“GTÜ, Türk Sanayisinin kalbinde yer alıyor!”

GÜNDEM 15.04.2021 - 11:26, Güncelleme: 05.03.2022 - 13:23
 

“GTÜ, Türk Sanayisinin kalbinde yer alıyor!”

TSE Başkanı Prof. Dr. Adem Şahin, Gebze Teknik Üniversitesi’nin TSE için özel bir yeri olduğuna değinerek, “TSE olarak Gebze Teknik Üniversitesi ile olan ilişkimiz çok özel. Çünkü hem Gebze’deki Kalite Kampüsümüz hem de Gebze Teknik Üniversitesi, Türk Sanayisinin kalbinde yer alıyor” dedi. Gebze Teknik Üniversitesi (GTÜ) ile Türk Standartları Enstitüsü (TSE) arasında altyapı, eğitim, araştırma konularında katma değer oluşturmak, laboratuvar altyapılarının kullanılması, imkanların araştırılması, öğretim üyeleri, araştırmacılar, uzmanlar arasında doğrudan temas ve birlikte çalışmanın teşvik edilmesi amacıyla İş Birliği Protokolü imzalandı.  Ankara TSE Merkez Binasında düzenlenen İş Birliği Protokolü imza törenine; GTÜ Rektörü Prof. Dr. Muhammed Hasan Aslan, TSE Başkanı Prof. Dr. Adem Şahin, TSE Genel Sekreteri Aykut Kırbaş ve TSE Genel Sekreter Yardımcısı İlhami Aktürk katıldı.  “TSE’NİN BİZLERE ÖNEMLİ FAYDALARI OLACAĞINI DÜŞÜNÜYORUZ” GTÜ Rektörü Prof. Dr. Muhammed Hasan Aslan, “Özellikle lisansüstü öğrencilerimizin yetiştirilmesinde TSE’nin bizlere önemli faydaları olacağını düşünüyoruz. Sizlerin yönlendirmesiyle üniversitemizde gerçekleştirilecek eğitim faaliyetlerinde önemli katkılarınızın olacağına inanıyoruz. Biz de aynı şekilde standardizasyon konusunda birlikte önemli çalışmalar yapacağımızı ümit ediyorum. Gebze Teknik Üniversitesi olarak TSE ile birlikte ortaklaşa alınan kararlarla oluşturulan Protokolün her iki kuruma ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum.” diye konuştu. FAALİYETLER HAKKINDA BİLGİ VERDİ Enstitünün faaliyetleri hakkında bilgi vererek sözlerine başlayan TSE Başkanı Prof. Dr. Adem Şahin; “TSE; standart hazırlama, belgelendirme, deney, kalibrasyon, eğitim, muayene ve gözetim alanlarında sanayi sektörümüzün teknik alt yapısının güçlendirilmesi, uluslararası arenada rekabet gücünün artırılması ve belirleyici rol üstlenebilmesi amacıyla sanayicilerimiz ile birlikte faydalı çalışmalar yürütmektedir” ifadelerini kullandı. TSE’DE GTÜ’NÜN ÖZEL BİR YERİ VAR Gebze Teknik Üniversitesi’nin TSE için özel bir yeri olduğuna değinen Şahin, “TSE olarak Gebze Teknik Üniversitesi ile olan ilişkimiz çok özel. Çünkü hem Gebze’deki Kalite Kampüsümüz hem de Gebze Teknik Üniversitesi, Türk Sanayisinin kalbinde yer alıyor. Dolayısıyla gerek laboratuvar, test ve deney anlamında gerekse de yüksek lisans ve doktora gibi eğitim alanında yapılabilecek tüm iş birliği alanlarını arkadaşlarımız değerlendirdi. Bunun sonucunda neler yapabileceğimizi belirlediler. Bu belirlenen hususların da bir protokol haline gelmesi noktasında mutabakatımız söz konusu oldu. İş Birliği Protokolünün Enstitümüz ve GTÜ adına hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.

TSE Başkanı Prof. Dr. Adem Şahin, Gebze Teknik Üniversitesi’nin TSE için özel bir yeri olduğuna değinerek, “TSE olarak Gebze Teknik Üniversitesi ile olan ilişkimiz çok özel. Çünkü hem Gebze’deki Kalite Kampüsümüz hem de Gebze Teknik Üniversitesi, Türk Sanayisinin kalbinde yer alıyor” dedi.

Gebze Teknik Üniversitesi (GTÜ) ile Türk Standartları Enstitüsü (TSE) arasında altyapı, eğitim, araştırma konularında katma değer oluşturmak, laboratuvar altyapılarının kullanılması, imkanların araştırılması, öğretim üyeleri, araştırmacılar, uzmanlar arasında doğrudan temas ve birlikte çalışmanın teşvik edilmesi amacıyla İş Birliği Protokolü imzalandı.  Ankara TSE Merkez Binasında düzenlenen İş Birliği Protokolü imza törenine; GTÜ Rektörü Prof. Dr. Muhammed Hasan Aslan, TSE Başkanı Prof. Dr. Adem Şahin, TSE Genel Sekreteri Aykut Kırbaş ve TSE Genel Sekreter Yardımcısı İlhami Aktürk katıldı. 

“TSE’NİN BİZLERE ÖNEMLİ FAYDALARI OLACAĞINI DÜŞÜNÜYORUZ”

GTÜ Rektörü Prof. Dr. Muhammed Hasan Aslan, “Özellikle lisansüstü öğrencilerimizin yetiştirilmesinde TSE’nin bizlere önemli faydaları olacağını düşünüyoruz. Sizlerin yönlendirmesiyle üniversitemizde gerçekleştirilecek eğitim faaliyetlerinde önemli katkılarınızın olacağına inanıyoruz. Biz de aynı şekilde standardizasyon konusunda birlikte önemli çalışmalar yapacağımızı ümit ediyorum. Gebze Teknik Üniversitesi olarak TSE ile birlikte ortaklaşa alınan kararlarla oluşturulan Protokolün her iki kuruma ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum.” diye konuştu.

FAALİYETLER HAKKINDA BİLGİ VERDİ

Enstitünün faaliyetleri hakkında bilgi vererek sözlerine başlayan TSE Başkanı Prof. Dr. Adem Şahin; “TSE; standart hazırlama, belgelendirme, deney, kalibrasyon, eğitim, muayene ve gözetim alanlarında sanayi sektörümüzün teknik alt yapısının güçlendirilmesi, uluslararası arenada rekabet gücünün artırılması ve belirleyici rol üstlenebilmesi amacıyla sanayicilerimiz ile birlikte faydalı çalışmalar yürütmektedir” ifadelerini kullandı.

TSE’DE GTÜ’NÜN ÖZEL BİR YERİ VAR

Gebze Teknik Üniversitesi’nin TSE için özel bir yeri olduğuna değinen Şahin, “TSE olarak Gebze Teknik Üniversitesi ile olan ilişkimiz çok özel. Çünkü hem Gebze’deki Kalite Kampüsümüz hem de Gebze Teknik Üniversitesi, Türk Sanayisinin kalbinde yer alıyor. Dolayısıyla gerek laboratuvar, test ve deney anlamında gerekse de yüksek lisans ve doktora gibi eğitim alanında yapılabilecek tüm iş birliği alanlarını arkadaşlarımız değerlendirdi. Bunun sonucunda neler yapabileceğimizi belirlediler. Bu belirlenen hususların da bir protokol haline gelmesi noktasında mutabakatımız söz konusu oldu. İş Birliği Protokolünün Enstitümüz ve GTÜ adına hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gebzehurses.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.