Şamil Tahmaz, Pimtaş Plastiği anlattı

GEBZE 16.04.2021 - 14:01, Güncelleme: 05.03.2022 - 13:23
 

Şamil Tahmaz, Pimtaş Plastiği anlattı

Pimtaş Yönetim Kurulu Başkanı Şamil Tahmaz misafirlerine Pimtaş Plastiği anlattı. Pimtaş Plastik 1977’de kuruldu. 7 fabrikamızda kendimize özgü tasarımla üretim yapıyoruz. 2 bin çeşit ürünümüzü ülkemizde 81 ilimize, dünyada da 107 ülkeye gönderiyoruz. Endüstriden tarıma farklı alanlara plastik boru, bağlantı elemanları gibi değişik ürünler ürettiklerini söyledi. Örneğin olimpik havuzlara, yüzme havuzlarına ekipman üretiyoruz. Bu ürünleri 40 ülkeye ihraç ediyoruz. Şirketin “geri dönüşüm parkanın olduğunu vurguladı: Dünyadan ayrıştırılmış atık plastik getirip temizleyip üretimde kullanıyoruz. Tahmaz, küçük musluk aparatı ile ilgili bilgi verdi: Musluklara takılabilen bu aparat yüzde 60-80 su tasarrufu sağlıyor. “SU HAZİNEDİR” Pimtaş Ar- Ge Merkezi Yöneticisi Özlem Kozankurt araya girip masada önümüzde duran küçük poşet içindeki parçayı gösterdi. Poşetin üstünde şu yazı vardı: HGT, su hazinedir. Bu hazineyi korumak için tasarruf edelim. Kozankurt, musluklara takılınca su tasarrufu sağlayan “perlatör”ün Ar-Ge çalışmalarının 4 yıl sürdüğünü bildirdi: Bizim Ar-Ge ekibi, İTÜ Çekirdek’ten bir ekiple birlikte çalıştı. Sonunda “perlatör”ü geliştirdiler. Şirketimiz seri üretimine geçti. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin “perlatör”den alıp vatandaşa ücretsiz pilot dağıtım yaptığını aktardı: İzmit Belediyesi de 100 bin adet aldı, deneme yapıyor. “Perlatör”ün tanıtımına yeni yeni başlıyoruz. “YILDA 1000 YENİ ÜRÜN GELİŞTİRİYORUZ” Kozankurt’un ardından tekrar söz alan Tahmaz, “Yılda 700-1000 dolayında yeni ürün geliştiriyoruz. Şimdi “damla sulama” borularını sarılabilir yapabilmek için çalışmalar yürütüyoruz. Şirketin cirosunun 400 milyon liraya yaklaştığını kaydetti: “Ciromuzun yüzde 60’ını ihracat gelirlerimiz oluşturuyor. Kilo başına ihracat gelirlerini sordum, yanıtladı: 3.5-4 Euro’ya kilo başına ihracat geliri olan ürünlerimiz var. 12 bin farklı ürünler pazarda yer almak, her yıl 700-1000 yeni ürün geliştirmek, “akıl teri”nin rolünü ortaya koyuyor” dedi.

Pimtaş Yönetim Kurulu Başkanı Şamil Tahmaz misafirlerine Pimtaş Plastiği anlattı. Pimtaş Plastik 1977’de kuruldu. 7 fabrikamızda kendimize özgü tasarımla üretim yapıyoruz. 2 bin çeşit ürünümüzü ülkemizde 81 ilimize, dünyada da 107 ülkeye gönderiyoruz. Endüstriden tarıma farklı alanlara plastik boru, bağlantı elemanları gibi değişik ürünler ürettiklerini söyledi. Örneğin olimpik havuzlara, yüzme havuzlarına ekipman üretiyoruz. Bu ürünleri 40 ülkeye ihraç ediyoruz. Şirketin “geri dönüşüm parkanın olduğunu vurguladı: Dünyadan ayrıştırılmış atık plastik getirip temizleyip üretimde kullanıyoruz. Tahmaz, küçük musluk aparatı ile ilgili bilgi verdi: Musluklara takılabilen bu aparat yüzde 60-80 su tasarrufu sağlıyor.

“SU HAZİNEDİR”

Pimtaş Ar- Ge Merkezi Yöneticisi Özlem Kozankurt araya girip masada önümüzde duran küçük poşet içindeki parçayı gösterdi. Poşetin üstünde şu yazı vardı: HGT, su hazinedir. Bu hazineyi korumak için tasarruf edelim. Kozankurt, musluklara takılınca su tasarrufu sağlayan “perlatör”ün Ar-Ge çalışmalarının 4 yıl sürdüğünü bildirdi: Bizim Ar-Ge ekibi, İTÜ Çekirdek’ten bir ekiple birlikte çalıştı. Sonunda “perlatör”ü geliştirdiler. Şirketimiz seri üretimine geçti. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin “perlatör”den alıp vatandaşa ücretsiz pilot dağıtım yaptığını aktardı: İzmit Belediyesi de 100 bin adet aldı, deneme yapıyor. “Perlatör”ün tanıtımına yeni yeni başlıyoruz.

“YILDA 1000 YENİ ÜRÜN GELİŞTİRİYORUZ”

Kozankurt’un ardından tekrar söz alan Tahmaz, “Yılda 700-1000 dolayında yeni ürün geliştiriyoruz. Şimdi “damla sulama” borularını sarılabilir yapabilmek için çalışmalar yürütüyoruz. Şirketin cirosunun 400 milyon liraya yaklaştığını kaydetti: “Ciromuzun yüzde 60’ını ihracat gelirlerimiz oluşturuyor. Kilo başına ihracat gelirlerini sordum, yanıtladı: 3.5-4 Euro’ya kilo başına ihracat geliri olan ürünlerimiz var. 12 bin farklı ürünler pazarda yer almak, her yıl 700-1000 yeni ürün geliştirmek, “akıl teri”nin rolünü ortaya koyuyor” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gebzehurses.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.