CENK GÜR; “TİYATRO HER ZAMAN UMUT OLUR”

KÜLTÜR-SANAT 27.03.2021 - 09:20, Güncelleme: 05.03.2022 - 13:23
 

CENK GÜR; “TİYATRO HER ZAMAN UMUT OLUR”

Kentimizin seçkin tiyatro gruplarından Armada Tiyatro Sanat Yönetmeni Cenk Gür, Tiyatrolar Günü nedeniyle gazetemize konuştu. Gür, “Her şeye rağmen umut ve gurur doluyuz” ifadesini kullandı. Gür, “Bu sene, çok özel tiyatro büyüklerimizi kaybettik. Hepsine rahmet diliyorum öncelikle. Hüzünlü ama gururlu bir Dünya Tiyatrolar Gününe daha kavuştuk. Şöyle etrafınıza bir bakın. Bu kadar olumsuzluklar yaşanırken, salgından dolayı eve kapanmalar olurken, bir tutam da olsa, umutla, sevgi ile, gülücükle dolmanıza hangi kurumlar yardımcı oldu? Tabi ki, sanat dalları. En başında da Tiyatrolar tabi ki” ifadesini kullandı. TİYATRO BİR YOLUNU BULUR Sözlerine devam eden Armada Tiyatro Sanat Yönetmeni Cenk Gür, “Gerek evinden, gerek boş salondan, internet aracılığı ile bize umut aşıladı. Evlerimize tıkılmış iken, tiyatro emekçileri bir yolunu bulup,  perde dedi. Alkışı kulakları ile değilse de kalpleri ile duymuşlardır. Tabi ki, bu zorlu süreç bir gün sona erecek. İşte bugünlerde sana kimler umut oldu sakın unutma. Gerekeni yap, sen de bizlerin yanında ol. Salonlara koş ve doldur” şeklinde konuştu. Sözlerine devam eden Gür,  “Sen, umut ışığı ol bizlere o zaman. Almanya, 2. Dünya savaşında ağır bir yenilgi almıştı. Öyle ki, tüm binaları neredeyse yıkılmıştı. İlk onardıkları binalar, opera, bale ve tiyatro salonları olmuştu. Çünkü, halkın yeniden doğrulması ve hayata devam etmesi gerekiyordu. O nedenle, motivasyona ihtiyaç vardı. İşte, en doğru olanı yapıp, sanattan başladılar. Şu an geldikleri nokta, dünyanın en büyük ekonomisine sahip ülkelerin başında geliyor. Neden, biz de öyle olmayalım ki? Unutmayalım, Siyasetçiler, gerçekleri örtmek için, sanatçılar ise gerçeği ortaya çıkarmak için yalan söylerler. Oyuna gelmeyin, tiyatroya gidin. Dünya Tiyatrolar Günümüz kutlu olsun.” dedi.

Kentimizin seçkin tiyatro gruplarından Armada Tiyatro Sanat Yönetmeni Cenk Gür, Tiyatrolar Günü nedeniyle gazetemize konuştu. Gür, “Her şeye rağmen umut ve gurur doluyuz” ifadesini kullandı. Gür, “Bu sene, çok özel tiyatro büyüklerimizi kaybettik. Hepsine rahmet diliyorum öncelikle. Hüzünlü ama gururlu bir Dünya Tiyatrolar Gününe daha kavuştuk. Şöyle etrafınıza bir bakın. Bu kadar olumsuzluklar yaşanırken, salgından dolayı eve kapanmalar olurken, bir tutam da olsa, umutla, sevgi ile, gülücükle dolmanıza hangi kurumlar yardımcı oldu? Tabi ki, sanat dalları. En başında da Tiyatrolar tabi ki” ifadesini kullandı.

TİYATRO BİR YOLUNU BULUR

Sözlerine devam eden Armada Tiyatro Sanat Yönetmeni Cenk Gür, “Gerek evinden, gerek boş salondan, internet aracılığı ile bize umut aşıladı. Evlerimize tıkılmış iken, tiyatro emekçileri bir yolunu bulup,  perde dedi. Alkışı kulakları ile değilse de kalpleri ile duymuşlardır. Tabi ki, bu zorlu süreç bir gün sona erecek. İşte bugünlerde sana kimler umut oldu sakın unutma. Gerekeni yap, sen de bizlerin yanında ol. Salonlara koş ve doldur” şeklinde konuştu. Sözlerine devam eden Gür,  “Sen, umut ışığı ol bizlere o zaman. Almanya, 2. Dünya savaşında ağır bir yenilgi almıştı. Öyle ki, tüm binaları neredeyse yıkılmıştı. İlk onardıkları binalar, opera, bale ve tiyatro salonları olmuştu. Çünkü, halkın yeniden doğrulması ve hayata devam etmesi gerekiyordu. O nedenle, motivasyona ihtiyaç vardı. İşte, en doğru olanı yapıp, sanattan başladılar. Şu an geldikleri nokta, dünyanın en büyük ekonomisine sahip ülkelerin başında geliyor. Neden, biz de öyle olmayalım ki? Unutmayalım, Siyasetçiler, gerçekleri örtmek için, sanatçılar ise gerçeği ortaya çıkarmak için yalan söylerler. Oyuna gelmeyin, tiyatroya gidin. Dünya Tiyatrolar Günümüz kutlu olsun.” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gebzehurses.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.