Lise diplomasını alan usta, üniversiteye yerleşmeye hak kazandı

GEBZE 30.07.2021 - 14:13, Güncelleme: 05.03.2022 - 13:23
 

Lise diplomasını alan usta, üniversiteye yerleşmeye hak kazandı

Gebze Mesleki Eğitim Merkezi’nde bu yıl ilki uygulanan, ustalık belgesi olanlara lise diploması verilmesi hakkının ardından, üniversite sınavlarına giren makine teknolojisi öğrencisi Elif Buse Tıngır, 297 puan alarak üniversiteye yerleşmeye hak kazandı.
Milli Eğitim Bakanlığı’nın büyük bir hamle yaparak ustalık belgesi olan kişilere lise diploması almaları yönündeki kararının ardından, lise diploması almaya hak kazanan Gebze Mesleki Eğitim Merkezi teknolojisi öğrencilerinden Elif Buse Tıngır, üniversite sınavlarına girerek 297 puan aldı. ÜNİVERSİTEYE KADAR MAAŞ VE BURS İMKANI Üniversiteye yerleşmeye hak kazanan Elif Buse Tıngır’ı, Gebze Mesleki Eğitim Merkezi okul müdürü Şemsettin Yılmaz tebrik ederek; “Makine teknolojisi öğrencimiz Elif Buse Tıngır 297 puan alarak üniversiteye yerleşmeye hak kazandı. Lise diploması hakkı verilen ve ilk defa bu yıl uygulamaya konulan üniversiteye girme hakkını başarıyla tamamlayan kızımızı tebrik ediyorum. Bu başarı ile Mesleki Eğitim Merkezlerinin önemi daha da arttı. Mesleki Eğitim Merkezi öğrencileri, meslek öğrenirken aynı zamanda hem meslek sigortası hem de maaş ve burs alarak üniversiteye kadar gidebiliyorlar” dedi. YAPILAN YENİLİKLER MEYVESİNİ VERDİ Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada ise şu ifadelere yer verildi; “2023 Eğitim Vizyonu kapsamında mesleki ve teknik eğitim alanında yapılan yenilikler meyvelerini vermeye başladı. Mesleki Eğitim Merkezinde okuyan öğrencilerden Meslek Lisesi mezunu olmak isteyenlerin almaları gereken fark dersleri Talim ve Terbiye Kurulunun 19.07.2019 tarihli ve 18 sayılı kararı ile kabul edilmiş ve 2019-2020 eğitim ve öğretim yılından itibaren Diploma Programı uygulanmaya başlanmıştır. Bununla birlikte Mesleki eğitim merkezlerinden önceki yıllarda kalfalık ve ustalık belgesi almış olanların da fark derslerini tamamlayıp Meslek Lisesi diploması alabilmeleri için 14.08.2020 tarihi itibariyle Telafi Programı başlatılmıştır. KISA YOLDAN İŞ HAYATI Bu kapsamda; 3308 sayılı Mesleki Eğitim Kanunun yayımlandığı 19 Haziran 1986 tarihinden bu yana kalfalık, ustalık ve usta öğretici belgeleri veren mesleki eğitim merkezleri, diploma da düzenleyerek bir ilki gerçekleştirmiştir. 2 Temmuz 2021 tarihi itibariyle yaklaşık 20 bin usta öğrenci, telafi programından mezun olarak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Diploması almaya hak kazanmıştır. Telafi Eğitim programına katılarak mezun olan çırak öğrencilerimizden Gebze Mesleki Eğitim Merkezi Makine Teknolojisi dalından mezun olan Elif Buse TINGIR, girdiği AYT sınavından 297 puan alarak üniversiteye yerleşmeye hak kazanmıştır. Mesleki eğitim merkezlerinde yapılan yenilikler sayesinde, mezun olan öğrencilerimiz en kısa yoldan iş hayatına başlayabilirken diğer taraftan da bir üst öğrenime gitme imkânına kavuşmuştur.”
Gebze Mesleki Eğitim Merkezi’nde bu yıl ilki uygulanan, ustalık belgesi olanlara lise diploması verilmesi hakkının ardından, üniversite sınavlarına giren makine teknolojisi öğrencisi Elif Buse Tıngır, 297 puan alarak üniversiteye yerleşmeye hak kazandı.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın büyük bir hamle yaparak ustalık belgesi olan kişilere lise diploması almaları yönündeki kararının ardından, lise diploması almaya hak kazanan Gebze Mesleki Eğitim Merkezi teknolojisi öğrencilerinden Elif Buse Tıngır, üniversite sınavlarına girerek 297 puan aldı.

ÜNİVERSİTEYE KADAR MAAŞ VE BURS İMKANI

Üniversiteye yerleşmeye hak kazanan Elif Buse Tıngır’ı, Gebze Mesleki Eğitim Merkezi okul müdürü Şemsettin Yılmaz tebrik ederek; “Makine teknolojisi öğrencimiz Elif Buse Tıngır 297 puan alarak üniversiteye yerleşmeye hak kazandı. Lise diploması hakkı verilen ve ilk defa bu yıl uygulamaya konulan üniversiteye girme hakkını başarıyla tamamlayan kızımızı tebrik ediyorum. Bu başarı ile Mesleki Eğitim Merkezlerinin önemi daha da arttı. Mesleki Eğitim Merkezi öğrencileri, meslek öğrenirken aynı zamanda hem meslek sigortası hem de maaş ve burs alarak üniversiteye kadar gidebiliyorlar” dedi.

YAPILAN YENİLİKLER MEYVESİNİ VERDİ

Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada ise şu ifadelere yer verildi; “2023 Eğitim Vizyonu kapsamında mesleki ve teknik eğitim alanında yapılan yenilikler meyvelerini vermeye başladı. Mesleki Eğitim Merkezinde okuyan öğrencilerden Meslek Lisesi mezunu olmak isteyenlerin almaları gereken fark dersleri Talim ve Terbiye Kurulunun 19.07.2019 tarihli ve 18 sayılı kararı ile kabul edilmiş ve 2019-2020 eğitim ve öğretim yılından itibaren Diploma Programı uygulanmaya başlanmıştır. Bununla birlikte Mesleki eğitim merkezlerinden önceki yıllarda kalfalık ve ustalık belgesi almış olanların da fark derslerini tamamlayıp Meslek Lisesi diploması alabilmeleri için 14.08.2020 tarihi itibariyle Telafi Programı başlatılmıştır.

KISA YOLDAN İŞ HAYATI

Bu kapsamda; 3308 sayılı Mesleki Eğitim Kanunun yayımlandığı 19 Haziran 1986 tarihinden bu yana kalfalık, ustalık ve usta öğretici belgeleri veren mesleki eğitim merkezleri, diploma da düzenleyerek bir ilki gerçekleştirmiştir. 2 Temmuz 2021 tarihi itibariyle yaklaşık 20 bin usta öğrenci, telafi programından mezun olarak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Diploması almaya hak kazanmıştır. Telafi Eğitim programına katılarak mezun olan çırak öğrencilerimizden Gebze Mesleki Eğitim Merkezi Makine Teknolojisi dalından mezun olan Elif Buse TINGIR, girdiği AYT sınavından 297 puan alarak üniversiteye yerleşmeye hak kazanmıştır. Mesleki eğitim merkezlerinde yapılan yenilikler sayesinde, mezun olan öğrencilerimiz en kısa yoldan iş hayatına başlayabilirken diğer taraftan da bir üst öğrenime gitme imkânına kavuşmuştur.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gebzehurses.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.