MEB İLE AÇIK LİSE AÖL SINAVLARI NE ZAMAN YAPILACAK, ONLİNE MI OLACAK?

EĞİTİM 16.01.2021 - 16:34, Güncelleme: 05.03.2022 - 13:23
 

MEB İLE AÇIK LİSE AÖL SINAVLARI NE ZAMAN YAPILACAK, ONLİNE MI OLACAK?

Son dakika haberi... Merakla beklenen AÖO ve AÖL sınav tarihleri 2021 belli oldu. Milli Eğitim Bakanı (MEB) Ziya Selçuk tarafından yapılan açıklamada, ertelenen Açıköğretim Ortaokulu (AÖO) ve Açıköğretim Lisesi (AÖL) sınav tarihleri duyuruldu. Bilindiği gibi, 5-6 Aralık 2020 tarihlerinde düzenlenmesi beklenen Açık Lise AÖL 1. dönem sınavları koronavirüs tedbirleri kapsamında ileri bir tarihe ertelenmişti. Bakan Selçuk, AÖL sınav tarihlerini paylaşırken sınavların online olarak yapılacağını duyurdu. Peki, Açıköğretim Lisesi 1. dönem AÖL sınavları ne zaman ve nasıl yapılacak? İşte, AÖO ve AÖL sınav tarihleri 2021! Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'tan AÖO ve AÖL sınav tarihleri 2021 hakkında son dakika açıklaması yapıldı. Geçtiğimiz Aralık ayında yapılması beklenen; ancak koronavirüs tedbirleri kapsamında ertelenen AÖO ve AÖL sınavlarının ne zaman yapılacağı önemli bir konu olarak öne çıkıyordu. Bakan Ziya Selçuk, öğrencileri daha fazla bekletmedi ve ertelenen AÖL sınav tarihleri hakkında bilgi verdi. AÖO VE AÖL SINAVLARI NASIL YAPILACAK? Bakan Selçuk, resmi Twitter hesabından açıklamalarda bulunarak AÖO ve AÖL sınavlarının online (çevrimiçi) olarak yapılacağını bildirdi. Böylelikle, 'AÖL sınavları nasıl yapılacak, online mı olacak?' sorusu da yanıt buldu. Bakan Ziya Selçuk, açıklamasının devamında merakla beklenen tarihleri de duyurdu. Peki, AÖL sınavları ne zaman, hangi tarihte yapılacak? İşte, AÖO ve AÖL sınav tarihleri 2021; AÖO VE AÖL SINAVLARI NE ZAMAN YAPILACAK? Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Twitter'dan şu açıklamayı yaptı: "Açık Öğretim Okulları sınavlarımızı çevrim içi ortamda gerçekleştireceğiz. I. Dönem sınavları, 25 Şubat 2021'de II. Dönem sınavları, 25 Mart'ta başlayacak. Sınavlar, Açıköğretim Okulları Bilgi Yönetimi Sistemi üzerinden yapılacaktır. Öğrencilerimize başarılar diliyorum." AÖL KAYIT YENİLEME TARİHLERİ AÇIKLANDI MI? MEB yaptığı açıklamada, '2020 / 2. dönem yeni kayıt ve kayıt yenileme tarihleri belirlenerek en kısa sürede paylaşılacaktır. Açık Öğretim Lisesi ile ilgili tüm bildirimler için web sitemizi takip etmeniz önemle rica olunur. Resmi kaynaklar haricinde yapılan bilgi ve belge paylaşımlarına itibar etmeyiniz!' ifadeleri kullanlıdı. SINAVA KİMLER GİRECEK? Açık Öğretim Kurumları Online Sınavları, yurt dışı sınav merkezlerinde gerçekleştirilemeyen 2020-2021 Eğitim Öğretim Yılı I. Dönem Açık Öğretim Kurumları Sınavlarına katılması gereken öğrencilerin hak kayıplarının önlenmesi amacıyla yapılacak olan eşdeğer sınavları ifade eder. Açık Öğretim Kurumları Online Sınavlarına yurt dışında ikamet eden ve Açık Öğretim Kurumlarına kayıtlı öğrenciler katılabileceklerdir. Aynı eğitim öğretim yılı ve dönemi için yurt içi sınav merkezlerinde yapılan sınavlara katılmış olan öğrenciler online sınava katılamayacaklardır. Sınav ücreti, AÖK kayıt işlemleri için adaylar tarafından ödenen ücretler dâhilinde olacaktır. Adaylar ayrıca bir sınav ücreti ödemeyeceklerdir.

