TÜRKİYE, SAYILI ÜLKELERDEN BİRİ OLDU

Darıca 15.04.2021 - 10:13, Güncelleme: 05.03.2022 - 13:23
 

TÜRKİYE, SAYILI ÜLKELERDEN BİRİ OLDU

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın ve Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık, TÜBİTAK SAGE’nin genç mühendis ve teknisyen ekibi tarafından geliştirilen, Türkiye’nin ilk görüş içi havadan havaya füzesi Bozdoğan için övgü dolu sözlerde bulunarak “Maşallah gençlere” dedi. TÜBİTAK SAGE’nin genç mühendis ve teknisyen ekibi tarafından geliştirilen, Türkiye’nin ilk görüş içi havadan havaya füzesi Bozdoğan, uçaktan ilk atışını başarıyla gerçekleştirdi. F-16’dan atılan Bozdoğan, hedefi ‘Doğrudan vuruş’ ile imha etti. Bozdoğan’ın geliştirilme sürecini yakından takip eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bozdoğan’ın havadan havaya atış yaptığı ilk testi, sosyal medya hesabından duyurdu. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın mesajındaki videoda, Bozdoğan’ın F-16’dan ilk kez ateşlenmesi ve Şimşek isimli hava hedefini tam isabetle vurması yer alıyor. Bozdoğan’ın 2022’de Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) envanterine girmesi bekleniyor. TÜRKİYE, SAYILI ÜLKELERDEN BİRİ OLDU Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın ve Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık, TÜBİTAK SAGE’nin genç mühendis ve teknisyen ekibi tarafından geliştirilen, Türkiye’nin ilk görüş içi havadan havaya füzesi Bozdoğan için övgü dolu sözlerde bulundu. Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, “Türkiye, havadan havaya füze teknolojisine sahip sayılı ülkelerden biri olmayı başardı. Genç teknisyen ve mühendislerimizin GÖKTUĞ projesinde geliştirdiği görüş içi hava-hava füzemiz BOZDOĞAN, ilk atışta hedefi tam isabetle vurdu. Gençlere maşallah” dedi. Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık ise, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde yerli ve milli teknoloji ile yeni Türkiye hedeflerine adım adım ilerliyor. Türkiye, havadan havaya füze teknolojisine sahip sayılı ülkelerden biri olmayı başardı” açıklamasında bulundu.    

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın ve Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık, TÜBİTAK SAGE’nin genç mühendis ve teknisyen ekibi tarafından geliştirilen, Türkiye’nin ilk görüş içi havadan havaya füzesi Bozdoğan için övgü dolu sözlerde bulunarak “Maşallah gençlere” dedi.

TÜBİTAK SAGE’nin genç mühendis ve teknisyen ekibi tarafından geliştirilen, Türkiye’nin ilk görüş içi havadan havaya füzesi Bozdoğan, uçaktan ilk atışını başarıyla gerçekleştirdi. F-16’dan atılan Bozdoğan, hedefi ‘Doğrudan vuruş’ ile imha etti. Bozdoğan’ın geliştirilme sürecini yakından takip eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bozdoğan’ın havadan havaya atış yaptığı ilk testi, sosyal medya hesabından duyurdu. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın mesajındaki videoda, Bozdoğan’ın F-16’dan ilk kez ateşlenmesi ve Şimşek isimli hava hedefini tam isabetle vurması yer alıyor. Bozdoğan’ın 2022’de Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) envanterine girmesi bekleniyor.

TÜRKİYE, SAYILI ÜLKELERDEN BİRİ OLDU

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın ve Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık, TÜBİTAK SAGE’nin genç mühendis ve teknisyen ekibi tarafından geliştirilen, Türkiye’nin ilk görüş içi havadan havaya füzesi Bozdoğan için övgü dolu sözlerde bulundu. Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, “Türkiye, havadan havaya füze teknolojisine sahip sayılı ülkelerden biri olmayı başardı. Genç teknisyen ve mühendislerimizin GÖKTUĞ projesinde geliştirdiği görüş içi hava-hava füzemiz BOZDOĞAN, ilk atışta hedefi tam isabetle vurdu. Gençlere maşallah” dedi. Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık ise, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde yerli ve milli teknoloji ile yeni Türkiye hedeflerine adım adım ilerliyor. Türkiye, havadan havaya füze teknolojisine sahip sayılı ülkelerden biri olmayı başardı” açıklamasında bulundu.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gebzehurses.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.