BU KARAR KULÜPLERİ SIKINTIYA SOKTU!

SPOR 18.04.2021 - 14:46, Güncelleme: 05.03.2022 - 13:23
 

BU KARAR KULÜPLERİ SIKINTIYA SOKTU!

Kocaeli Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu(KASKF) Başkanı Murat Aydın, Bölgesel Amatör Lig’in oynatılması süreci ile ilgili açıklamalarda bulundu.
KASKF Başkanı Murat Aydın, şu açıklamalarda bulundu: BAL konusu ülkenin kanayan yaralarından birisi. Çok şükür bizim sağlığımız yerinde. Hiçbir şekilde sağlık noktasında bir sorun yaşamadık ama salgın tüm ülkeye yayılmış durumda. Bu vesile ile Bölgesel Amatör Lig’in tarihi mayıs sonuna ertelendi. Sadece işin futbol tarafı değil, diğer branşlarda da organizasyonlar devam ediyor. Futbol kulüplerimiz bizlere ulaştı. “Bizim ne günahımız var” diyor. Bugün 3-4 kulübümüzle ortalama yarımşar saat konuştuk, neler yapılabileceğini masaya yatırdık.     DİLE KOLAY 2 YAŞ KATEGORİSİ BİRDEN KAYBETTİK  Halı sahalar açılmıyor, -Neden açılmıyor?- diye bize soruluyor. Açılıyor ve haklı olarak da –Neden büyük sahalar açılmıyor, antrenman yapamıyoruz?- diye yine soruluyor.  Bugün sadece kız takımımız için özel izinle antrenman yapılabildi. Gerçekten çok zor bir süreç. Kötü olan bir durum var. Futboldan tamamen uzaklaştık ama bakıldığında için 2 yaş kategorisi birden kaybettik.     KAMPLAR VE ÖDEMELER YAPILDI  Bundan 20 gün – 1 ay kadar önce günlük vaka sayısı 20 binlerdeydi. Bugün ise 50 binleri geçti. O günlerde 17 Nisan tarihi ile ilgili yeni bir takvim belirlenebilirdi. Liglerin başlamasına 1 hafta 10 gün kala mayıs sonuna tarih verildi. Birçok takım kampını yaptı, futbolculara ödemelerini yaptı ama gelin görün ki 10 gün önce süreci 50 sonraya attın.     ŞİMDİ SESLERİNİ KULÜPLER ÇIKARIYOR  Hal bu ki 15-20 gün önce yeni takvim için nisanın sonu, mayısın ilk haftası denilebilirdi.  Şimdi kulüpler ne yapacak. Ara mı verecekler, devam mı edecekler, transferlerini nerede yedirecekler, içerecekler? Her şey başa dönüyor. Bu karar gerçekten kulüplerimizi büyük bir sıkıntıya soktu. İki ay önce sporcular sesleri çıkartıyordu. Bugün sporcularla birlikte kulüpler de ses çıkarıyor. Çünkü çok ciddi bir maliyet söz konusu. Bugün bir BAL takımının yıllık maliyeti ortalama 750 bin lira ile 1 milyon lira arasında.     BİR TÜRLÜ KOORDİNE EDİLEMEDİ İşin bir de sağlık tarafı var. O taraftan da bakmamız lazım. Rakamlar çok yüksek. Hastanelerdeki ameliyatlar bile kaldırıldı.  İzmit’te, Kocaeli’de durum pek de iyi değil. İşin sağlık tarafında da hak veriyorum ama BAL için bu şekilde bu işe bir tarih koymamız sağlıklı olmadı. Bir türlü BAL takvimi ile ilgili konu koordine edilemedi. Günlerdir telefonla görüşüyoruz. Bazı arkadaşlarımızın Ankara ile temasları var. Bizler de kulüplerimizle tekrardan bir araya geleceğiz, onların fikirlerini alacağız. Ancak gerçek olan şu ki Bölgesel Amatör Lig oynatılmazsa sıkıntı daha da büyür.  
Kocaeli Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu(KASKF) Başkanı Murat Aydın, Bölgesel Amatör Lig’in oynatılması süreci ile ilgili açıklamalarda bulundu.

