MÜDÜR KADIOĞLU’NDAN KANSER UYARISI!

SAĞLIK 01.04.2021 - 17:58, Güncelleme: 05.03.2022 - 13:23
 

MÜDÜR KADIOĞLU’NDAN KANSER UYARISI!

1-7 Nisan “Kanser Haftası” etkinlikleri kapsamında kanser hastalığına dikkat çeken Gebze İlçe Sağlık Müdürü Dr.İlhan Kadıoğlu, kanserin yaş, cinsiyet, dil, din, ırk ayırımı yapmaksızın tüm insanları etkilediğini söyledi. Her yıl 1-7 Nisan tarihleri arasında kanser ve kanserden korunma konusunda farkındalığını artırmak için “Kanser Haftası” etkinlikleri düzenleniyor. 1-7 Nisan “Kanser Haftası” etkinlikleri kapsamında açıklama yaparak, Türkiye’de kanserin önemli bir kısmı önlenebilen kanserlerden oluştuğuna dikkat çeken Gebze İlçe Sağlık Müdürü Dr.İlhan Kadıoğlu; “İlçemizdeki verileri değerlendirildiğimiz taktirde tütün ve obezite ile mücadele programımız kanser kontrolünün en önemli yapıtaşlarını oluşturmakta. Ayrıca kanser tedavisi üzerine yapılan yatırımlar ile değil, önleme ve erken teşhis üzerine yöneltilen eylem planları ile kontrol altına alınabilmekte. Bununla beraber alkol ile mücadele, fiziksel aktivitelerin arttırılması, tuzun kısıtlı kullanılması, gibi kanserle mücadele de çok önemli unsurlar vardır.” dedi. “KANSER TÜM İNSANLARI ETKİLİYOR” Açıklamasını sürdüren Kadıoğlu, “Kanserin ülkemizde sebebi bilinen ölümler sıralamasında kardiyovasküler hastalıklardan sonra ikinci ölüm sebebi olması açısından çok önemli bir toplum sağlığı problemidir. Özellikle ortaya çıkışının önlenebildiği, taramalarla ölümün yok edilebildiği ve erken teşhis edildiğinde tedavinin yaşam kalitesine çok şey katabildiği kanser türlerini göz önüne alırsak korunmanın önemi arttığına dikkat çekerek, “Yeryüzünde her yıl 14 milyon kişinin yakalandığı ve 8,2 milyon kişinin ölümüne sebep olan kanser; yaş, cinsiyet, dil, din, ırk ayırımı yapmaksızın tüm insanları etkilemekte.” dedi. HALK SAĞLIĞI UZMANI BİLGİLENDİRDİ İlçe Sağlık Müdürlüğü KETEM Birimi Sorumlusu Halk Sağlığı Uzmanı Dr. Rukiye Çakır da KETEM’le ilgili bilgilendirerek açıklamalarda bulundu. Çakır, “KETEM Birimi'de 40-69 yaş arası kadınlarda klinik meme muayenesi ve mamografi ile meme kanseri taraması, 30-65 yaş arası kadınlarda HPV-DNA ve Smear ile rahim ağzı kanseri taraması, 50-70 yaş arası kadın ve erkeklerde ise gaitada gizli kan testi ile bağırsak kanseri taraması yapılıyor. Meme Kanseri erken teşhisinde önemli rol oynayan Mamografi çekimlerimiz Gebze İlçe Sağlık Müdürlüğü'ne bağlı hizmet veren Kanser Erken Teşhis ve Tarama Merkezi'nde (KETEM)  ücretsiz yapılmaktadır.” dedi.  Randevu İrtibat Adresi: Tel: 0 262 644 7250

1-7 Nisan “Kanser Haftası” etkinlikleri kapsamında kanser hastalığına dikkat çeken Gebze İlçe Sağlık Müdürü Dr.İlhan Kadıoğlu, kanserin yaş, cinsiyet, dil, din, ırk ayırımı yapmaksızın tüm insanları etkilediğini söyledi.

Her yıl 1-7 Nisan tarihleri arasında kanser ve kanserden korunma konusunda farkındalığını artırmak için “Kanser Haftası” etkinlikleri düzenleniyor. 1-7 Nisan “Kanser Haftası” etkinlikleri kapsamında açıklama yaparak, Türkiye’de kanserin önemli bir kısmı önlenebilen kanserlerden oluştuğuna dikkat çeken Gebze İlçe Sağlık Müdürü Dr.İlhan Kadıoğlu; “İlçemizdeki verileri değerlendirildiğimiz taktirde tütün ve obezite ile mücadele programımız kanser kontrolünün en önemli yapıtaşlarını oluşturmakta. Ayrıca kanser tedavisi üzerine yapılan yatırımlar ile değil, önleme ve erken teşhis üzerine yöneltilen eylem planları ile kontrol altına alınabilmekte. Bununla beraber alkol ile mücadele, fiziksel aktivitelerin arttırılması, tuzun kısıtlı kullanılması, gibi kanserle mücadele de çok önemli unsurlar vardır.” dedi.

“KANSER TÜM İNSANLARI ETKİLİYOR”

Açıklamasını sürdüren Kadıoğlu, “Kanserin ülkemizde sebebi bilinen ölümler sıralamasında kardiyovasküler hastalıklardan sonra ikinci ölüm sebebi olması açısından çok önemli bir toplum sağlığı problemidir. Özellikle ortaya çıkışının önlenebildiği, taramalarla ölümün yok edilebildiği ve erken teşhis edildiğinde tedavinin yaşam kalitesine çok şey katabildiği kanser türlerini göz önüne alırsak korunmanın önemi arttığına dikkat çekerek, “Yeryüzünde her yıl 14 milyon kişinin yakalandığı ve 8,2 milyon kişinin ölümüne sebep olan kanser; yaş, cinsiyet, dil, din, ırk ayırımı yapmaksızın tüm insanları etkilemekte.” dedi.

HALK SAĞLIĞI UZMANI BİLGİLENDİRDİ

İlçe Sağlık Müdürlüğü KETEM Birimi Sorumlusu Halk Sağlığı Uzmanı Dr. Rukiye Çakır da KETEM’le ilgili bilgilendirerek açıklamalarda bulundu. Çakır, “KETEM Birimi'de 40-69 yaş arası kadınlarda klinik meme muayenesi ve mamografi ile meme kanseri taraması, 30-65 yaş arası kadınlarda HPV-DNA ve Smear ile rahim ağzı kanseri taraması, 50-70 yaş arası kadın ve erkeklerde ise gaitada gizli kan testi ile bağırsak kanseri taraması yapılıyor. Meme Kanseri erken teşhisinde önemli rol oynayan Mamografi çekimlerimiz Gebze İlçe Sağlık Müdürlüğü'ne bağlı hizmet veren Kanser Erken Teşhis ve Tarama Merkezi'nde (KETEM)  ücretsiz yapılmaktadır.” dedi.  Randevu İrtibat Adresi: Tel: 0 262 644 7250

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gebzehurses.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.