Sputnik V aşısının acil kullanımına onay verildi

GÜNDEM 30.04.2021 - 16:47, Güncelleme: 05.03.2022 - 13:23
 

Sputnik V aşısının acil kullanımına onay verildi

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, corona virüsü salgınıyla mücadele kapsamında Sputnik V aşısına acil onay verildiği duyurdu. Twitter hesabından bir açıklama yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, şu ifadeleri kullandı: Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumumuz yaptığı inceleme ve değerlendirmeler sonunda Sputnik V aşısının acil kullanımına onay vermiştir. İki ülke için hayırlı olmasını dilerim. Böylece üçüncü aşı olarak Sputnik V aşısı da ülkemizde kullanıma girecek. Reuters haber ajansının son dakika servis ettiği haberde, Rusya’nın varlık fonu RDIF’in açıklamalarına yer verildi. RDIF, Türkiye’nin Sputnik V aşısına acil kullanım onayı verdiğini duyurdu. Böylece Türkiye’de Sinovac ve Biontech’ten sonra üçüncü bir aşıya onay verilmiş oldu.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, corona virüsü salgınıyla mücadele kapsamında Sputnik V aşısına acil onay verildiği duyurdu.

Twitter hesabından bir açıklama yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, şu ifadeleri kullandı: Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumumuz yaptığı inceleme ve değerlendirmeler sonunda Sputnik V aşısının acil kullanımına onay vermiştir. İki ülke için hayırlı olmasını dilerim. Böylece üçüncü aşı olarak Sputnik V aşısı da ülkemizde kullanıma girecek.

Reuters haber ajansının son dakika servis ettiği haberde, Rusya’nın varlık fonu RDIF’in açıklamalarına yer verildi. RDIF, Türkiye’nin Sputnik V aşısına acil kullanım onayı verdiğini duyurdu.

Böylece Türkiye’de Sinovac ve Biontech’ten sonra üçüncü bir aşıya onay verilmiş oldu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gebzehurses.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.