Vatandaşlar mağdur

Yaklaşık 32 bin kişinin yaşadığı ve Darıca’nın en kalabalık ikinci mahallesi olan Osmangazi Mahallesi’nde bulunan PTT Şubesi, aniden alınan bir kararla kapatıldı.

Darıca Osmangazi Mahallesi’nde bulunan PTT şubesi, aniden alınan bir kararla 2. bir emre kadar kapalı kalacak. Sabah saatlerinde işlemlerini halletmek için PTT’ye gelen vatandaşlar, şubenin kapısında yer alan “2. emre kadar kapalıdır” yazısını görünce büyük bir şaşkınlık yaşadı. Mahalle sakinleri, şubenin kapatılma nedenine dair herhangi bir bilginin verilmemesinden dolayı da ayrıca rahatsızlık duyduklarını dile getirdi.

EN YAKIN ŞUBE 2 KİLOMETRE UZAKLIKTA

PTT şubesinin kapanmasıyla birlikte hizmet almak isteyen vatandaşlar, en yakın şubenin yaklaşık 2 kilometre uzaklıkta olduğunu öğrenince tepkilerini dile getirdi. Özellikle yaşlılar ve ulaşım imkânı kısıtlı olanlar için bu durumun büyük bir mağduriyet oluşturduğu ifade ediliyor. Şubenin kapanması, mahalledeki birçok kişinin günlük işlemlerini zorlaştırdığı gibi, PTT hizmetlerine erişimi de kısıtlamış durumda.

VATANDAŞLAR ŞUBENİN AÇILMASINI BEKLİYOR

PTT şubesinin kapatılmasına dair herhangi bir bilgilendirme yapılmamış olması, mahalle sakinlerinin tepkisini daha da artırmış durumda. Vatandaşlar, bu durumun bir an önce düzeltilmesini ve şubenin tekrar açılmasını talep ediyor. Şubenin ne zaman açılacağına dair bir açıklama yapılmazken, PTT yetkililerinden konuya ilişkin bir bilgilendirme yapılması bekleniyor.

İNTERNET ARAMALARINDA DA KAPATILDI

Mahalle sakinleri, “Her gün buradan işlem yapıyorduk. Bir anda kapatılması hepimizi zor durumda bıraktı. Başka bir şubeye gitmek zor ve zaman alıcı. Yetkililerden bir an önce bu sorunu çözmelerini bekliyoruz” şeklinde konuştu. İnternet aramalarında da “geçici olarak kapalı” ibaresi yer alırken, vatandaşlar mağduriyetlerinin bir an önce giderilmesini istedi.

HABER: KÜBRA AKAR