HAYRAT YARDIM DÜNYAYA YARDIM ULAŞTIRIYOR!

GEBZE 17.04.2021 - 15:41, Güncelleme: 05.03.2022 - 13:23
 

HAYRAT YARDIM DÜNYAYA YARDIM ULAŞTIRIYOR!

Hedef Tv’de “İyilik Kapısı” programına konuk olan Hayrat İnsani Yardım Derneği Kocaeli Bölge Temsilcisi Şükür Çakır, Afrika ve Suriye’nin birçok bölgesine yardım ulaştırdıklarını söyledi. Çakır, imkanlar ölçüsünde herkesin İdlib bölgesine katık sunmasını istedi. Ramazan ayında Suriye’nin İdlib kentine gönderilen 25 tırlık yardımla ilgili açıklamalar yapan Çakır; “Buradan yardım götürenlerle birlikte orada olacağız. İnsanlar kendi yardımları dağıtmanın tadını çıkartacak. 2013’te kurulduğumuzda iki ayda bir Tır yardımımı toplayamadık. 7-8 yıl sonra bugün 25 TIR’a ulaştık. Bunun parasal değeri 1,5 milyona tekabül ediyor. Biz yardımlarımızı şeffaf bir şekilde anlatıyoruz. İnsanlar aslında bugün yardım edecek yer arıyor. Hele ki yardımların hedefine ulaştığını gören insanların kalbi daha da tatmin oluyor. Kocaeli bölgesinden Allah razı olsun, bize büyük destek oluyorlar. Biz işimizi yapıyoruz, insanlar da bizim mücadelemizi görüyor ve çok büyük yardımlar ortaya çıkıyor. Bugün 25 TIR olan yardımlar belki de gelecek yıl 50 TIR olacak. İnsanlar bu yaptıklarımızı bilsin” dedi. “HER BÖLGEDEN YARDIM YAPILABİLİR” Şükür Çakır; “Türkiye’nin 81 ili ve 350 ilçesinde temsilciliklerimiz var, ayrıca sosyal medya üzerinden de ciddi destek alıyoruz. Bunun yanı sıra ABD’den bile yardımlar ve bağışlar geliyor. Sistem olarak da altyapımız çok müsait. Belli kriterimiz var, yardım yapıp bu kriterlere uyanlar da gelip bizimle Suriye İdlib’de yardım dağıtabilirsiniz diyoruz. İnsan bilmediğinin yabancısıdır, İdlib’de ne işimiz var diyen insanlara Çanakkele’de onların ne işi vardı diyoruz. Vatandaş güvenip bize yardımlarını veriyor üzerinden yük gidiyor, asıl yük bundan sonra bizim sırtımıza biniyor. Bu yardımları en iyi ve adaletli şekilde yerine ulaştırmamız gerekiyor.” Dedi. “TÜRKİYE DÜNYA’DA ÇOK GÜÇLÜ” Türkiye’nin gücünün ve büyüklüğünün ülke sınırları dışında daha çok anlaşıldığını da ifade eden Çakır; “Türkiye’nin kıymetini bilmiyoruz, Suriye, Afrika ve Asya’da devletimizin çok büyük gücü var. Suriye’de denetim yapan asker Türk bayrağını görünce bize  ‘geç’ diyor. Dünyada bayrağımızın büyük bir temsil gücü var. Somali’de 80 yaşındaki bir nine ‘yapsa yapsa Türkler’ yapar diyerek bizi çok gururlandırdı. Yılın 4-5 ayını dışarıda geçiren biri olarak bunu fazlasıyla görüyorum. Bizim bu bölgelerdeki gücümüz de devletimizin çok güçlü olmasından geçiyor. Oralarda biz olmazsak başkaları oluyor” dedi. “DESTEĞİMİZ RAMAZAN BOYUNCA DEVAM EDECEK” Ramazan boyunca yetimlere yapılacak yardımları da açıklayan Çakır; “Gebze bölgesinde ramazan boyunca da yetimleri giydireceğiz. Sayı yok, bin çocuksa da Gebze yetim giydirme mağazamızda bunları giyindirmeye devam edeceğiz. Önceliğimiz yetim ve engelli çocuklarımız. İhtiyaç sahibi ise kaymakamlık ve belediyelerden kayıtlarını alıyoruz, kendilerine her türlü desteği sağlıyoruz. Bunun yanı sıra her gün beş-on aileye gıda yardımı yapıyoruz. “ dedi.

