İŞTE KOCAELİ’DE ALINAN RAMAZAN BAYRAMI TEDBİRLERİ!

KOCAELİ 10.05.2021 - 15:25, Güncelleme: 05.03.2022 - 13:23
 

İŞTE KOCAELİ’DE ALINAN RAMAZAN BAYRAMI TEDBİRLERİ!

Ramazan Bayramı sebebiyle Kocaeli Valiliği tarafından bir dizi tedbir alındı. Yaklaşmakta olan Ramazan Bayramı nedeniyle, Kocaeli’nde vatandaşların bayramı pandemi kuralları çerçevesinde, kurallara riayet ederek huzur ve güven içinde geçirmeleri, kamu hizmetlerinin aksatılmadan yürütülmesi ve vatandaşların istek ve şikâyetlerinin zamanında değerlendirilmesi bakımından, Kocaeli Valiliği tarafından bir dizi tedbir alındı. Kocaeli Valiliği tarafından yapılan açıklamaya göre, koronavirüs salgını nedeniyle devam eden sokağa çıkma kısıtlamasının devam ettiği hatırlatılarak, kısıtlamaya titizlikle uyulması için denetimler aralıksız sürdürüleceği belirtildi. Trafik tedbirleri eksiksiz olarak uygulanacak, kontrol noktalarında denetimler aksatılmadan yürütülecek. Bunun yanında, bayram süresince silah atılmasına müsaade edilmeyecek. Aykırı hareket edenler takip ve tespit edilerek adli, idari tahkikat yapılması sağlanacak. Muafiyet kapsamındaki işyerlerinde yapılacak bayram alıverişlerinde sosyal mesafe kuralına uyulması ve maske takılmasının gerekliliği yönünde ekiplerce vatandaşlar uyarılacak. Herhangi bir olumsuzluk yaşanmasına izin verilmeyecek. Ramazan Bayramı sebebiyle alınan diğer tedbirler ise şöyle; ALTYAPI 1- Belediye Başkanlıkları, yangın, kanalizasyon ve su arızalarına karşı mevcut planlarını gözden geçirecek, olası durumlara karşı hazırlıklı olacaklardır. Halkın istek ve şikâyetlerini bildirecekleri telefon numaraları yazılı ve görsel medya aracılığı ile vatandaşlarımıza duyurulacaktır. 2-Herhangi bir elektrik kesintisi yaşanmaması için SEDAŞ tarafından gerekli tüm tedbirler alınarak, olası arızalara anında müdahale edilebilmesi için bağlı birimlerindeki personel sayısının takviye edilmesi sağlanacaktır. 3-Haberleşmenin sağlıklı bir şekilde sağlanabilmesi için TÜRK TELEKOM tarafından gerekli tüm tedbirler alınacaktır. 4-İSU Genel Müdürlüğü içme suyu ve kanalizasyon hizmetlerinin aksamaması ve muhtemel arızalara müdahale için yeterli sayıda ekip görevlendirecektir. SAĞLIK 1-İl Sağlık Müdürlüğü acil servis hizmetlerine önem vermek suretiyle, nöbet hizmetlerinin aksamaması için gerekli tedbirleri alacaktır. Hastane ve diğer sağlık birimlerinde hizmetlerin kesintisiz yürütülmesi için personel planlaması yapılacaktır. 2-112 Acil Servislerine personel takviyesi yapılarak kesintisiz hizmet sağlanacaktır. DENETİM 1-İlimizde faaliyet gösteren, pastahane, fırın gibi gıda maddeleri üreten işyerleri ile gıda maddeleri satışı yapılan marketler İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Ticaret İl Müdürlüğü ve Belediye zabıta ekiplerince etkin bir şekilde denetlenecektir.

Ramazan Bayramı sebebiyle Kocaeli Valiliği tarafından bir dizi tedbir alındı. Yaklaşmakta olan Ramazan Bayramı nedeniyle, Kocaeli’nde vatandaşların bayramı pandemi kuralları çerçevesinde, kurallara riayet ederek huzur ve güven içinde geçirmeleri, kamu hizmetlerinin aksatılmadan yürütülmesi ve vatandaşların istek ve şikâyetlerinin zamanında değerlendirilmesi bakımından, Kocaeli Valiliği tarafından bir dizi tedbir alındı.

Kocaeli Valiliği tarafından yapılan açıklamaya göre, koronavirüs salgını nedeniyle devam eden sokağa çıkma kısıtlamasının devam ettiği hatırlatılarak, kısıtlamaya titizlikle uyulması için denetimler aralıksız sürdürüleceği belirtildi. Trafik tedbirleri eksiksiz olarak uygulanacak, kontrol noktalarında denetimler aksatılmadan yürütülecek. Bunun yanında, bayram süresince silah atılmasına müsaade edilmeyecek. Aykırı hareket edenler takip ve tespit edilerek adli, idari tahkikat yapılması sağlanacak. Muafiyet kapsamındaki işyerlerinde yapılacak bayram alıverişlerinde sosyal mesafe kuralına uyulması ve maske takılmasının gerekliliği yönünde ekiplerce vatandaşlar uyarılacak. Herhangi bir olumsuzluk yaşanmasına izin verilmeyecek.

Ramazan Bayramı sebebiyle alınan diğer tedbirler ise şöyle;

ALTYAPI

1- Belediye Başkanlıkları, yangın, kanalizasyon ve su arızalarına karşı mevcut planlarını gözden geçirecek, olası durumlara karşı hazırlıklı olacaklardır. Halkın istek ve şikâyetlerini bildirecekleri telefon numaraları yazılı ve görsel medya aracılığı ile vatandaşlarımıza duyurulacaktır.

2-Herhangi bir elektrik kesintisi yaşanmaması için SEDAŞ tarafından gerekli tüm tedbirler alınarak, olası arızalara anında müdahale edilebilmesi için bağlı birimlerindeki personel sayısının takviye edilmesi sağlanacaktır.

3-Haberleşmenin sağlıklı bir şekilde sağlanabilmesi için TÜRK TELEKOM tarafından gerekli tüm tedbirler alınacaktır.

4-İSU Genel Müdürlüğü içme suyu ve kanalizasyon hizmetlerinin aksamaması ve muhtemel arızalara müdahale için yeterli sayıda ekip görevlendirecektir.

SAĞLIK

1-İl Sağlık Müdürlüğü acil servis hizmetlerine önem vermek suretiyle, nöbet hizmetlerinin aksamaması için gerekli tedbirleri alacaktır. Hastane ve diğer sağlık birimlerinde hizmetlerin kesintisiz yürütülmesi için personel planlaması yapılacaktır.

2-112 Acil Servislerine personel takviyesi yapılarak kesintisiz hizmet sağlanacaktır.

DENETİM

1-İlimizde faaliyet gösteren, pastahane, fırın gibi gıda maddeleri üreten işyerleri ile gıda maddeleri satışı yapılan marketler İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Ticaret İl Müdürlüğü ve Belediye zabıta ekiplerince etkin bir şekilde denetlenecektir.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gebzehurses.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.