Başıboş köpekler hangi durumda itlaf edilecek?

GÜNDEM 16.07.2024 - 11:04, Güncelleme: 16.07.2024 - 11:04
 

Başıboş köpekler hangi durumda itlaf edilecek?

Başıboş köpekler hangi durumda itlaf edilecek?
Başıboş köpek sorununun çözümüne dönük AK Parti tarafından hazırlanan yasa tasarısına bir kesim “Köpekler itlaf edilecek” diyerek tepki gösteriyor. Peki, ötenazi uygulaması hangi durumda var? Haberimizde detay var ama şunu ifade edelim: Yasaya göre ötenazi çok kısıtlı şekilde uygulanacak AK Parti, halktan gelen büyük tepkiler üzerine başıboş köpek sorunu ile ilgili yasa tasarısı hazırladı. Tasarıda ötenazi uygulaması olduğu için köpek severler bu tasarıya karşı. Özellikle sosyal medyada “Yasayı geri çek” şeklinde çağrılar yapılırken, yasa tasarısı ile ilgili eylemler de yapılıyor. Oysaki kuduz ve çevreye zarar veren köpekler için itlaf uygulaması mevcut yasada da var. Dolayısıyla yeni bir uygulama değil. Peki, köpekler hangi durumlarda acısız bir şekilde itlaf edilecek. AK Parti Grup Başkanvekili Abdullah Güler, Habertürk’te katıldığı bir programda ötenazinin hangi durumlarda uygulanacağını açıkladı. DAHA GÜVENLİ “Köpeklerimizi, hayvanlarımızı daha korunaklı, daha güvenli alanlara almamız gerekiyor. Çok nitelikli barınaklara almamız gerekiyor. Bakanlıklarımızın güçlü desteğiyle barınakların imkanlarını artırma, ciddi bir kısırlaştırma, aşılama, aynı zamanda sahiplendirme noktasında çok güçlü bir çalışmaya metnimizde yer vermeye arzu ediyoruz.” İŞTE ÖTENAZİ ŞARTLARI “9. madde, kuduz riski taşıyan, rehabilite edilemeyecek şekilde azgınlaşmış, barınaklarda diğer hayvanlara zarar veren, hastalık riski noktasında barınakta kalma imkanı kalmayan hayvanların ötenazi yoluyla hayatlarına son vermeyi emrediyor. Yani bu kanun şu anda var. Sokaklardan barınaklara hayvanlarımızı alıp hem kısırlaştırma hem sahiplendirme hem de aşılama noktasında güçlü bir destek verirken barınaklarda kalma imkanı kalmayacak. Hayvandan hayvana, hayvandan insana ciddi manada sağlık riski taşıyan, rehabilite edilme imkanı kalmamış, çok farklı ırklardaki hayvanların barınaklarda diğer hayvanlara zarar verdiğini görüyoruz. Aynı zamanda çok önemli bir kuduz riski tehlikesi... Dolayısıyla bunu da göz önüne almamız gerekiyor. Barınaklardaki yaşam kalitesinin artırılması için gerekli tedbirleri almamız lazım. O tedbirlerden biri de bu türden hayvanlarımızın, onlara acı vermeden, eziyet çektirmeden, merhamet iklimimize uygun olarak ötanazi yoluyla hayatlarına son vermektir.”
Başıboş köpekler hangi durumda itlaf edilecek?

Başıboş köpek sorununun çözümüne dönük AK Parti tarafından hazırlanan yasa tasarısına bir kesim “Köpekler itlaf edilecek” diyerek tepki gösteriyor. Peki, ötenazi uygulaması hangi durumda var? Haberimizde detay var ama şunu ifade edelim: Yasaya göre ötenazi çok kısıtlı şekilde uygulanacak

AK Parti, halktan gelen büyük tepkiler üzerine başıboş köpek sorunu ile ilgili yasa tasarısı hazırladı. Tasarıda ötenazi uygulaması olduğu için köpek severler bu tasarıya karşı. Özellikle sosyal medyada “Yasayı geri çek” şeklinde çağrılar yapılırken, yasa tasarısı ile ilgili eylemler de yapılıyor. Oysaki kuduz ve çevreye zarar veren köpekler için itlaf uygulaması mevcut yasada da var. Dolayısıyla yeni bir uygulama değil. Peki, köpekler hangi durumlarda acısız bir şekilde itlaf edilecek. AK Parti Grup Başkanvekili Abdullah Güler, Habertürk’te katıldığı bir programda ötenazinin hangi durumlarda uygulanacağını açıkladı.
DAHA GÜVENLİ
“Köpeklerimizi, hayvanlarımızı daha korunaklı, daha güvenli alanlara almamız gerekiyor. Çok nitelikli barınaklara almamız gerekiyor. Bakanlıklarımızın güçlü desteğiyle barınakların imkanlarını artırma, ciddi bir kısırlaştırma, aşılama, aynı zamanda sahiplendirme noktasında çok güçlü bir çalışmaya metnimizde yer vermeye arzu ediyoruz.”
İŞTE ÖTENAZİ ŞARTLARI
“9. madde, kuduz riski taşıyan, rehabilite edilemeyecek şekilde azgınlaşmış, barınaklarda diğer hayvanlara zarar veren, hastalık riski noktasında barınakta kalma imkanı kalmayan hayvanların ötenazi yoluyla hayatlarına son vermeyi emrediyor. Yani bu kanun şu anda var. Sokaklardan barınaklara hayvanlarımızı alıp hem kısırlaştırma hem sahiplendirme hem de aşılama noktasında güçlü bir destek verirken barınaklarda kalma imkanı kalmayacak. Hayvandan hayvana, hayvandan insana ciddi manada sağlık riski taşıyan, rehabilite edilme imkanı kalmamış, çok farklı ırklardaki hayvanların barınaklarda diğer hayvanlara zarar verdiğini görüyoruz. Aynı zamanda çok önemli bir kuduz riski tehlikesi... Dolayısıyla bunu da göz önüne almamız gerekiyor. Barınaklardaki yaşam kalitesinin artırılması için gerekli tedbirleri almamız lazım. O tedbirlerden biri de bu türden hayvanlarımızın, onlara acı vermeden, eziyet çektirmeden, merhamet iklimimize uygun olarak ötanazi yoluyla hayatlarına son vermektir.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gebzehurses.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.