Salgın, eğitim sektörünü vurdu

EĞİTİM 19.03.2021 - 10:07, Güncelleme: 05.03.2022 - 13:23
 

Salgın, eğitim sektörünü vurdu

Salgında ekonomik krize giren özel okul sahipleri çareyi binalarını öğrencileriyle birlikte satmakta buldu. Darıca’da 78 öğrenci kontenjanlı ‘Orman Okulu’ da satılık ilanı olan okullar arasında. Salgında ekonomik krize giren özel okul sahipleri çareyi binalarını öğrencileriyle birlikte satmakta buluyor. Son bir yıl içinde yaklaşık bin özel okul kapandı, 27 bin öğretmen ve personel işini kaybetti. Özel okulların bir bölümü, salgın nedeniyle büyük bir ekonomik krizin içinde. Türkiye’nin pek çok il ve ilçesinde çok sayıda özel okul, sahipleri tarafından öğrencileriyle birlikte satılığa çıkarıldı. ‘Sahibinden’ emlak sitesine ‘satılık okul’ bilgisiyle girildiğinde çıkan ilk sayfada, 16 satılık okul ilanı bulunuyor. ANAOKULU BULUNUYOR Emlak sitesi ‘Sahibinden.com’da yayınlanan satılık okul ilanlarından biri de Darıca’da. 78 öğrenci kontenjanlı ‘Orman Okulu’ pandemide alıcısını bekliyor. Satılık orman okulu; 8 dönüm içerisinde ve bahçesinde çeşitli meyve ağaçları bulunuyor. Satılık okulun bulunduğu 8 dönüm içerisinde 3 bina bulunuyor. Bunlardan ilki idari bina ikincisi ise anaokulu olarak kullanılıyor. Anaokulunun bodrum katında kapalı beden eğitimi salonu, birinci katında kütüphane, öğrenci işleri, WC, ikinci katında 4 oda ve WC, üçüncü katında 2 oda, mutfak, WC ve kubbe çatı katı bulunuyor. KARLI YATIRIM ARACI Okulun binasının bodrum katı 300 metrekare ve yemekhane ile 4 laboratuvar bulunuyor. Binanın zemin katı 220 metrekare ve 6 sınıf, 2 müdür odası, 2 WC barındırıyor. Birinci ve ikinci katlar 200 metrekare civarında 6şar sınıfı, birere WC ve öğretmenler odası bulunuyor. İlanın açıklamasında, “Ulaşım açısından Bayramoğlu’na, Darıca’ya, İstanbul’a, İzmit’e, hızlı trene, Sabiha Gökçen Havaalanı’na, üniversitelere yakın orta noktada sakin havadar güzel bir yerdir, kiracılı olarak satılmaktadır. Özel okulun uzun süreli kira sözleşmesi bulunmaktadır. Yatırım amaçlı düşünen müşterilerimiz açısından da karlı bir yatırım aracıdır” ifadelerine yer verildi. Söz konusu satılık okula 21 Milyon TL bedel biçildi.

Salgında ekonomik krize giren özel okul sahipleri çareyi binalarını öğrencileriyle birlikte satmakta buldu. Darıca’da 78 öğrenci kontenjanlı ‘Orman Okulu’ da satılık ilanı olan okullar arasında.

Salgında ekonomik krize giren özel okul sahipleri çareyi binalarını öğrencileriyle birlikte satmakta buluyor. Son bir yıl içinde yaklaşık bin özel okul kapandı, 27 bin öğretmen ve personel işini kaybetti. Özel okulların bir bölümü, salgın nedeniyle büyük bir ekonomik krizin içinde. Türkiye’nin pek çok il ve ilçesinde çok sayıda özel okul, sahipleri tarafından öğrencileriyle birlikte satılığa çıkarıldı. ‘Sahibinden’ emlak sitesine ‘satılık okul’ bilgisiyle girildiğinde çıkan ilk sayfada, 16 satılık okul ilanı bulunuyor.

ANAOKULU BULUNUYOR

Emlak sitesi ‘Sahibinden.com’da yayınlanan satılık okul ilanlarından biri de Darıca’da. 78 öğrenci kontenjanlı ‘Orman Okulu’ pandemide alıcısını bekliyor. Satılık orman okulu; 8 dönüm içerisinde ve bahçesinde çeşitli meyve ağaçları bulunuyor. Satılık okulun bulunduğu 8 dönüm içerisinde 3 bina bulunuyor. Bunlardan ilki idari bina ikincisi ise anaokulu olarak kullanılıyor. Anaokulunun bodrum katında kapalı beden eğitimi salonu, birinci katında kütüphane, öğrenci işleri, WC, ikinci katında 4 oda ve WC, üçüncü katında 2 oda, mutfak, WC ve kubbe çatı katı bulunuyor.

KARLI YATIRIM ARACI

Okulun binasının bodrum katı 300 metrekare ve yemekhane ile 4 laboratuvar bulunuyor. Binanın zemin katı 220 metrekare ve 6 sınıf, 2 müdür odası, 2 WC barındırıyor. Birinci ve ikinci katlar 200 metrekare civarında 6şar sınıfı, birere WC ve öğretmenler odası bulunuyor. İlanın açıklamasında, “Ulaşım açısından Bayramoğlu’na, Darıca’ya, İstanbul’a, İzmit’e, hızlı trene, Sabiha Gökçen Havaalanı’na, üniversitelere yakın orta noktada sakin havadar güzel bir yerdir, kiracılı olarak satılmaktadır. Özel okulun uzun süreli kira sözleşmesi bulunmaktadır. Yatırım amaçlı düşünen müşterilerimiz açısından da karlı bir yatırım aracıdır” ifadelerine yer verildi. Söz konusu satılık okula 21 Milyon TL bedel biçildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gebzehurses.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.