Dilovası Doğalgaz Santrali özelleştiriliyor

Dilovası 21.04.2021 - 13:21, Güncelleme: 05.03.2022 - 13:23
 

Dilovası Doğalgaz Santrali özelleştiriliyor

Dilovası’nda bulunan Doğalgaz Kombine Çevrim Santrali, ekipmanlar ve taşınmazların özelleştirme ihalesi nihai pazarlık görüşmeleri yarın gerçekleştirilecek. Özelleştirme İdaresi Başkanlığından (ÖİB) yapılan açıklamaya göre, özelleştirme kapsamı ve programındaki Elektrik Üretim AŞ’ye (EÜAŞ) ait 1 gaz türbini (GT2), 1 buhar türbini ve 2 atık ısı kazanından oluşan Dilovası Doğalgaz Kombine Çevrim Santrali ve santralin bulunduğu mülkiyeti Maliye Hazinesine ait Dilovası Çerkeşli Mahallesi 16 ada, 14 parseldeki taşınmaz ile 16 ada, 2 parseldeki taşınmazın Maliye Hazinesine ait yüzde 50 hissesi, bu parselde kurulu şalt sahasında mülkiyeti EÜAŞ’a ait olup santralin kullanımdaki ekipmanlar, santralin kullanımda olup devletin hüküm ve tasarrufu altındaki taşınmazlar üzerindeki mülkiyeti EÜAŞ’a ait ekipmanlar özelleştirilecek. Özelleştirme ihalelerinin nihai pazarlık görüşmeleri, yarın saat 15.00’te ÖİB’de yapılacak.

Dilovası’nda bulunan Doğalgaz Kombine Çevrim Santrali, ekipmanlar ve taşınmazların özelleştirme ihalesi nihai pazarlık görüşmeleri yarın gerçekleştirilecek.

Özelleştirme İdaresi Başkanlığından (ÖİB) yapılan açıklamaya göre, özelleştirme kapsamı ve programındaki Elektrik Üretim AŞ’ye (EÜAŞ) ait 1 gaz türbini (GT2), 1 buhar türbini ve 2 atık ısı kazanından oluşan Dilovası Doğalgaz Kombine Çevrim Santrali ve santralin bulunduğu mülkiyeti Maliye Hazinesine ait Dilovası Çerkeşli Mahallesi 16 ada, 14 parseldeki taşınmaz ile 16 ada, 2 parseldeki taşınmazın Maliye Hazinesine ait yüzde 50 hissesi, bu parselde kurulu şalt sahasında mülkiyeti EÜAŞ’a ait olup santralin kullanımdaki ekipmanlar, santralin kullanımda olup devletin hüküm ve tasarrufu altındaki taşınmazlar üzerindeki mülkiyeti EÜAŞ’a ait ekipmanlar özelleştirilecek. Özelleştirme ihalelerinin nihai pazarlık görüşmeleri, yarın saat 15.00’te ÖİB’de yapılacak.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gebzehurses.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.