Sarıtoprak’tan fidan çağrısı

Darıca 30.07.2021 - 15:08, Güncelleme: 05.03.2022 - 13:23
 

Sarıtoprak’tan fidan çağrısı

Türkiye, üç günü aşkın bir süredir Adana, Osmaniye, Mersin, Kayseri, Aydın, Kilis, Muğla, Kocaeli ve Antalya’da yaşanan orman yangınları ile mücadele ediyor. Darıca Belediyesi CHP Meclis Üyesi tüm vatandaşlara çağrıda bulunarak fidan bağış kampanyasına katılmalarını istedi.
Çarşamba gününden itibaren 21 ilde 63 orman yangını çıktı. Bunların 20'sini söndürme çalışmaları hala devam ediyor. Yangınların en yoğun görüldüğü yerlerden Antalya'nın Manavgat ilçesinde 3 kişi, Muğla'nın Marmaris ilçesinde ise 1 kişi hayatını kaybetti. Manavgat, Marmaris ve Bodrum'da yangınlar yerleşim yerlerini tehdit etmeye başladı. Bazı köy ve mecralar ile turistik tesislerin bazıları tahliye edildi. Ayrıca binlerce hayvanın da telef olduğu belirtildi. Yapılan son açıklamaya göre; Muğla'da Milas ve Bodrum yangınlarının kontrol altına alındı. ARTIK YÜZÜMÜZÜ GÜLDÜREN HABERLER NE YAZIK Kİ GÖREMİYORUZ Darıca Belediyesi CHP Meclis Üyesi Özkan Sarıtoprak çıkan yangınlarda tahrip olan ormanlık alanlar için başlatılan fidan dikme kampanyasına tüm vatandaşları davet etti. Sarıtoprak açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “Güzel ülkemin dört bir yanından peş peşe orman yangını haberleri geliyor. Televizyonu açtığımızda, sosyal medyaya girdiğimizde artık yüzümüzü güldüren haberler ne yazık ki göremiyoruz. GÜN GELİR HESABI SORULUR Ülkemiz genelinde kasıtlı ya da kasıtsız başlatılan her yangında ciğerlerimiz de yandı. Bugün, vatandaşlık vazifemizi yerine getirmek için ‘TEMA’ yazıp 3464’e mesaj yollayarak 10 TL katkıda bulunabiliriz. Dört yanı cennet vatanımı cehenneme çevirdiler. Bunlara sebep olan, sebep olanlara izin veren, müsemma gösteren herkesin gün gelir hesabı sorulur. Hesap gününü bekleyeceğiz. Orman yangınlarında hayatlarını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, acılı Türk halkına da geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.
Türkiye, üç günü aşkın bir süredir Adana, Osmaniye, Mersin, Kayseri, Aydın, Kilis, Muğla, Kocaeli ve Antalya’da yaşanan orman yangınları ile mücadele ediyor. Darıca Belediyesi CHP Meclis Üyesi tüm vatandaşlara çağrıda bulunarak fidan bağış kampanyasına katılmalarını istedi.

Çarşamba gününden itibaren 21 ilde 63 orman yangını çıktı. Bunların 20'sini söndürme çalışmaları hala devam ediyor. Yangınların en yoğun görüldüğü yerlerden Antalya'nın Manavgat ilçesinde 3 kişi, Muğla'nın Marmaris ilçesinde ise 1 kişi hayatını kaybetti. Manavgat, Marmaris ve Bodrum'da yangınlar yerleşim yerlerini tehdit etmeye başladı. Bazı köy ve mecralar ile turistik tesislerin bazıları tahliye edildi. Ayrıca binlerce hayvanın da telef olduğu belirtildi. Yapılan son açıklamaya göre; Muğla'da Milas ve Bodrum yangınlarının kontrol altına alındı.

ARTIK YÜZÜMÜZÜ GÜLDÜREN HABERLER NE YAZIK Kİ GÖREMİYORUZ

Darıca Belediyesi CHP Meclis Üyesi Özkan Sarıtoprak çıkan yangınlarda tahrip olan ormanlık alanlar için başlatılan fidan dikme kampanyasına tüm vatandaşları davet etti. Sarıtoprak açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “Güzel ülkemin dört bir yanından peş peşe orman yangını haberleri geliyor. Televizyonu açtığımızda, sosyal medyaya girdiğimizde artık yüzümüzü güldüren haberler ne yazık ki göremiyoruz.

GÜN GELİR HESABI SORULUR

Ülkemiz genelinde kasıtlı ya da kasıtsız başlatılan her yangında ciğerlerimiz de yandı. Bugün, vatandaşlık vazifemizi yerine getirmek için ‘TEMA’ yazıp 3464’e mesaj yollayarak 10 TL katkıda bulunabiliriz. Dört yanı cennet vatanımı cehenneme çevirdiler. Bunlara sebep olan, sebep olanlara izin veren, müsemma gösteren herkesin gün gelir hesabı sorulur. Hesap gününü bekleyeceğiz. Orman yangınlarında hayatlarını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, acılı Türk halkına da geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gebzehurses.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.