“Dilovası Çerkeşli ve Gebze Cumaköy’de eğitim ertelensin”

Dilovası 14.02.2021 - 15:56, Güncelleme: 05.03.2022 - 13:23
 

“Dilovası Çerkeşli ve Gebze Cumaköy’de eğitim ertelensin”

“Dilovası Çerkeşli ve Gebze Cumaköy’de eğitim ertelensin”
Kocaeli Kamu-Sen İl Başkanı ve Türk Eğitim-Sen 2 No’lu Şube Başkanı Orhan Kütük, “Dilovası Çerkeşli ve Gebze Cumaköy okulları gerek öğrenci sayısı, gerek sınıf ve tuvalet gibi ortak kullanım alanlarının yetersizliği ile bu okulların açılmasının 15 gün ertelenmeli” dedi. Kütük yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi; “15 Şubat Pazartesi günü köy okulları açılıyor. Ama hata yapılan okullar var. İlimiz büyükşehir olduğu için KÖY kavramı olmasa da, özellik olarak köy olan yerleşim yerleri mevcut. İl Hıfzıssıhha Kurulu kararı ve İl Milli Eğitim Komisyon incelemesi sonucu bazı okulların açılması, bazı okulların ise açılmaması (köy okulu olmasına rağmen) kararlaştırılmış. Açılmaması kararı verilen bölgeler isabetli olmuş. Ancak açılması öngörülen okullardan salgın gereği risk taşıyan okulların durumu tekrar gözden geçirilmeli ve önümüzdeki haftanın soğuk hava şartları göz önünde bulundurularak açılacaksa bile 2 hafta ertelenmelidir diye düşünüyoruz.  15 GÜN ERTELENSİN Bu konudaki gerekçemiz ise ilimiz sanayi bölgesidir. Hareketlilik çok fazladır. Yeni tip mutant virüsün yayılım tehlikesi bölgemiz de daha kolaydır. Özellikle Dilovası Çerkeşli ve Gebze Cumaköy okulları gerek öğrenci sayısı, gerek sınıf ve tuvalet gibi ortak kullanım alanlarının yetersizliği,  taşımalı eğitim yapılması özelliği itibariyle tekrar değerlendirilmesi gereken okullardır. Cumaköy İlkokulu ve Ortaokulunda toplam 320 öğrenci kayıtlı olup, bunların 100 civarı taşıma ile 4 köyden gelmektedir. İl Milli Eğitim yöneticilerimizin ve özellikle Kocaeli Valimizin durumu tekrar değerlendireceğini ve köy statüsü taşıdığı şaibeli, nüfus hareketliliği çok yoğun bu okulların açılmasının 15 gün kadar ertelenmesinin doğru olacağı kanaatindeyiz. Kamuoyunun ve valimiz Sayın Seddar Yavuz’un dikkatine sunarız.
“Dilovası Çerkeşli ve Gebze Cumaköy’de eğitim ertelensin”

Kocaeli Kamu-Sen İl Başkanı ve Türk Eğitim-Sen 2 No’lu Şube Başkanı Orhan Kütük, “Dilovası Çerkeşli ve Gebze Cumaköy okulları gerek öğrenci sayısı, gerek sınıf ve tuvalet gibi ortak kullanım alanlarının yetersizliği ile bu okulların açılmasının 15 gün ertelenmeli” dedi.

Kütük yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi; “15 Şubat Pazartesi günü köy okulları açılıyor. Ama hata yapılan okullar var. İlimiz büyükşehir olduğu için KÖY kavramı olmasa da, özellik olarak köy olan yerleşim yerleri mevcut. İl Hıfzıssıhha Kurulu kararı ve İl Milli Eğitim Komisyon incelemesi sonucu bazı okulların açılması, bazı okulların ise açılmaması (köy okulu olmasına rağmen) kararlaştırılmış. Açılmaması kararı verilen bölgeler isabetli olmuş. Ancak açılması öngörülen okullardan salgın gereği risk taşıyan okulların durumu tekrar gözden geçirilmeli ve önümüzdeki haftanın soğuk hava şartları göz önünde bulundurularak açılacaksa bile 2 hafta ertelenmelidir diye düşünüyoruz. 

15 GÜN ERTELENSİN

Bu konudaki gerekçemiz ise ilimiz sanayi bölgesidir. Hareketlilik çok fazladır. Yeni tip mutant virüsün yayılım tehlikesi bölgemiz de daha kolaydır. Özellikle Dilovası Çerkeşli ve Gebze Cumaköy okulları gerek öğrenci sayısı, gerek sınıf ve tuvalet gibi ortak kullanım alanlarının yetersizliği,  taşımalı eğitim yapılması özelliği itibariyle tekrar değerlendirilmesi gereken okullardır. Cumaköy İlkokulu ve Ortaokulunda toplam 320 öğrenci kayıtlı olup, bunların 100 civarı taşıma ile 4 köyden gelmektedir. İl Milli Eğitim yöneticilerimizin ve özellikle Kocaeli Valimizin durumu tekrar değerlendireceğini ve köy statüsü taşıdığı şaibeli, nüfus hareketliliği çok yoğun bu okulların açılmasının 15 gün kadar ertelenmesinin doğru olacağı kanaatindeyiz. Kamuoyunun ve valimiz Sayın Seddar Yavuz’un dikkatine sunarız.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gebzehurses.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.