ÇOCUKLAR UZAKTAN EĞİTİMDE BULUŞTU

EĞİTİM 09.05.2021 - 13:21, Güncelleme: 05.03.2022 - 13:23
 

ÇOCUKLAR UZAKTAN EĞİTİMDE BULUŞTU

Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde sürdürülen, eTwinning  çalışmaları kapsamında ‘’ Scratch Like A Elementary Block İn My Life’’adlı projeyi yürüten Eşrefbey İlkokulu ve farklı on şehirden 10 Türk,2 Sırbistan ve 1 Hırvatistan öğrencileri, öğretmenlerin desteğiyle scratch programı ile kodlama eğitimlerine başladılar. Uzaktan eğitim süresince, öğrenciler scratch programını kullanarak yazmayı öğreniyorlar. Oluşturdukları sahnelerde, karakterleri kodlayarak yön veriyorlar. 21. YÜZYILIN EN ÖNEMLİ BECERİSİ Kod yazma becerileri gelişen öğrenciler, kendi blog sayfalarını oluşturarak, günlüklerini, edindikleri bilgi ve becerilerini paylaşma imkânı bulabilecekler. Eşrefbey İlkokulu Öğretmenlerinden Tuncay Başoğlu yaptığı açıklamada, ''Projeyle öğrencilerin programlama dilini somut bir şekilde öğrenmelerini, bilgiyi keşfetmelerini amaçladıklarını bildirdi. Düşünen ve problem çözen bireyler yetiştirmek için 21. yüzyılın en önemli becerisinin programlama dili olduğunu ifade eden Tuncay Başoğlu, öğrenciler kodlama programını öğrenirlerse biz gelişen bir ülke olma yolunda ilerleyebiliriz, aksi takdirde öğrencilere kodlamayı, düşünmeyi öğretmezsek gelişmemiz de mümkün olmaz. Bu nedenle öğrencilerin kodlamayı öğrenmesi çok önemli, çünkü gelecek kodlamada. Kodlama yapan ülkeler artık gelişmiş ülkeler arasına girmektedir. ''dedi.

Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde sürdürülen, eTwinning  çalışmaları kapsamında ‘’ Scratch Like A Elementary Block İn My Life’’adlı projeyi yürüten Eşrefbey İlkokulu ve farklı on şehirden 10 Türk,2 Sırbistan ve 1 Hırvatistan öğrencileri, öğretmenlerin desteğiyle scratch programı ile kodlama eğitimlerine başladılar. Uzaktan eğitim süresince, öğrenciler scratch programını kullanarak yazmayı öğreniyorlar. Oluşturdukları sahnelerde, karakterleri kodlayarak yön veriyorlar.

21. YÜZYILIN EN ÖNEMLİ BECERİSİ

Kod yazma becerileri gelişen öğrenciler, kendi blog sayfalarını oluşturarak, günlüklerini, edindikleri bilgi ve becerilerini paylaşma imkânı bulabilecekler. Eşrefbey İlkokulu Öğretmenlerinden Tuncay Başoğlu yaptığı açıklamada, ''Projeyle öğrencilerin programlama dilini somut bir şekilde öğrenmelerini, bilgiyi keşfetmelerini amaçladıklarını bildirdi. Düşünen ve problem çözen bireyler yetiştirmek için 21. yüzyılın en önemli becerisinin programlama dili olduğunu ifade eden Tuncay Başoğlu, öğrenciler kodlama programını öğrenirlerse biz gelişen bir ülke olma yolunda ilerleyebiliriz, aksi takdirde öğrencilere kodlamayı, düşünmeyi öğretmezsek gelişmemiz de mümkün olmaz. Bu nedenle öğrencilerin kodlamayı öğrenmesi çok önemli, çünkü gelecek kodlamada. Kodlama yapan ülkeler artık gelişmiş ülkeler arasına girmektedir. ''dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gebzehurses.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.