Hedef Tv’de “İyilik Kapısı” programına konuk olan Hayrat İnsani Yardım Derneği Kocaeli Bölge Temsilcisi Şükür Çakır, Afrika ve Suriye’nin birçok bölgesine yardım ulaştırdıklarını söyledi. Çakır, imkanlar ölçüsünde herkesin İdlib bölgesine katık sunmasını istedi.

Ramazan ayında Suriye’nin İdlib kentine gönderilen 25 tırlık yardımla ilgili açıklamalar yapan Çakır; “Buradan yardım götürenlerle birlikte orada olacağız. İnsanlar kendi yardımları dağıtmanın tadını çıkartacak. 2013’te kurulduğumuzda iki ayda bir Tır yardımımı toplayamadık. 7-8 yıl sonra bugün 25 TIR’a ulaştık. Bunun parasal değeri 1,5 milyona tekabül ediyor. Biz yardımlarımızı şeffaf bir şekilde anlatıyoruz. İnsanlar aslında bugün yardım edecek yer arıyor. Hele ki yardımların hedefine ulaştığını gören insanların kalbi daha da tatmin oluyor. Kocaeli bölgesinden Allah razı olsun, bize büyük destek oluyorlar. Biz işimizi yapıyoruz, insanlar da bizim mücadelemizi görüyor ve çok büyük yardımlar ortaya çıkıyor. Bugün 25 TIR olan yardımlar belki de gelecek yıl 50 TIR olacak. İnsanlar bu yaptıklarımızı bilsin” dedi.

“HER BÖLGEDEN YARDIM YAPILABİLİR”

Şükür Çakır; “Türkiye’nin 81 ili ve 350 ilçesinde temsilciliklerimiz var, ayrıca sosyal medya üzerinden de ciddi destek alıyoruz. Bunun yanı sıra ABD’den bile yardımlar ve bağışlar geliyor. Sistem olarak da altyapımız çok müsait. Belli kriterimiz var, yardım yapıp bu kriterlere uyanlar da gelip bizimle Suriye İdlib’de yardım dağıtabilirsiniz diyoruz. İnsan bilmediğinin yabancısıdır, İdlib’de ne işimiz var diyen insanlara Çanakkele’de onların ne işi vardı diyoruz. Vatandaş güvenip bize yardımlarını veriyor üzerinden yük gidiyor, asıl yük bundan sonra bizim sırtımıza biniyor. Bu yardımları en iyi ve adaletli şekilde yerine ulaştırmamız gerekiyor.” Dedi.

“TÜRKİYE DÜNYA’DA ÇOK GÜÇLÜ”

Türkiye’nin gücünün ve büyüklüğünün ülke sınırları dışında daha çok anlaşıldığını da ifade eden Çakır; “Türkiye’nin kıymetini bilmiyoruz, Suriye, Afrika ve Asya’da devletimizin çok büyük gücü var. Suriye’de denetim yapan asker Türk bayrağını görünce bize  ‘geç’ diyor. Dünyada bayrağımızın büyük bir temsil gücü var. Somali’de 80 yaşındaki bir nine ‘yapsa yapsa Türkler’ yapar diyerek bizi çok gururlandırdı. Yılın 4-5 ayını dışarıda geçiren biri olarak bunu fazlasıyla görüyorum. Bizim bu bölgelerdeki gücümüz de devletimizin çok güçlü olmasından geçiyor. Oralarda biz olmazsak başkaları oluyor” dedi.

“DESTEĞİMİZ RAMAZAN BOYUNCA DEVAM EDECEK”

Ramazan boyunca yetimlere yapılacak yardımları da açıklayan Çakır; “Gebze bölgesinde ramazan boyunca da yetimleri giydireceğiz. Sayı yok, bin çocuksa da Gebze yetim giydirme mağazamızda bunları giyindirmeye devam edeceğiz. Önceliğimiz yetim ve engelli çocuklarımız. İhtiyaç sahibi ise kaymakamlık ve belediyelerden kayıtlarını alıyoruz, kendilerine her türlü desteği sağlıyoruz. Bunun yanı sıra her gün beş-on aileye gıda yardımı yapıyoruz. “ dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gebzehurses.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.