ÜNİVERSİTELERE ‘NEREDEYSE FUHUŞ EVLERİ’ DİYEN SOFUOĞLU’NA DAVA

Çayırova 09.02.2021 - 15:19, Güncelleme: 05.03.2022 - 13:23
 

ÜNİVERSİTELERE ‘NEREDEYSE FUHUŞ EVLERİ’ DİYEN SOFUOĞLU’NA DAVA

ÜNİVERSİTELERE ‘NEREDEYSE FUHUŞ EVLERİ’ DİYEN SOFUOĞLU’NA DAVA
Bir televizyon programında üniversiteler için, “Neredeyse fuhuş evleri” sözleri nedeniyle Prof. Dr. Ebubekir Sofuoğlu’na dava açıldı. Sofuoğlu hakkında bir yıla kadar ceza istendi. Sakarya Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ebubekir Sofuoğlu'nun katıldığı bir televizyon programında üniversiteler için sarfettiği “Neredeyse fuhuş evleri” sözlerine dava açıldı. Prof. Dr. Ebubekir Sofuoğlu, büyük tepkiye neden olan açıklamaları nedeniyle “Halkın bir kesimini aşağılamak”la suçlandı. Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturmada Sofuoğlu, TCK 216/2. maddesi kapsamında “Halkın bir kesimini, sosyal sınıf, ırk, din, mezhep, cinsiyet veya bölge farklılığına dayanarak alenen aşağılamak” suçlamasıyla, 6 aydan 1 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanacak. TALİMATLA İFADE VERDİ Ebubekir Sofuoğlu’nun katıldığı TV programındaki konuşma kayıtları incelenmiş ve yapılan hukuki değerlendirmede suç unsuru tespit edilerek, soruşturma başlatılmıştı. Başsavcılık Sofuoğlu’nun ifadesinin alınması için çağrıda bulundu. Pandemi nedeniyle İstanbul’a çağrılmayan Sofuoğlu’nun, Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı’nda talimatla ifade verdiği öğrenildi. Sofuoğlu, 4-13 Ekim 2019 yılında Çayırova Belediyesi tarafından düzenlen kitap fuarına da katılmıştı.
ÜNİVERSİTELERE ‘NEREDEYSE FUHUŞ EVLERİ’ DİYEN SOFUOĞLU’NA DAVA

Bir televizyon programında üniversiteler için, “Neredeyse fuhuş evleri” sözleri nedeniyle Prof. Dr. Ebubekir Sofuoğlu’na dava açıldı. Sofuoğlu hakkında bir yıla kadar ceza istendi.

Sakarya Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ebubekir Sofuoğlu'nun katıldığı bir televizyon programında üniversiteler için sarfettiği “Neredeyse fuhuş evleri” sözlerine dava açıldı. Prof. Dr. Ebubekir Sofuoğlu, büyük tepkiye neden olan açıklamaları nedeniyle “Halkın bir kesimini aşağılamak”la suçlandı. Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturmada Sofuoğlu, TCK 216/2. maddesi kapsamında “Halkın bir kesimini, sosyal sınıf, ırk, din, mezhep, cinsiyet veya bölge farklılığına dayanarak alenen aşağılamak” suçlamasıyla, 6 aydan 1 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanacak.

TALİMATLA İFADE VERDİ

Ebubekir Sofuoğlu’nun katıldığı TV programındaki konuşma kayıtları incelenmiş ve yapılan hukuki değerlendirmede suç unsuru tespit edilerek, soruşturma başlatılmıştı. Başsavcılık Sofuoğlu’nun ifadesinin alınması için çağrıda bulundu. Pandemi nedeniyle İstanbul’a çağrılmayan Sofuoğlu’nun, Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı’nda talimatla ifade verdiği öğrenildi. Sofuoğlu, 4-13 Ekim 2019 yılında Çayırova Belediyesi tarafından düzenlen kitap fuarına da katılmıştı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gebzehurses.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.