“İstanbul Sözleşmesi önemsizleştirilmeye çalışılıyor”

KOCAELİ 23.04.2021 - 12:06, Güncelleme: 05.03.2022 - 13:23
 

“İstanbul Sözleşmesi önemsizleştirilmeye çalışılıyor”

CHP Kocaeli İl Kadın Kolları Başkanı Songül Kaya, sosyal medya hesabı üzerinden sert açıklamalarda bulundu. Türkiye’de kadınların tehlike altında olduğunu dile getiren Başkan Kaya açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “CHP Genel Başkan Yardımcımız Sayın Gülizar Biçer Karaca ile Grup Başkanvekilimiz Sayın Özgür Özel’in, İstanbul Sözleşmesi’nden çekilme kararının iptali için Danıştay’a yaptıkları başvuru üzerine, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun, her zamanki üslubu ile Twitter üzerinden partimize hakaret ettiğini, İstanbul Sözleşmesi'ni önemsizleştirmeye çalıştığını üzülerek gördüm. MAĞDURLARIN YAŞAM HAKLARINA DUYARLI OLMAYA DAVET EDİYORUM Soylu, kadın cinayetleri üzerinden bir istatistik yayınlayarak, ölen kadınları bir veri olarak ele alıyor ve 34 kadın yerine 25 kadının öldürülmesini bir başarı gibi sunuyor. Bu tavır bile ülkemizde yaşayan kadınların nasıl tehlike altında olduğunu göstermesi açısından çok önemli.  Bir sorumsuz bakan asli görevleri hariç her şeye laf yetiştirmeye çalışıyor. Kadına şiddet haberleri işte bu zihin yapısı sebebiyle artarak devam ediyor. Sayın Bakanı bir umut İçişleri Bakanlığı yapmaya, şiddet mağduru kadınlara bir veri gibi yaklaşmaktan öte, mağdurların yaşam haklarına daha duyarlı olmaya davet ediyorum.

CHP Kocaeli İl Kadın Kolları Başkanı Songül Kaya, sosyal medya hesabı üzerinden sert açıklamalarda bulundu. Türkiye’de kadınların tehlike altında olduğunu dile getiren Başkan Kaya açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “CHP Genel Başkan Yardımcımız Sayın Gülizar Biçer Karaca ile Grup Başkanvekilimiz Sayın Özgür Özel’in, İstanbul Sözleşmesi’nden çekilme kararının iptali için Danıştay’a yaptıkları başvuru üzerine, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun, her zamanki üslubu ile Twitter üzerinden partimize hakaret ettiğini, İstanbul Sözleşmesi'ni önemsizleştirmeye çalıştığını üzülerek gördüm.

MAĞDURLARIN YAŞAM HAKLARINA DUYARLI OLMAYA DAVET EDİYORUM

Soylu, kadın cinayetleri üzerinden bir istatistik yayınlayarak, ölen kadınları bir veri olarak ele alıyor ve 34 kadın yerine 25 kadının öldürülmesini bir başarı gibi sunuyor. Bu tavır bile ülkemizde yaşayan kadınların nasıl tehlike altında olduğunu göstermesi açısından çok önemli.  Bir sorumsuz bakan asli görevleri hariç her şeye laf yetiştirmeye çalışıyor. Kadına şiddet haberleri işte bu zihin yapısı sebebiyle artarak devam ediyor. Sayın Bakanı bir umut İçişleri Bakanlığı yapmaya, şiddet mağduru kadınlara bir veri gibi yaklaşmaktan öte, mağdurların yaşam haklarına daha duyarlı olmaya davet ediyorum.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gebzehurses.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.