Türkkan’dan seçim tepkisi

SİYASET 07.04.2021 - 12:07, Güncelleme: 05.03.2022 - 13:23
 

Türkkan’dan seçim tepkisi

İyi Parti Grup Başkanvekili ve Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, AK Parti’nin seçim sonuçlarını beğenmediğinde kendi kazanana kadar seçim yapma noktasına gittiklerini söyledi. TBMM’de konuşan İyi Parti Grup Başkanvekili ve Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan’ın demokrasi sözleri meclise bomba gibi düştü. AK Parti’ye imalı göndermelerde bulunan Türkkan darbeleri sadece askerlerin yapmadığına dikkat çekerek milli irade darbesinin bulunduğunu söyledi. İyi Partili Türkkan mecliste gerçekleştirdiği konuşmasında şu ifadelere yer verdi; “2015’teki seçim sonuçlarını beğenmediniz, 5 buçuk ay sonra yeniden seçim yaptınız. 31 Mart 2019’da seçim sonuçlarını beğenmediniz, kalktınız bir daha Haziran’da seçim yaptınız. Yani siz seçimleri kazanana kadar seçim yapmak gibi bir noktaya gidiyorsunuz. BUNUN ADI DEMOKRASİ DEĞİL Bakın bunun ismi demokrasi değil. Darbeleri sadece askerler yapmaz, bu da milli iradeye bir darbedir. Milli iradenin kabul etmediği bir kanunu meclis başkanlık divanı sadece sayısal çoğunluğuna güvenerek tekrar meclise getirmiştir. Biz bunu kabul etmiyoruz. Türk milleti bunu kabul etmiyor. Meclis iradesine en çok sahip çıkması gereken meclis başkanı meclis iradesinin gasp edilmesine bizatihi vesile olmuştur.”

İyi Parti Grup Başkanvekili ve Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, AK Parti’nin seçim sonuçlarını beğenmediğinde kendi kazanana kadar seçim yapma noktasına gittiklerini söyledi.

TBMM’de konuşan İyi Parti Grup Başkanvekili ve Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan’ın demokrasi sözleri meclise bomba gibi düştü. AK Parti’ye imalı göndermelerde bulunan Türkkan darbeleri sadece askerlerin yapmadığına dikkat çekerek milli irade darbesinin bulunduğunu söyledi. İyi Partili Türkkan mecliste gerçekleştirdiği konuşmasında şu ifadelere yer verdi; “2015’teki seçim sonuçlarını beğenmediniz, 5 buçuk ay sonra yeniden seçim yaptınız. 31 Mart 2019’da seçim sonuçlarını beğenmediniz, kalktınız bir daha Haziran’da seçim yaptınız. Yani siz seçimleri kazanana kadar seçim yapmak gibi bir noktaya gidiyorsunuz.

BUNUN ADI DEMOKRASİ DEĞİL

Bakın bunun ismi demokrasi değil. Darbeleri sadece askerler yapmaz, bu da milli iradeye bir darbedir. Milli iradenin kabul etmediği bir kanunu meclis başkanlık divanı sadece sayısal çoğunluğuna güvenerek tekrar meclise getirmiştir. Biz bunu kabul etmiyoruz. Türk milleti bunu kabul etmiyor. Meclis iradesine en çok sahip çıkması gereken meclis başkanı meclis iradesinin gasp edilmesine bizatihi vesile olmuştur.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gebzehurses.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.