Bilişim Vadisi Mobilite Hızlandırma Programı 2024 başvuruları başladı
Bilişim Vadisi Mobilite Hızlandırma Programı 2024 başvuruları başladı
Bilişim Vadisi Mobilite Hızlandırma Programı 2024 başvuruları başladı
Türkiye’nin teknoloji ve inovasyon üssü Bilişim Vadisi tarafından düzenlenen Mobilite Hızlandırma Programı’na başvurular başladı. Mobilite odağında iş fikri olan girişimlerin başvuru yapabileceği programa son başvuru tarihi 12 Nisan 2024.
Türkiye’nin teknoloji ve inovasyon üssü Bilişim Vadisi, girişimcileri desteklemeye devam ediyor. Mobilite ve girişimcilik ekosistemine sunduğu katkılarla sektöre yön veren Bilişim Vadisi, bu yıl dördüncüsü düzenlenecek Mobilite Hızlandırma Programı’nı Türkiye Mobilite Kümelenmesi çatısı altında gerçekleştirecek. Mobilite alanında yenilikçi fikirlere ivme kazandırmayı hedefleyen Mobilite Hızlandırma Programı’na ‘Mobilite’ odağında; elektrikli araç teknolojileri, siber güvenlik, yapay zekâ ve makine öğrenmesi, batarya teknolojileri, fonksiyonel güvenlik, mobility as a service, mikro hareketlilik, lojistik ve nesnelerin interneti alanlarında iş fikri olan girişimler başvuru yapabiliyor.
ÜÇ YILDA 1000’İN ÜZERİNDE BAŞVURU, 120’Yİ AŞKIN GİRİŞİMCİYE DESTEK
Mobilite alanında yenilikçi fikirlere ivme kazandırmayı hedefleyen Mobilite Hızlandırma Programı’a katılan girişimler, OEM’ler ile PoC yaparak iş fikirlerini geleceğe taşıdılar. Bilişim Vadisi, mobilite odaklı iş fikirlerini geliştirmeleri adına başlattığı programla, geçen yıl 38 girişimcinin projesini ilerletmesine katkı sağladı. Mobilite Hızlandırma Programı, üç yıl içerisinde toplamda 1000’in üzerinde girişimci başvurusu aldı. 120’yi aşkın girişimciye mentörlük, eğitimler, seminerler ve yatırım fonlarından faydalanma imkanı sunarak, satış ve PoC aşamasında geliştirmelerle beraber çalışmalar yürüttü. Girişimciler, alanında uzman ulusal ve uluslararası şirketlerde görev alan yöneticilerden mentörlük aldılar. Program kapsamında girişimlerini daha ileriye taşırken onlara büyük katkılar sunacak eğitimler aldılar. Bunların yanı sıra Bilişim Vadisi Girişim Sermayesi Yatırım Fonu’yla girişimciler buluşturuldu. Mobilite Hızlandırma Programı girişimleri Demoday’de sahne almadan önce yatırım fonları ile eşleştirilerek yatırım süreçlerinin hızlandırılması sağlandı. Geçen yıl gerçekleştirilen program kapsamındaki 18 girişim, Bilişim Vadisi Kuluçka Merkezi’ne başvurarak Bilişim Vadisi ekosistemi olanaklarından yararlanma fırsatı buldu.
GİRİŞİMCİLERİ NELER BEKLİYOR?
Son başvuru tarihi 12 Nisan olarak belirlenen programa kayıt yapacak girişimcilere, Türkiye Mobilite Kümelenmesi’ne dahil olan OEM’ler, tedarikçiler ve diğer üye firmalar ile iş birliği gerçekleştirme fırsatı, Bilişim Vadisi’nin Girişim Sermayesi Yatırım Fonları’ndan öncelikli olarak yararlanma, ulusal ve uluslararası yatırım fonları ile görüşmeler, Bilişim Vadisi Kuluçka Merkezi ofis desteği, mobilite alanında uzman ulusal ve uluslararası mentörlerden bire bir mentörlük ve danışmanlık desteği, sektör lideri ve alanında uzman eğitmenler tarafından ihtiyaca yönelik eğitimler, program kapsamında tecrübe paylaşımı, ülkemizdeki başarılı girişim örnekleri ile bir araya gelme, program sonunda gerçekleşecek olan ‘Demoday’ ile yatırımcılarla buluşma gibi imkanlar sunulacak.
BİLİŞİM VADİSİ MOBİLİTE HIZLANDIRMA PROGRAMI’NDAN MEZUN OLAN BAZI GİRİŞİMLER:
NovoCycle: Sürdürülebilir kalkınmayı mümkün kılacak katma değerli teknolojiler geliştiriyor. Taha Uluhan, tersine beyin göçü açısından önemli bir örnek. Almanya’dayken mobilite ekosistemini güçlendirmek ve girişimcileri sektöre kazandırmak amacıyla düzenlenen Mobilite Hızlandırma Programı’na genç bir girişimci adayı olarak katıldı. Böylelikle geliştireceği teknolojinin ülkesine katma değer üretmesi için 2021 yılında Türkiye’ye dönerek NovoCycle’ı kurdu.
Newky: Cep telefonlarını kullanıcıların biyometrik verilerini kullanarak dijital anahtara dönüştürüyor.
Oxodes: Üretim tesislerindeki kalite ve montaj hatalarının hassasiyetle tespit edilmesi için geliştirilen bir platform.
Hasar AI: Araçların hasarlarını ve tahmini hasar tutarlarını belirlemek üzere geliştirilen bir yapay zeka algoritması.
Datasence: Kurumsal açık kaynak platform çözümleri sunuyor.
Batarya Zekâsı: Elektrikli araçların sağlık takip platformu.
Fabenode: Giyilebilir teknoloji alanında çalışmalar yapıyor.
High Tech Mobi: Güneş enerjisi destekli elektrikli bisiklet üretiyor.
Academic Sight: Yapay zeka destekli kalite kontrol süreçleri üzerine çalışıyor.
Connected Wise: Bağlantılı otonom araç teknolojileri alanındaki proje geliştiriyor.
Merlyn: İki kişilik elektrikli mikro araç üzerine çalışıyor.
Packard: Taşınabilir klima ve buzdolapları geliştiriyor.
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.