Vali İlhami Aktaş, valilikte önemli değişiklikler yaptı

Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile 10 Temmuz’da Kocaeli’ye atanan Vali İlhami Aktaş, farklı bir vali profili çizerek tüm ziyaretlere tek araçla ve az personel ile gitmeye başladı. Koruma araçlarını kaldıran Aktaş, kamu yatırımlarının hızlanması ve vatandaşa daha kaliteli hizmet için 8 vali yardımcısının sorumluluğundaki görevleri değiştirdi. Kocaeli Valisi İlhami Aktaş, göreve geldiği günden bu yana valilikte önemli değişikliklere imza attı. Tasarruf tedbirlerine büyük önem veren Aktaş, valilik takip araçlarını kaldırdı. Tüm programlara tek araç ile giden vali Aktaş, vali yardımcıları görevlerinde de değişiklik yaptı. 8 vali yardımcısına yeni görevler veren Aktaş, valilikteki çalışmaları daha hızlandırmayı ve kurumsallaştırmayı hedefliyor. Vali Aktaş tarafından yapılan değişiklik ile vali yardımcılarının kendilerine bağlı olan kamu kurum ve kuruluşlarının etkin, hızlı, verimli ve diğer kurumlarla uyum ve işbirliği içerisinde çalışmaları, denetim ve hizmetlerin zamanında planlanarak sonuçlanması ve vatandaşların kamu kurumlarından beklentilerinin en iyi şekilde karşılanmalarını sağlaması ile sorumlu olduklarına dikkat çekildi. Vali yardımcılarının hafta sonları nöbet sistemi ile görevlendirilecekleri ve bu nöbet sırasında kentteki tüm gelişmeleri takip etmekle yükümlü oldukları belirtildi.

KOCAELİ VALİ YARDIMCILARININ YENİ SORUMLULUK ALANLARI

EKREM ÇALIK: Adalet Bakanlığı, Türk Akreditasyon Kurumu, İl Defterdarlığı, Kocaeli Denetim Daire Başkanlığı, TÜİK Bölge, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri, Sivil Toplumla İlişkiler, Valilik İl Sivil Toplumla İlişkiler Müdürlüğü, İl Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Müdürlüğü, İzmit Kaymakamlığı.

ERTUĞ ŞEVKET AKSOY: Kişisel Verileri Koruma Kurulu, Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu, Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, İl Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Başkanlığı, SGK, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü,  İş Sağlığı Güvenliği Enstitüsü Kocaeli Laboratuvar Müdürlüğü, Gebze Kaymakamlığı,

ABDUL RAUF ULUSOY: Cumhurbaşkanlığı Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu, Strateji Başkanlığı Araştırma ve Etüt İdaresi Başkanlığı, Meteoroloji ve Kadastro Müdürlüğü, Millî Savunma Bakanlığı ile ilgili iş ve işlemleri, Askerlik Şubesi Başkanlığı, Askerlik Meclisi İş ve İşlemleri, Harita Genel Müdürlüğü, Doğu Marmara Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü, İl Ticaret Müdürlüğü, Kocaeli Serbest Bölge Müdürlüğü, Karayolları 14. Şube Müdürlüğü,  PTT Başmüdürlüğü, DDY Gar Müdürlüğü,   Türk Telekomünikasyon A.Ş, Valilik İl Planlama ve Koordinasyon Müdürlüğü, Gölcük ve Karamürsel Kaymakamlığı.

SALİH BIÇAK: İl Müftülüğü, Dini Yüksek İhtisas Müdürlüğü, Maden Tetkik Arama Marmara Bölge Müdürlüğü, SEDAŞ, İl Etik Kurulu Başkanlığı Enerji Yönetimi Birimi, Aydınlatma Komisyonu Başkanlığı, Kızılay Şube Başkanlığı, Başiskele ve Kartepe Kaymakamlığı.

İSMAİL GÜLTEKİN: Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, RTÜK, İl Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdürlüğü, İller İdaresi Genel Müdürlüğü, Personel Genel Müdürlüğü,  Destek Hizmetleri Dairesi Başkanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Gıda Kontrol Laboratuvar Müdürlüğü, TMO Marmara Kocaeli Başmüdürlüğü, DSİ15. Şube Müdürlüğü, Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü,  YİKOB, Anadolu Ajansı, Körfez ve Derince Kaymakamlığı.

MUSTAFA AYHAN: Emniyet Genel Müdürlüğü, Jandarma Genel Komutanlığı, Sahil Güvenlik Komutanlığı, KİHBİ Dairesi Başkanlığı, Göç İdaresi Başkanlığı, İç Denetim Birimi Başkanlığı, İç Güvenlik Stratejileri Başkanlığı, Güvenlik ve Acil Durumlar Koordinasyon Merkezi Başkanlığı, AFAD, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü, MARKA, KOSGEB Doğu ve Batı Müdürlüğü, TSE Marmara Bölge Koordinatörlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Milli Eğitim Disiplin Kurulu Başkanlığı, Türkiye Bilimler Akademisi, Türkiye Atom Enerjisi Kurumu, TÜBİTAK-TÜBİTAK MAM-BİLGEM, Türk Patent ve Marka Kurumu, TÜSSİDE, TSE, Dilovası Kaymakamlığı.

ASLAN AVŞARBEY: Hukuk İşleri Genel Müdürlüğü, Teftiş Kurulu Başkanlığı, Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Dairesi Başkanlığı, İl Sağlık Müdürlüğü, Adli Tıp Kurumu, İl Yazı İşleri Müdürlüğü,  Güvenlik İşleri Bürosu İl İdare Kurulu Müdürlüğü,  İl Disiplin Kurulu Başkanlığı,  Hukuk İşleri Şube Müdürlüğü,  İdare ve Denetim Müdürlüğü, AB Temas Noktası,  Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Bürosu, YÖK ve ÖSYM, Kocaeli Üniversitesi Rektörlüğü, Gebze Teknik Üniversitesi Rektörlüğü,  Sağlık ve Teknoloji Üniversitesi Rektörlüğü. 

ŞENOL KAYA: İl Kültür ve Turizm, Kültür Varlıkları Bölge Koruma, Kocaeli Rölöve ve Anıtlar Müdürlüğü, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Vakıflar Genel Müdürlüğü, Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu, Türkiye Yazma Eserler Kurumu Başkanlığı, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı, Spor Toto Başkanlığı, Kandıra Kaymakamlığı.