KASKF Başkanı Murat Aydın, şu açıklamalarda bulundu: BAL konusu ülkenin kanayan yaralarından birisi. Çok şükür bizim sağlığımız yerinde. Hiçbir şekilde sağlık noktasında bir sorun yaşamadık ama salgın tüm ülkeye yayılmış durumda. Bu vesile ile Bölgesel Amatör Lig’in tarihi mayıs sonuna ertelendi. Sadece işin futbol tarafı değil, diğer branşlarda da organizasyonlar devam ediyor. Futbol kulüplerimiz bizlere ulaştı. “Bizim ne günahımız var” diyor. Bugün 3-4 kulübümüzle ortalama yarımşar saat konuştuk, neler yapılabileceğini masaya yatırdık.    

DİLE KOLAY 2 YAŞ KATEGORİSİ BİRDEN KAYBETTİK 

Halı sahalar açılmıyor, -Neden açılmıyor?- diye bize soruluyor. Açılıyor ve haklı olarak da –Neden büyük sahalar açılmıyor, antrenman yapamıyoruz?- diye yine soruluyor.  Bugün sadece kız takımımız için özel izinle antrenman yapılabildi. Gerçekten çok zor bir süreç. Kötü olan bir durum var. Futboldan tamamen uzaklaştık ama bakıldığında için 2 yaş kategorisi birden kaybettik.    

KAMPLAR VE ÖDEMELER YAPILDI 

Bundan 20 gün – 1 ay kadar önce günlük vaka sayısı 20 binlerdeydi. Bugün ise 50 binleri geçti. O günlerde 17 Nisan tarihi ile ilgili yeni bir takvim belirlenebilirdi. Liglerin başlamasına 1 hafta 10 gün kala mayıs sonuna tarih verildi. Birçok takım kampını yaptı, futbolculara ödemelerini yaptı ama gelin görün ki 10 gün önce süreci 50 sonraya attın.    

ŞİMDİ SESLERİNİ KULÜPLER ÇIKARIYOR 

Hal bu ki 15-20 gün önce yeni takvim için nisanın sonu, mayısın ilk haftası denilebilirdi.  Şimdi kulüpler ne yapacak. Ara mı verecekler, devam mı edecekler, transferlerini nerede yedirecekler, içerecekler? Her şey başa dönüyor. Bu karar gerçekten kulüplerimizi büyük bir sıkıntıya soktu. İki ay önce sporcular sesleri çıkartıyordu. Bugün sporcularla birlikte kulüpler de ses çıkarıyor. Çünkü çok ciddi bir maliyet söz konusu. Bugün bir BAL takımının yıllık maliyeti ortalama 750 bin lira ile 1 milyon lira arasında.    

BİR TÜRLÜ KOORDİNE EDİLEMEDİ

İşin bir de sağlık tarafı var. O taraftan da bakmamız lazım. Rakamlar çok yüksek. Hastanelerdeki ameliyatlar bile kaldırıldı.  İzmit’te, Kocaeli’de durum pek de iyi değil. İşin sağlık tarafında da hak veriyorum ama BAL için bu şekilde bu işe bir tarih koymamız sağlıklı olmadı. Bir türlü BAL takvimi ile ilgili konu koordine edilemedi. Günlerdir telefonla görüşüyoruz. Bazı arkadaşlarımızın Ankara ile temasları var. Bizler de kulüplerimizle tekrardan bir araya geleceğiz, onların fikirlerini alacağız. Ancak gerçek olan şu ki Bölgesel Amatör Lig oynatılmazsa sıkıntı daha da büyür.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gebzehurses.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.