ÇAYIROVA’NIN YÜZDE 33’Ü BAĞIMLI

SİYASET 26.04.2021 - 14:40, Güncelleme: 05.03.2022 - 13:23
 

ÇAYIROVA’NIN YÜZDE 33’Ü BAĞIMLI

Saadet Partisi Çayırova İlçe Kadın Kolları Başkanı Aynur Karacan Çayırova’da 45 bin bağımlı olduğunu söyleyerek yetkililer tarafından bağımlılık konusunda yeterli adımların atılmadığını dile getirdi. Saadet Partisi Çayırova Kadın Kolları Başkanı Aynur Karacan, Türkiye’de uyuşturucu, alkol, sanal kumar ve teknoloji bağımlılarının sayısının 9 milyonu bulduğunu, buna sigara da eklendiğinde sayının 26 milyona ulaştığını söyledi. Türkiye’de bağımlı sayısının hızla arttığını ve bu olumsuzluktan Çayırova’nın da etkilendiğini ifade eden Karacan, bu konuda yapılan çalışmaların yetersiz kaldığına dikkat çekti. Bağımlılığın kişinin bedensel, ruhsal ve toplumsal yaşamını olumsuz etkileyen, anlık ve sahte haz sağlayan bir durum olduğunu söyleyen Saadet Partisi Çayırova Kadın Kolları Başkanı Aynur Karacan, “Bağımlılık, bir beyin hastalığıdır. Nüksedicidir. Psikiyatrik bir sendromdur. Korunmak için geniş bir halk sağlığı çalışması gerekir. Daha büyük adımlara ihtiyacımız var” dedi. HER AİLEDE BİR BAĞIMLI VAR Bağımlılığın kişilerin olduğu kadar toplumun da bir sorunu olduğunu ifade eden Başkan Karacan, “Bağımlı sadece kendisine değil ailesine ve çevresine de zarar verebiliyor. Sadece üzüntü, kaygı gibi durumları düşünmeyin. Bağımlılık bağımlılığı, bağımlılık suçu tetikliyor. Bugün, Türkiye’de pek çok sahada 26 milyon, Çayırova’da ise 45 bin bağımlı var. Hem kendi gözlemlerimiz, hem de yapılan çeşitli araştırmalardan gördük ki ülkemizde, 2 milyon uyuşturucu, 3 milyon teknoloji, 2 milyon sanal kumar, 2 milyon alkol bağımlısı var. Buna 17 milyon sigarayı da eklediğimizde sayı 26 milyonu buluyor. Bu rakamlardan yola çıkarak, Çayırovamız’da da 25 bin sigara, 13 bin teknoloji, 2 bin uyuşturucu, 5 bin civarı da alkol ve kumar bağımlısı olduğunu öngörüyoruz. Tabii ki bunun içinde mükerrer yani birden fazla bağımlılığın tek kişide görüldüğü durumlarda var. Örneğin, uyuşturucu kullananların yüzde 57’si aynı zamanda alkol de kullanıyor. Özetle her ailede bir bağımlı var desek, abartılı bir tespitte bulunmuş olmayız. Bağımlılıklarla devlet, STK’lar, öğretmenler ve aileler birlikte bir mücadele ortaya koymak durumundayız. Tüm bağımlılıklardan korunmak, önleyici tedbirleri almak, gerekli toplumsal bilinci oluşturmak durumundayız. Gözlerimizi kapattığımızda tehlike geçmeyecek. Harekete geçmek zorundayız” açıklamasında bulundu.  

Saadet Partisi Çayırova İlçe Kadın Kolları Başkanı Aynur Karacan Çayırova’da 45 bin bağımlı olduğunu söyleyerek yetkililer tarafından bağımlılık konusunda yeterli adımların atılmadığını dile getirdi.

Saadet Partisi Çayırova Kadın Kolları Başkanı Aynur Karacan, Türkiye’de uyuşturucu, alkol, sanal kumar ve teknoloji bağımlılarının sayısının 9 milyonu bulduğunu, buna sigara da eklendiğinde sayının 26 milyona ulaştığını söyledi. Türkiye’de bağımlı sayısının hızla arttığını ve bu olumsuzluktan Çayırova’nın da etkilendiğini ifade eden Karacan, bu konuda yapılan çalışmaların yetersiz kaldığına dikkat çekti. Bağımlılığın kişinin bedensel, ruhsal ve toplumsal yaşamını olumsuz etkileyen, anlık ve sahte haz sağlayan bir durum olduğunu söyleyen Saadet Partisi Çayırova Kadın Kolları Başkanı Aynur Karacan, “Bağımlılık, bir beyin hastalığıdır. Nüksedicidir. Psikiyatrik bir sendromdur. Korunmak için geniş bir halk sağlığı çalışması gerekir. Daha büyük adımlara ihtiyacımız var” dedi.

HER AİLEDE BİR BAĞIMLI VAR

Bağımlılığın kişilerin olduğu kadar toplumun da bir sorunu olduğunu ifade eden Başkan Karacan, “Bağımlı sadece kendisine değil ailesine ve çevresine de zarar verebiliyor. Sadece üzüntü, kaygı gibi durumları düşünmeyin. Bağımlılık bağımlılığı, bağımlılık suçu tetikliyor. Bugün, Türkiye’de pek çok sahada 26 milyon, Çayırova’da ise 45 bin bağımlı var. Hem kendi gözlemlerimiz, hem de yapılan çeşitli araştırmalardan gördük ki ülkemizde, 2 milyon uyuşturucu, 3 milyon teknoloji, 2 milyon sanal kumar, 2 milyon alkol bağımlısı var. Buna 17 milyon sigarayı da eklediğimizde sayı 26 milyonu buluyor. Bu rakamlardan yola çıkarak, Çayırovamız’da da 25 bin sigara, 13 bin teknoloji, 2 bin uyuşturucu, 5 bin civarı da alkol ve kumar bağımlısı olduğunu öngörüyoruz. Tabii ki bunun içinde mükerrer yani birden fazla bağımlılığın tek kişide görüldüğü durumlarda var. Örneğin, uyuşturucu kullananların yüzde 57’si aynı zamanda alkol de kullanıyor. Özetle her ailede bir bağımlı var desek, abartılı bir tespitte bulunmuş olmayız. Bağımlılıklarla devlet, STK’lar, öğretmenler ve aileler birlikte bir mücadele ortaya koymak durumundayız. Tüm bağımlılıklardan korunmak, önleyici tedbirleri almak, gerekli toplumsal bilinci oluşturmak durumundayız. Gözlerimizi kapattığımızda tehlike geçmeyecek. Harekete geçmek zorundayız” açıklamasında bulundu.  

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gebzehurses.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.