olacak proje ile gençler meslek sahibi olacak.

Herhangi bir mesleği olmayan veya almış olduğu mesleki eğitimle iş bulamayan bireylere sektörün ihtiyaç duyduğu alanlarda, mesleki ve teknik beceri kazandırıp, belgelendirerek beşeri sermayeyi geliştirmeyi amaçlayan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin istihdam odaklı meslek eğitim projesi olan ‘USTAM Kocaeli’ne başvurular dün başladı.

Ustam Kocaeli’nin başvuru sürecine dair bilgilendirmelerde bulunan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “Sektör Temsilcileri ile derin görüşmeler, 392 işletme ile saha araştırması, 84 kamu - sektör temsilcisi ile yapılan İstihdam Odaklı Mesleki Eğitim Çalıştayı ve birebir OSB ziyaretleri ile tamamlanan fizibilite araştırmaları sonucu USTAM’ın yönetim, eğitim ve istihdam modeli şekillendi. Sektörden gelen taleplere göre çeşitlenecek branşlar öncesinde; saha araştırmasında sektörün çalışan bulmakta zorlandığı alanlarda pilot olarak planlanan kurslara başvurular www.ustamkocaeli.com sayfası üzerinden yapılacak. CRM sistemi ile başvuru, eğitim, staj ve istihdam süreçleri gerek usta adayları gerek işletmeler ve komisyonlar tarafından aktif takip edilecek.

MEZUNLAR VE İŞVERENLER BİR ARAYA GETİRİLECEK

Sanayinin ihtiyaç duyduğu nitelikte hazırlanacak müfredatlar ile verilecek eğitimlerimiz, alanında uzman eğitmenler ile son teknoloji atölyelerde uygulama ağırlıklı olacak. Her meslek için kurs sonunda yazılı ve uygulamalı bitirme sınavı yapılacak. Başarılı olan kursiyerlere belgelendirme yapılacak olup, kursu başarı ile tamamlayan kursiyerlere Üniversite Onaylı Sertifika verilecek. Zorunlu mesleklerde ise ayrıca, kursiyerin Mesleki Yeterlilik Belgesi alması sağlanacak. Her kursun eğitim süresinin sonunda, başarılı olan kursiyerlerimiz işletmelerin talepleri doğrultusunda eğitim aldıkları alanlarda staj yapabilecek. USTAM Kocaeli Projesi kapsamında, yalnızca sektörün eleman bulmakta güçlük çektiği meslekler eğitime açılıyor. İstihdam odaklı eğitimler verilerek, mezun kursiyerlerin işverenler ile bir araya getirilerek istihdam edilmelerini hedefliyoruz.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gebzehurses.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.