ENKALI DİLAY TÜRKİYE’Yİ AMERİKA’DA TEMSİL EDECEK

Dilovası 25.04.2021 - 15:53, Güncelleme: 05.03.2022 - 13:23
 

ENKALI DİLAY TÜRKİYE’Yİ AMERİKA’DA TEMSİL EDECEK

Dilovası’nda bulunan Özel ENKA Anadolu Teknik Lisesi 12. Sınıf öğrencisi Dilay Dal, ABD’de Intel firması tarafından düzenlenen, dünyanın en büyük üniversite öncesi bilimsel araştırma fuarı olan Uluslararası Bilim ve Mühendislik Fuarı’nda (ISEF) Türkiye’yi temsil edecek.
Özel ENKA Anadolu Teknik Lisesi 12. Sınıf öğrencisi Dilay Dal, ABD’de Intel firması tarafından düzenlenen, her yıl 80’in üzerinde ülkeden yaklaşık bin 700 öğrencinin çağırıldığı dünyanın en büyük üniversite öncesi bilimsel araştırma fuarı olan Uluslararası Bilim ve Mühendislik Fuarı’nda (ISEF) ülkemizi temsil edecek. Kocaeli İl Milli Eğitim Müdürü Fehmi Rasim Çelik Dilovalı öğrencisin tebrik ederek fuar hakkında açıklamalarda bulundu. Çelik açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “Özel ENKA Anadolu Teknik Lisesi 12. Sınıf öğrencimiz Dilay Dal, ABD’de Intel firması tarafından düzenlenen, her yıl 80’in üzerinde ülkeden yaklaşık bin 700 öğrencinin çağırıldığı dünyanın en büyük üniversite öncesi bilimsel araştırma fuarı olan Uluslararası Bilim ve Mühendislik Fuarı’nda (ISEF) ülkemizi temsil ediyor. DAHA ÖNCE DE BİRİNCİ OLDULAR 5 Mayıs’ta ISEF jürisine sunumunu gerçekleştirecek öğrencimiz Dilay Dal, fizik öğretmeni Ömer Faruk Alemdar danışmanlığında hazırladığı ‘SUMRO (Seçici Uzuvlu Montaj Robotik Ayak) projesi’ ile geçen yıl TÜBİTAK İstanbul bölge sergisinde Fizik alanında birincilik alarak Ankara’ya Türkiye finallerine katılmış ve ikincilik ödülü almıştı. Dereceye giren projeler arasından Uluslararası Bilim ve Mühendislik Fuarı’nda (ISEF) Türkiye’yi temsil edecek projelerin belirlenmesi için TÜBİTAK tarafından online alınan İngilizce sunumları da geçerek bu yıl ISEF’te ülkemizi temsil etmeye hak kazanmıştır. ÖSYM TARAFINDAN SINAVSIZ YERLEŞİM İMKANI Dilay öğrencimiz yarışmaya Robotics and Intelligent Machines (ROBO)  kategorisinden katılıyor. Uluslararası ISEF Proje Yarışmasına katılarak birincilik, ikincilik, üçüncülük ödülü alan adaylar, isterlerse kendi alanlarındaki yükseköğretim programlarına (burslu ve indirimli programlar hariç) sınavsız olarak kontenjan dışında ÖSYM tarafından yerleştiriliyor. ISEF tarafından verilen ödüller ise; 1. lik Ödülü: 5.000 nakit ödül, 2. lik Ödülü: 2.000 nakit ödül, 3. lük Ödülü: 1.000 nakit ödül, 4. lük Ödülü: 500 nakit ödül.  Ayrıca, birincilik ödülünü kazananlar arasında bir sıralama olacak ve birinciye 75.000 , ikinci ve üçüncüye de 50.000'er ödül verilecektir.”  
Dilovası’nda bulunan Özel ENKA Anadolu Teknik Lisesi 12. Sınıf öğrencisi Dilay Dal, ABD’de Intel firması tarafından düzenlenen, dünyanın en büyük üniversite öncesi bilimsel araştırma fuarı olan Uluslararası Bilim ve Mühendislik Fuarı’nda (ISEF) Türkiye’yi temsil edecek.

Özel ENKA Anadolu Teknik Lisesi 12. Sınıf öğrencisi Dilay Dal, ABD’de Intel firması tarafından düzenlenen, her yıl 80’in üzerinde ülkeden yaklaşık bin 700 öğrencinin çağırıldığı dünyanın en büyük üniversite öncesi bilimsel araştırma fuarı olan Uluslararası Bilim ve Mühendislik Fuarı’nda (ISEF) ülkemizi temsil edecek. Kocaeli İl Milli Eğitim Müdürü Fehmi Rasim Çelik Dilovalı öğrencisin tebrik ederek fuar hakkında açıklamalarda bulundu. Çelik açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “Özel ENKA Anadolu Teknik Lisesi 12. Sınıf öğrencimiz Dilay Dal, ABD’de Intel firması tarafından düzenlenen, her yıl 80’in üzerinde ülkeden yaklaşık bin 700 öğrencinin çağırıldığı dünyanın en büyük üniversite öncesi bilimsel araştırma fuarı olan Uluslararası Bilim ve Mühendislik Fuarı’nda (ISEF) ülkemizi temsil ediyor.

DAHA ÖNCE DE BİRİNCİ OLDULAR

5 Mayıs’ta ISEF jürisine sunumunu gerçekleştirecek öğrencimiz Dilay Dal, fizik öğretmeni Ömer Faruk Alemdar danışmanlığında hazırladığı ‘SUMRO (Seçici Uzuvlu Montaj Robotik Ayak) projesi’ ile geçen yıl TÜBİTAK İstanbul bölge sergisinde Fizik alanında birincilik alarak Ankara’ya Türkiye finallerine katılmış ve ikincilik ödülü almıştı. Dereceye giren projeler arasından Uluslararası Bilim ve Mühendislik Fuarı’nda (ISEF) Türkiye’yi temsil edecek projelerin belirlenmesi için TÜBİTAK tarafından online alınan İngilizce sunumları da geçerek bu yıl ISEF’te ülkemizi temsil etmeye hak kazanmıştır.

ÖSYM TARAFINDAN SINAVSIZ YERLEŞİM İMKANI

Dilay öğrencimiz yarışmaya Robotics and Intelligent Machines (ROBO)  kategorisinden katılıyor. Uluslararası ISEF Proje Yarışmasına katılarak birincilik, ikincilik, üçüncülük ödülü alan adaylar, isterlerse kendi alanlarındaki yükseköğretim programlarına (burslu ve indirimli programlar hariç) sınavsız olarak kontenjan dışında ÖSYM tarafından yerleştiriliyor. ISEF tarafından verilen ödüller ise; 1. lik Ödülü: 5.000 nakit ödül, 2. lik Ödülü: 2.000 nakit ödül, 3. lük Ödülü: 1.000 nakit ödül, 4. lük Ödülü: 500 nakit ödül.  Ayrıca, birincilik ödülünü kazananlar arasında bir sıralama olacak ve birinciye 75.000 , ikinci ve üçüncüye de 50.000'er ödül verilecektir.”

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gebzehurses.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.