ÖĞRETMENLERDEN ‘AKILLI BLOKLARIM’ ETWİNNİNG PROJESİ

EĞİTİM 04.02.2021 - 11:35, Güncelleme: 05.03.2022 - 13:23
 

ÖĞRETMENLERDEN ‘AKILLI BLOKLARIM’ ETWİNNİNG PROJESİ

Türkiye’nin farklı illerinden farklı ilçelerinden farklı okullarından farklı öğretmenlerin bir araya geldiği ‘Akıllı Bloklarım’ eTwinning Projesi çalışmalarına başladı. Türkiye’nin farklı illerinden farklı ilçelerinden farklı okullarından farklı öğretmenlerin bir araya geldiği ‘Akıllı Bloklarım’ eTwinning Projesi çalışmalarına başladı. Proje 4 ay sürecek olup, 4-11 yaş grubundaki öğrencileri kapsıyor. Projede Ankara’yı Altındağ Belediyesi Aktaş Anaokulunda görev yapan öğretmen Özlem Yasunoğlu temsil ediyor. eTwinning Avrupa’daki okullar için oluşturulmuş bir topluluk. 10 farklı öğretmen Hamza Evmez’in öncülüğünde bir araya geldi. PROJENİN AMACI ‘Akıllı Bloklarım’ eTwinning projesinde Logo oyuncaklarıyla çalışmalar etkinlikler yapılıyor. Rakam çalışmaları, kavram çalışmaları, oyun ve müzik çalışmaları, örüntü çalışmaları, kodlama ve sudoku çalışmaları, ilişki kurma çalışmaları, renk çalışmaları, tasarım çalışmaları ve birçok eğlenceli etkinlikler de yapılıyor. Bu çalışmalar çocukların erken yaşta başlayarak farkındalık oluşturmalarını, çoklu zeka alanları uzamsal zeka, çoklu zeka, sözel zeka, sayısal zeka, müziksel zeka, içsel zeka, sosyal zeka gibi alanlarda ve tüm gelişim alanlarını desteklenmesine yardımcı oluyor. Öğrenci merkezli yaklaşım ile yaparak yaşayarak öğrenmelerine; eğlenceli ve çocuğun doğasına uygun öğrenme aktiviteleriyle onların uzaktan eğitimlerini desteklemeyi amaçlıyor. PROJEYE KATILAN ORTAK OKULLAR VE ÖĞRETMENLER1- Hamza Evmez (öncülüğünde)Orhan Gazi İlkokulu Karatay/KONYA 2-Şerife Sargın (kurucu)Karaaslan Cumhuriyet İlkokulu Karatay/KONYA 3-Dilek Çayırbağ Keskin(kurucu)Ertuğrul Gazi Ortaokulu Selçuklu/KONYA 4-Özlem Yasunoğlu- Altındağ Belediyesi Aktaş Anaokulu Altındağ/ANKARA 5-Deniz Ceylan Döven -Hobyarlı Ahmet Paşa İlkokulu Fatih/İSTANBUL 6-Zehra Çelik Kocakaya -Hacımusaoğlu Anaokulu Demre/ANTALYA 7-Fazilet İclal KETBOĞA-Özlüce Anaokulu Nilüfer/BURSA 8-Tuba Tanrıverdi -Şehit Mehmet Kocabay Ortaokulu Dilovası/KOCAELİ 9-Melek ŞAHİN -İsmetpaşa İlkokulu Sungurlu/ÇORUM 10-Zuhal BATAKCI- İsmetpaşa İlkokulu Sungurlu/ÇORUM

Türkiye’nin farklı illerinden farklı ilçelerinden farklı okullarından farklı öğretmenlerin bir araya geldiği ‘Akıllı Bloklarım’ eTwinning Projesi çalışmalarına başladı.

Türkiye’nin farklı illerinden farklı ilçelerinden farklı okullarından farklı öğretmenlerin bir araya geldiği ‘Akıllı Bloklarım’ eTwinning Projesi çalışmalarına başladı. Proje 4 ay sürecek olup, 4-11 yaş grubundaki öğrencileri kapsıyor. Projede Ankara’yı Altındağ Belediyesi Aktaş Anaokulunda görev yapan öğretmen Özlem Yasunoğlu temsil ediyor. eTwinning Avrupa’daki okullar için oluşturulmuş bir topluluk. 10 farklı öğretmen Hamza Evmez’in öncülüğünde bir araya geldi.

PROJENİN AMACI

‘Akıllı Bloklarım’ eTwinning projesinde Logo oyuncaklarıyla çalışmalar etkinlikler yapılıyor. Rakam çalışmaları, kavram çalışmaları, oyun ve müzik çalışmaları, örüntü çalışmaları, kodlama ve sudoku çalışmaları, ilişki kurma çalışmaları, renk çalışmaları, tasarım çalışmaları ve birçok eğlenceli etkinlikler de yapılıyor. Bu çalışmalar çocukların erken yaşta başlayarak farkındalık oluşturmalarını, çoklu zeka alanları uzamsal zeka, çoklu zeka, sözel zeka, sayısal zeka, müziksel zeka, içsel zeka, sosyal zeka gibi alanlarda ve tüm gelişim alanlarını desteklenmesine yardımcı oluyor. Öğrenci merkezli yaklaşım ile yaparak yaşayarak öğrenmelerine; eğlenceli ve çocuğun doğasına uygun öğrenme aktiviteleriyle onların uzaktan eğitimlerini desteklemeyi amaçlıyor.

PROJEYE KATILAN ORTAK OKULLAR VE ÖĞRETMENLER1-

Hamza Evmez (öncülüğünde)Orhan Gazi İlkokulu Karatay/KONYA

2-Şerife Sargın (kurucu)Karaaslan Cumhuriyet İlkokulu Karatay/KONYA

3-Dilek Çayırbağ Keskin(kurucu)Ertuğrul Gazi Ortaokulu Selçuklu/KONYA

4-Özlem Yasunoğlu- Altındağ Belediyesi Aktaş Anaokulu Altındağ/ANKARA

5-Deniz Ceylan Döven -Hobyarlı Ahmet Paşa İlkokulu Fatih/İSTANBUL

6-Zehra Çelik Kocakaya -Hacımusaoğlu Anaokulu Demre/ANTALYA

7-Fazilet İclal KETBOĞA-Özlüce Anaokulu Nilüfer/BURSA

8-Tuba Tanrıverdi -Şehit Mehmet Kocabay Ortaokulu Dilovası/KOCAELİ

9-Melek ŞAHİN -İsmetpaşa İlkokulu Sungurlu/ÇORUM

10-Zuhal BATAKCI- İsmetpaşa İlkokulu Sungurlu/ÇORUM

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gebzehurses.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.