Gözlerine inanamadılar

GÜNDEM 07.05.2021 - 09:21, Güncelleme: 05.03.2022 - 13:23
 

Gözlerine inanamadılar

Türkiye’nin çeşitli noktalarından, akşam saatlerinde gökyüzünde sıralı bir şekilde 100’ün üzerinde ışık görüntülendi. İstanbul ve Muğla’dan da net şekilde görülen ışıklar merak konusu oldu. Akşam saatlerinde Türkiye'nin çeşitli noktalarında gökyüzünde sıralı bir şekilde 100'ün üzerinde ışık görüntülendi. İstanbul'da gökyüzünde beliren sıralı ışıklar görenleri hayrete düşürdü. Gökyüzündeki ne olduğu belirlenemeyen ışıklar kısa sürede sosyal medyanın gündemine düşerken, ışıkları gören vatandaşlar şaşkınlıklarını gizleyemedi. BURSA İnegöl ilçesinde 22.00 sıralarında gökyüzünde görülen ışıklı cisimler paniğe neden oldu. Vatandaşlar tarafından cep telefonu kamerasıyla görüntülenen belirsiz cisimler, bir kaç dakika sonra gözden kayboldu. TEKİRDAĞ Tekirdağ'ın Malkara ilçesinde gökyüzünde görülen çok sayıda sıralı ışık vatandaşlar tarafından ilgiyle izlendi. Tekirdağ semalarında tek sıra halinde ilerleyen çok sayıda sıralı yıldızı gören vatandaşlar, o anları telefonuyla görüntüledi. MUĞLA Muğla'dan da görülen sıralı ışıkları gören vatandaşlar şaşkınlık yaşadı, o anları görüntüledi. Işık huzmelerinin, bir yıl önce de Türkiye'de de görülen, Elon Musk'un sahibi oldu SpaceX'in uzaya gönderdiği ve Starlink adı verilen uydulara ait olduğu düşünülüyor. SAKARYA Sakarya'da da görülen sıralı ışıkları merak konusu oldu. Gökyüzündeki ne olduğu belirlenemeyen ışıklar kısa sürede sosyal medyanın gündemine düşerken, ışıkları gören vatandaşlar ise şaşkınlıklarını gizleyemedi. Sakaya semalarında tek sıra halinde ilerleyen çok sayıda sıralı ışığı gören vatandaşlar o anları telefonlarıyla görüntüledi. STARLİNK UYDULARI NEDİR? Starlink Amerikan uydu şirketi SpaceX tarafından uydu interneti erişimi sağlamak üzere inşa edilmiş bir uydu takımyıldızıdır. Takımyıldızı, yer istasyonları ile birlikte çalışacak ve seri olarak üretilen binlerce küçük uydudan oluşacak. SpaceX firması ayrıca bazı uydularını keşifler ve bilim amaçlı kullanmakla birlikte bazı uydularını ise ordulara satmayı da planlamaktadır.

Türkiye’nin çeşitli noktalarından, akşam saatlerinde gökyüzünde sıralı bir şekilde 100’ün üzerinde ışık görüntülendi. İstanbul ve Muğla’dan da net şekilde görülen ışıklar merak konusu oldu.
Akşam saatlerinde Türkiye'nin çeşitli noktalarında gökyüzünde sıralı bir şekilde 100'ün üzerinde ışık görüntülendi. İstanbul'da gökyüzünde beliren sıralı ışıklar görenleri hayrete düşürdü. Gökyüzündeki ne olduğu belirlenemeyen ışıklar kısa sürede sosyal medyanın gündemine düşerken, ışıkları gören vatandaşlar şaşkınlıklarını gizleyemedi.
BURSA
İnegöl ilçesinde 22.00 sıralarında gökyüzünde görülen ışıklı cisimler paniğe neden oldu. Vatandaşlar tarafından cep telefonu kamerasıyla görüntülenen belirsiz cisimler, bir kaç dakika sonra gözden kayboldu.
TEKİRDAĞ
Tekirdağ'ın Malkara ilçesinde gökyüzünde görülen çok sayıda sıralı ışık vatandaşlar tarafından ilgiyle izlendi. Tekirdağ semalarında tek sıra halinde ilerleyen çok sayıda sıralı yıldızı gören vatandaşlar, o anları telefonuyla görüntüledi.
MUĞLA
Muğla'dan da görülen sıralı ışıkları gören vatandaşlar şaşkınlık yaşadı, o anları görüntüledi. Işık huzmelerinin, bir yıl önce de Türkiye'de de görülen, Elon Musk'un sahibi oldu SpaceX'in uzaya gönderdiği ve Starlink adı verilen uydulara ait olduğu düşünülüyor.
SAKARYA
Sakarya'da da görülen sıralı ışıkları merak konusu oldu. Gökyüzündeki ne olduğu belirlenemeyen ışıklar kısa sürede sosyal medyanın gündemine düşerken, ışıkları gören vatandaşlar ise şaşkınlıklarını gizleyemedi. Sakaya semalarında tek sıra halinde ilerleyen çok sayıda sıralı ışığı gören vatandaşlar o anları telefonlarıyla görüntüledi.
STARLİNK UYDULARI NEDİR?
Starlink Amerikan uydu şirketi SpaceX tarafından uydu interneti erişimi sağlamak üzere inşa edilmiş bir uydu takımyıldızıdır. Takımyıldızı, yer istasyonları ile birlikte çalışacak ve seri olarak üretilen binlerce küçük uydudan oluşacak. SpaceX firması ayrıca bazı uydularını keşifler ve bilim amaçlı kullanmakla birlikte bazı uydularını ise ordulara satmayı da planlamaktadır.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gebzehurses.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.