Son dakika haberi... Merakla beklenen AÖO ve AÖL sınav tarihleri 2021 belli oldu. Milli Eğitim Bakanı (MEB) Ziya Selçuk tarafından yapılan açıklamada, ertelenen Açıköğretim Ortaokulu (AÖO) ve Açıköğretim Lisesi (AÖL) sınav tarihleri duyuruldu. Bilindiği gibi, 5-6 Aralık 2020 tarihlerinde düzenlenmesi beklenen Açık Lise AÖL 1. dönem sınavları koronavirüs tedbirleri kapsamında ileri bir tarihe ertelenmişti. Bakan Selçuk, AÖL sınav tarihlerini paylaşırken sınavların online olarak yapılacağını duyurdu. Peki, Açıköğretim Lisesi 1. dönem AÖL sınavları ne zaman ve nasıl yapılacak? İşte, AÖO ve AÖL sınav tarihleri 2021!

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'tan AÖO ve AÖL sınav tarihleri 2021 hakkında son dakika açıklaması yapıldı. Geçtiğimiz Aralık ayında yapılması beklenen; ancak koronavirüs tedbirleri kapsamında ertelenen AÖO ve AÖL sınavlarının ne zaman yapılacağı önemli bir konu olarak öne çıkıyordu. Bakan Ziya Selçuk, öğrencileri daha fazla bekletmedi ve ertelenen AÖL sınav tarihleri hakkında bilgi verdi.

AÖO VE AÖL SINAVLARI NASIL YAPILACAK?

Bakan Selçuk, resmi Twitter hesabından açıklamalarda bulunarak AÖO ve AÖL sınavlarının online (çevrimiçi) olarak yapılacağını bildirdi. Böylelikle, 'AÖL sınavları nasıl yapılacak, online mı olacak?' sorusu da yanıt buldu. Bakan Ziya Selçuk, açıklamasının devamında merakla beklenen tarihleri de duyurdu. Peki, AÖL sınavları ne zaman, hangi tarihte yapılacak?

İşte, AÖO ve AÖL sınav tarihleri 2021;

AÖO VE AÖL SINAVLARI NE ZAMAN YAPILACAK?

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Twitter'dan şu açıklamayı yaptı:

"Açık Öğretim Okulları sınavlarımızı çevrim içi ortamda gerçekleştireceğiz.

I. Dönem sınavları, 25 Şubat 2021'de

II. Dönem sınavları, 25 Mart'ta başlayacak.

Sınavlar, Açıköğretim Okulları Bilgi Yönetimi Sistemi üzerinden yapılacaktır. Öğrencilerimize başarılar diliyorum."

AÖL KAYIT YENİLEME TARİHLERİ AÇIKLANDI MI?

MEB yaptığı açıklamada, '2020 / 2. dönem yeni kayıt ve kayıt yenileme tarihleri belirlenerek en kısa sürede paylaşılacaktır. Açık Öğretim Lisesi ile ilgili tüm bildirimler için web sitemizi takip etmeniz önemle rica olunur. Resmi kaynaklar haricinde yapılan bilgi ve belge paylaşımlarına itibar etmeyiniz!' ifadeleri kullanlıdı.

SINAVA KİMLER GİRECEK?

Açık Öğretim Kurumları Online Sınavları, yurt dışı sınav merkezlerinde gerçekleştirilemeyen 2020-2021 Eğitim Öğretim Yılı I. Dönem Açık Öğretim Kurumları Sınavlarına katılması gereken öğrencilerin hak kayıplarının önlenmesi amacıyla yapılacak olan eşdeğer sınavları ifade eder. Açık Öğretim Kurumları Online Sınavlarına yurt dışında ikamet eden ve Açık Öğretim Kurumlarına kayıtlı öğrenciler katılabileceklerdir. Aynı eğitim öğretim yılı ve dönemi için yurt içi sınav merkezlerinde yapılan sınavlara katılmış olan öğrenciler online sınava katılamayacaklardır. Sınav ücreti, AÖK kayıt işlemleri için adaylar tarafından ödenen ücretler dâhilinde olacaktır. Adaylar ayrıca bir sınav ücreti ödemeyeceklerdir.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gebzehurses.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.