GEBZE’DE UYGULANAN PROJE İLE 500 SURİYELİYE YARAR SAĞLANACAK

GEBZE 27.04.2021 - 15:35, Güncelleme: 05.03.2022 - 13:23
 

GEBZE’DE UYGULANAN PROJE İLE 500 SURİYELİYE YARAR SAĞLANACAK

Millî Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü İle Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) Arasında ‘Yenilenebilir Enerji Sektöründe Suriyeliler Ve Ev Sahibi Topluluk Üyeleri İçin İstihdam Edilebilirliğin Artırılması’ projesi kapsamında 2020-2021 eğitim öğretim yılı Gebze Halk Eğitimi Merkezi ve Akşam Sanat Okulunda açılan fotovoltaik güneş panelleri kurulumu ve hibrit (Güneş-Rüzgar) Sisteme Entegrasyonu 1.  faz 2 adet kurs programını başarı ile bitiren kursiyerlere yönelik belge töreni düzenlendi. İSTİHDAM EDİLEBİLİRLİKLERİNİ ARTILACAK Ali Nuri Çolakoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde yapılan törene; Gebze Kaymakamı Mustafa Güler, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Melih Engin, İlçe Milli Eğitim Müdürü Şener Doğan, Smart Enerji fabrikası adına İnsan kaynakları Müdürü Zeynep Zengi, Halk Eğitimi Müdürü Mustafa Aydın, Okul Müdürü Muharrem Karakoç, Kurs öğretmenleri ve kursiyerler katıldı. Törende konuşma yapan Kaymakam Mustafa Güler; “Kocaeli ilinde sadece ilçemizde yürütülen proje kapsamında sürdürülebilir kalkınma gündeminin temel ilkelerine dayanan yerel ekonomik büyümenin tetiklenmesi, Suriyeli ve ev sahibi topluluk üyelerini, özellikle kadınları ve gençleri iş gücüne dahil edecek ortamı yaratmak üzere, ortak ekonomik ve çevresel çıkarlar üzerinde bir araya getirerek ve sosyal uyumu geliştirerek yerel düzeyde sürdürülebilir ve iyi geçim fırsatları sunması beklenmektedir. Proje, bu sektörde verilecek mesleki eğitimler ve beceri sertifikaları yoluyla istihdam edilebilirliklerini artırarak tahminen geçici koruma altındaki 500 Suriyeliye ve ev sahibi topluluk üyesine yarar sağlayacaktır” dedi.

Millî Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü İle Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) Arasında ‘Yenilenebilir Enerji Sektöründe Suriyeliler Ve Ev Sahibi Topluluk Üyeleri İçin İstihdam Edilebilirliğin Artırılması’ projesi kapsamında 2020-2021 eğitim öğretim yılı Gebze Halk Eğitimi Merkezi ve Akşam Sanat Okulunda açılan fotovoltaik güneş panelleri kurulumu ve hibrit (Güneş-Rüzgar) Sisteme Entegrasyonu 1.  faz 2 adet kurs programını başarı ile bitiren kursiyerlere yönelik belge töreni düzenlendi.

İSTİHDAM EDİLEBİLİRLİKLERİNİ ARTILACAK

Ali Nuri Çolakoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde yapılan törene; Gebze Kaymakamı Mustafa Güler, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Melih Engin, İlçe Milli Eğitim Müdürü Şener Doğan, Smart Enerji fabrikası adına İnsan kaynakları Müdürü Zeynep Zengi, Halk Eğitimi Müdürü Mustafa Aydın, Okul Müdürü Muharrem Karakoç, Kurs öğretmenleri ve kursiyerler katıldı. Törende konuşma yapan Kaymakam Mustafa Güler; “Kocaeli ilinde sadece ilçemizde yürütülen proje kapsamında sürdürülebilir kalkınma gündeminin temel ilkelerine dayanan yerel ekonomik büyümenin tetiklenmesi, Suriyeli ve ev sahibi topluluk üyelerini, özellikle kadınları ve gençleri iş gücüne dahil edecek ortamı yaratmak üzere, ortak ekonomik ve çevresel çıkarlar üzerinde bir araya getirerek ve sosyal uyumu geliştirerek yerel düzeyde sürdürülebilir ve iyi geçim fırsatları sunması beklenmektedir. Proje, bu sektörde verilecek mesleki eğitimler ve beceri sertifikaları yoluyla istihdam edilebilirliklerini artırarak tahminen geçici koruma altındaki 500 Suriyeliye ve ev sahibi topluluk üyesine yarar sağlayacaktır” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gebzehurses.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.