Market yasağı cumartesi-pazar uygulansın

Dilovası 06.05.2021 - 15:50, Güncelleme: 05.03.2022 - 13:23
 

Market yasağı cumartesi-pazar uygulansın

Dilovası Girişimci İşadamları Derneği Başkanı Cihan Sevinç, geçtiğimiz hafta uygulamaya konulana zincir marketlerin Pazar günü kapatılmasını küçük esnaf için çok önemli olduğunu belirterek bu yasağın hem cumartesi hem de Pazar günü uygulanmasını talep etti. Büyük ve orta ölçekli market zincirlerinin haksız rekabete ve ilçenin küçük esnafını bitirme noktasına kadar getirdiğini belirterek açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “Hükümetimizin salgınla mücadelede büyük ve orta ölçekli marketlerin Pazar günü kapalı kalması uygulamasını çok yerinde buluyorum. Hatta küçük esnafımızın ayakta kalması ve desteklenmesi için bu yasağın cumartesi ve Pazar günü olarak iki gün uygulanmasını talep ediyoruz. Küçük esnafın o yöre ve ilçenin özünden gelen bir yapısı var. Kazandığını aynı zamanda ilçesine yatırımı ve istihdamına geri dönüşüm olarak sağlıyor. HAKSIZ REKABET DİLGİAD olarak bu durumu çok önemsiyor ve destekliyoruz. Sahaya indiğinizde market zincirlerinin haksız rekabet ortamı oluşturduğunu görüyorsunuz. Marketler hafta sonu açık züccaciye ürünü satıyor ama yanındaki küçük esnaf kapalı. Bu durumda zincir markerler haksız rekabet ortamı oluşturmuş oluyor. Zaten pandemi döneminde gelirleri oldukça arttı. Bakkalları ve manavları bu kısır durumdan kurtarmak lazım.”

Dilovası Girişimci İşadamları Derneği Başkanı Cihan Sevinç, geçtiğimiz hafta uygulamaya konulana zincir marketlerin Pazar günü kapatılmasını küçük esnaf için çok önemli olduğunu belirterek bu yasağın hem cumartesi hem de Pazar günü uygulanmasını talep etti.

Büyük ve orta ölçekli market zincirlerinin haksız rekabete ve ilçenin küçük esnafını bitirme noktasına kadar getirdiğini belirterek açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “Hükümetimizin salgınla mücadelede büyük ve orta ölçekli marketlerin Pazar günü kapalı kalması uygulamasını çok yerinde buluyorum. Hatta küçük esnafımızın ayakta kalması ve desteklenmesi için bu yasağın cumartesi ve Pazar günü olarak iki gün uygulanmasını talep ediyoruz. Küçük esnafın o yöre ve ilçenin özünden gelen bir yapısı var. Kazandığını aynı zamanda ilçesine yatırımı ve istihdamına geri dönüşüm olarak sağlıyor.

HAKSIZ REKABET

DİLGİAD olarak bu durumu çok önemsiyor ve destekliyoruz. Sahaya indiğinizde market zincirlerinin haksız rekabet ortamı oluşturduğunu görüyorsunuz. Marketler hafta sonu açık züccaciye ürünü satıyor ama yanındaki küçük esnaf kapalı. Bu durumda zincir markerler haksız rekabet ortamı oluşturmuş oluyor. Zaten pandemi döneminde gelirleri oldukça arttı. Bakkalları ve manavları bu kısır durumdan kurtarmak lazım.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gebzehurses.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.