“Halk nefes alamıyor”

Dilovası 19.03.2021 - 12:13, Güncelleme: 05.03.2022 - 13:23
 

“Halk nefes alamıyor”

Deva Partisi Dilovası İlçe Başkanı Ali Çelik, Merkez Bankası’nın faiz oranını 200 baz puan artırarak yüzde 17’den yüzde 19 seviyesine yükseltmesi kararına tepki göstererek, “Esnaf perişan. Halk zam yağmuru altında nefes alamıyor” dedi. Merkez Bankası politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranını 200 baz puan artırarak yüzde 17’den yüzde 19 seviyesine yükseltti. Piyasaların beklentisi faizin 100 baz puan artırılması yönündeydi. Kararın ardından dolar/TL 7.32 seviyesine kadar çekildi. Merkez Bankası, Naci Ağbal’ın başkanlığa getirilmesinden sonra gerçekleştirilen ilk toplantıda 475, ikinci toplantıda ise 200 baz puan olmak üzere toplamda 675 baz puan faiz artışına giderek politika faizini yüzde 10.25’ten, yüzde 17 seviyesine çekmişti. Ocak ve şubat aylarında yapılan toplantılarda ise faiz oranını değiştirmemişti. YETKİ TERS TEPTİ Deva Partisi Dilovası İlçe Başkanı Ali Çelik, Merkez Bankası’nın faiz oranını 200 baz puan artırarak yüzde 17’den yüzde 19 seviyesine yükseltmesine tepki gösterdi. Çelik açıklamasında, “Halktan faizi ve enflasyonu bitirmek için yetki istediler. Halk yetkiyi verdi ama enflasyon ve faiz halkı bitirdi. Faiz yüzde 19’da, enflasyon TUİK’in rakamına bağlı. Bu yetki ters tepti. Esnaf perişan. Halk zam yağmuru altında nefes alamıyor” ifadelerine yer verdi.

Deva Partisi Dilovası İlçe Başkanı Ali Çelik, Merkez Bankası’nın faiz oranını 200 baz puan artırarak yüzde 17’den yüzde 19 seviyesine yükseltmesi kararına tepki göstererek, “Esnaf perişan. Halk zam yağmuru altında nefes alamıyor” dedi.

Merkez Bankası politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranını 200 baz puan artırarak yüzde 17’den yüzde 19 seviyesine yükseltti. Piyasaların beklentisi faizin 100 baz puan artırılması yönündeydi. Kararın ardından dolar/TL 7.32 seviyesine kadar çekildi. Merkez Bankası, Naci Ağbal’ın başkanlığa getirilmesinden sonra gerçekleştirilen ilk toplantıda 475, ikinci toplantıda ise 200 baz puan olmak üzere toplamda 675 baz puan faiz artışına giderek politika faizini yüzde 10.25’ten, yüzde 17 seviyesine çekmişti. Ocak ve şubat aylarında yapılan toplantılarda ise faiz oranını değiştirmemişti.

YETKİ TERS TEPTİ

Deva Partisi Dilovası İlçe Başkanı Ali Çelik, Merkez Bankası’nın faiz oranını 200 baz puan artırarak yüzde 17’den yüzde 19 seviyesine yükseltmesine tepki gösterdi. Çelik açıklamasında, “Halktan faizi ve enflasyonu bitirmek için yetki istediler. Halk yetkiyi verdi ama enflasyon ve faiz halkı bitirdi. Faiz yüzde 19’da, enflasyon TUİK’in rakamına bağlı. Bu yetki ters tepti. Esnaf perişan. Halk zam yağmuru altında nefes alamıyor” ifadelerine yer verdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gebzehurses.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.