Gebze’den ruhsat bekleyen 3 Covid tedavisi çalışması var

GEBZE 03.05.2021 - 11:59, Güncelleme: 05.03.2022 - 13:23
 

Gebze’den ruhsat bekleyen 3 Covid tedavisi çalışması var

Şirketinin 2021 hedefleri hakkında açıklamalarda bulunan Atabay İlaç Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Zeynep Atabay, “Ruhsat başvurusunda bekleyen 10’un üzerinde ürünümüz bulunmakta, bunların 3’ü Covid-19 tedavisi için düşünülmüş çalışmalar” dedi. Atabay İlaç Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Zeynep Atabay, şirketinin 2021 hedefleri hakkında açıklamalarda bulundu. 2021 yılında ruhsat çalışmalarına da ağırlık vereceklerini dile getiren, Zeynep Atabay açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “Kendimizi önümüzdeki dönem çok daha bilimsel ilaç geliştiren bir şirket olarak konumlandırıyoruz. Ruhsat başvurusunda bekleyen 10’un üzerinde ürünümüz bulunmakta, bunların 3’ü Covid-19 tedavisi için düşünülmüş çalışmalar. Yeni Geleneksel Bitkisel Tıbbı Ürünlerde çalışmalarımız var, önümüzdeki aylar içinde TÜBİTAK MAM ile ortak geliştirdiğimiz ürünümüzün ile ilk ruhsat başvurumuzu yapacağız. 2 COVİD AŞISINA DESTEK VERİYORUZ Biyoteknolojik ürünümüz preklinik test sürecinde. Tesisimiz GMP onayını aldı ve senenin ikinci yarısında klinik çalışmaları başlatabilecek noktaya geliyoruz.  Bunun yanında TÜBİTAK Covid-19 Türkiye Platformu altında 2 aşıya destek veriyoruz.  DNA aşısı üretimi için de GMP onayımızı aldık, senenin ikinci yarısı başlamadan Faz-I’e hazır olmayı planlıyoruz. 5 sene içinde bitki ekstraksiyonu, kimya sentezi, biyoteknoloji know-how’unu harmanlayabilen bunlardan müstahzar ilaç geliştiren interdisipliner bilime dayalı firma olmayı hedefliyoruz.”

Şirketinin 2021 hedefleri hakkında açıklamalarda bulunan Atabay İlaç Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Zeynep Atabay, “Ruhsat başvurusunda bekleyen 10’un üzerinde ürünümüz bulunmakta, bunların 3’ü Covid-19 tedavisi için düşünülmüş çalışmalar” dedi.

Atabay İlaç Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Zeynep Atabay, şirketinin 2021 hedefleri hakkında açıklamalarda bulundu. 2021 yılında ruhsat çalışmalarına da ağırlık vereceklerini dile getiren, Zeynep Atabay açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “Kendimizi önümüzdeki dönem çok daha bilimsel ilaç geliştiren bir şirket olarak konumlandırıyoruz. Ruhsat başvurusunda bekleyen 10’un üzerinde ürünümüz bulunmakta, bunların 3’ü Covid-19 tedavisi için düşünülmüş çalışmalar. Yeni Geleneksel Bitkisel Tıbbı Ürünlerde çalışmalarımız var, önümüzdeki aylar içinde TÜBİTAK MAM ile ortak geliştirdiğimiz ürünümüzün ile ilk ruhsat başvurumuzu yapacağız.

2 COVİD AŞISINA DESTEK VERİYORUZ

Biyoteknolojik ürünümüz preklinik test sürecinde. Tesisimiz GMP onayını aldı ve senenin ikinci yarısında klinik çalışmaları başlatabilecek noktaya geliyoruz.  Bunun yanında TÜBİTAK Covid-19 Türkiye Platformu altında 2 aşıya destek veriyoruz.  DNA aşısı üretimi için de GMP onayımızı aldık, senenin ikinci yarısı başlamadan Faz-I’e hazır olmayı planlıyoruz. 5 sene içinde bitki ekstraksiyonu, kimya sentezi, biyoteknoloji know-how’unu harmanlayabilen bunlardan müstahzar ilaç geliştiren interdisipliner bilime dayalı firma olmayı hedefliyoruz.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gebzehurses.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.