Denetimler sıklaştı cezalar arttı

KOCAELİ 25.02.2021 - 10:38, Güncelleme: 05.03.2022 - 13:23
 

Denetimler sıklaştı cezalar arttı

Kocaeli’nde, son günlerde artan vaka sayıları ve normalleşme sürecine girilmesi sebebiyle 10 gün boyunca daha sıkı denetimler yapılmasına karar verilmişti. Denetimler, sıklaştıkça Kocaeli’nde cezalar da artmaya başladı. Koronavirüs salgınının yayılmasının önlenmesi ve normalleşme sürecine girilecek olması amacıyla, Kocaeli Valiliği tarafından daha sıkı denetimler yapılacağı açıklandı. Koronavirüsün yayılımını önlemek amacıyla başlatılan sıkı denetimler, günlük uygulama bilançosuna da yansıdı. Normalde günde 200 ile 300 arası tedbirsize uygulanan idari ceza, yapılan denetimlerde 405’e çıktı. İl Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, salgının yayılmasının önlenmesine yönelik çalışmalar kapsamında bin 658 işyeri ve 18 bin 693 kişi kontrol edildi. Denetimlerde, maske takmayan 126, yasaklanan yerlerde sigara içen 62, sokağa çıkma yasağına uymayan 184, sosyal mesafe kuralına uymayan 22, karantina tedbirlerine uymayan 6 kişi ile saatlerine uymayan 1, sosyal mesafe kuralına uymayan 2 iş yeri sahibine ve yolcu kapasitesine uymayan 2 sürücüye para cezası kesildi. Ayrıca, çeşitli suçlardan aranan 91 şüpheli yakalandı. Koronavirüs salgınının yayılmasının önlenmesi kapsamında alınan trafik tedbirleri kapsamında yapılan denetimlerde de bin 379 aracın kontrolü sağlandı.

Kocaeli’nde, son günlerde artan vaka sayıları ve normalleşme sürecine girilmesi sebebiyle 10 gün boyunca daha sıkı denetimler yapılmasına karar verilmişti. Denetimler, sıklaştıkça Kocaeli’nde cezalar da artmaya başladı.

Koronavirüs salgınının yayılmasının önlenmesi ve normalleşme sürecine girilecek olması amacıyla, Kocaeli Valiliği tarafından daha sıkı denetimler yapılacağı açıklandı. Koronavirüsün yayılımını önlemek amacıyla başlatılan sıkı denetimler, günlük uygulama bilançosuna da yansıdı. Normalde günde 200 ile 300 arası tedbirsize uygulanan idari ceza, yapılan denetimlerde 405’e çıktı. İl Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, salgının yayılmasının önlenmesine yönelik çalışmalar kapsamında bin 658 işyeri ve 18 bin 693 kişi kontrol edildi. Denetimlerde, maske takmayan 126, yasaklanan yerlerde sigara içen 62, sokağa çıkma yasağına uymayan 184, sosyal mesafe kuralına uymayan 22, karantina tedbirlerine uymayan 6 kişi ile saatlerine uymayan 1, sosyal mesafe kuralına uymayan 2 iş yeri sahibine ve yolcu kapasitesine uymayan 2 sürücüye para cezası kesildi. Ayrıca, çeşitli suçlardan aranan 91 şüpheli yakalandı. Koronavirüs salgınının yayılmasının önlenmesi kapsamında alınan trafik tedbirleri kapsamında yapılan denetimlerde de bin 379 aracın kontrolü sağlandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gebzehurses.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.