Gebzeli Akademisyenlere TÜBİTAK desteği

GEBZE 21.07.2024 - 11:52, Güncelleme: 21.07.2024 - 11:52
 

Gebzeli Akademisyenlere TÜBİTAK desteği

Gebzeli Akademisyenlere TÜBİTAK desteği
TÜBİTAK 1001 Projelerinin bilimsel değerlendirme sonuçlarına göre Gebze Teknik Üniversitesi’nden (GTÜ) 5 proje bu kapsamda destek almaya hak kazandı. TÜBİTAK (Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu) tarafından çağrı açılan ‘1001-Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı’ kapsamında 2024 yılı 1. döneminde Araştırma Destek Programları Başkanlığı’na (ARDEB) önerilen projelerin bilimsel değerlendirme süreci tamamlanarak sonuçlar açıklandı. Gebze Teknik Üniversitesi’nden (GTÜ) 5 akademisyenin projeleri destek almaya hak kazandı. DESTEK ALAN AKADEMİSYENLER VE PROJELERİ 1001- Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı’ kapsamında bilimsel olarak destek alan akademisyenler ve araştırma projeleri şöyle: GTÜ Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Didem Gözüpek Kocaman, ‘Çizgelerin Paketleme Renklendirmesinde Kritiklik’ başlıklı proje ile destek aldı. GTÜ Temel Bilimler Fakültesi Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. F. İnci Özdemir ‘Gıdalarda Yüksek Akrilamid Giderimi Için Termofilik Geobacillus Kaustophilus Kaynaklı L-Asparajinaz Enziminin Mutant-Immobilize Sistemler ile Yeniden Tasarlanması’ başlıklı proje ile destek aldı. GTÜ Mühendislik Fakültesi Endüstri Mühendisliği Dr. Öğr. Üyesi Figen Öztoprak Topkaya ‘Gürültü İçeren Fonksiyon Hesaplamalari İle Matematiksel Eniyileme: Teori, VeridenÖğrenilen Kısıtlar İçin Teknikler Ve Yenilenebilir Enerji Sistem Tasarımına Uygulamalar’ başlıklı proje ile destek aldı. GTÜ Biyoteknoloji Enstitüsü Dr. Öğr. Üyesi Hüseyin Çimen ‘Resveratrol Yüklenmiş Umblikal Kord Mezenkimal Kök Hücre Eksozomlarının Parkinson Hastalığına Etkilerinin İncelenmesi’ başlıklı proje ile destek aldı. GTÜ Yer ve Deniz Bilimleri Enstitüsü Dr. Öğr. Üyesi Meltem Çelen ‘Marmara Denizi’nde Müsilaj Oluşumuna Neden Olan Nütrient Yüklerinin Azaltılmasına Yönelik Niceliksel Önlemlerin Günümüz Ve İklim Değişikliği Koşulları İçin Analitik Modelleme Ve Makine Öğrenmesi Entegrasyonu İle İncelenmesi, Susurluk Havzası Örneği’ başlıklı proje ile destek aldı.
Gebzeli Akademisyenlere TÜBİTAK desteği

TÜBİTAK 1001 Projelerinin bilimsel değerlendirme sonuçlarına göre Gebze Teknik Üniversitesi’nden (GTÜ) 5 proje bu kapsamda destek almaya hak kazandı.

TÜBİTAK (Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu) tarafından çağrı açılan ‘1001-Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı’ kapsamında 2024 yılı 1. döneminde Araştırma Destek Programları Başkanlığı’na (ARDEB) önerilen projelerin bilimsel değerlendirme süreci tamamlanarak sonuçlar açıklandı. Gebze Teknik Üniversitesi’nden (GTÜ) 5 akademisyenin projeleri destek almaya hak kazandı.

DESTEK ALAN AKADEMİSYENLER VE PROJELERİ

1001- Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı’ kapsamında bilimsel olarak destek alan akademisyenler ve araştırma projeleri şöyle: GTÜ Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Didem Gözüpek Kocaman, ‘Çizgelerin Paketleme Renklendirmesinde Kritiklik’ başlıklı proje ile destek aldı. GTÜ Temel Bilimler Fakültesi Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. F. İnci Özdemir ‘Gıdalarda Yüksek Akrilamid Giderimi Için Termofilik Geobacillus Kaustophilus Kaynaklı L-Asparajinaz Enziminin Mutant-Immobilize Sistemler ile Yeniden Tasarlanması’ başlıklı proje ile destek aldı. GTÜ Mühendislik Fakültesi Endüstri Mühendisliği Dr. Öğr. Üyesi Figen Öztoprak Topkaya ‘Gürültü İçeren Fonksiyon Hesaplamalari İle Matematiksel Eniyileme: Teori, VeridenÖğrenilen Kısıtlar İçin Teknikler Ve Yenilenebilir Enerji Sistem Tasarımına Uygulamalar’ başlıklı proje ile destek aldı. GTÜ Biyoteknoloji Enstitüsü Dr. Öğr. Üyesi Hüseyin Çimen ‘Resveratrol Yüklenmiş Umblikal Kord Mezenkimal Kök Hücre Eksozomlarının Parkinson Hastalığına Etkilerinin İncelenmesi’ başlıklı proje ile destek aldı. GTÜ Yer ve Deniz Bilimleri Enstitüsü Dr. Öğr. Üyesi Meltem Çelen ‘Marmara Denizi’nde Müsilaj Oluşumuna Neden Olan Nütrient Yüklerinin Azaltılmasına Yönelik Niceliksel Önlemlerin Günümüz Ve İklim Değişikliği Koşulları İçin Analitik Modelleme Ve Makine Öğrenmesi Entegrasyonu İle İncelenmesi, Susurluk Havzası Örneği’ başlıklı proje ile destek aldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gebzehurses.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.