“Sağlığımız tehlikede, bir an önce önlem alın!”

Gazetemize ulaşan vatandaşlar, Gebze Kirazpınar Bölgesi’nde bulunan taş ocakları mevkine Çolakoğlu Metalurji A.Ş’nin cüruf döktüğünü iddia etti. Kocaeli Valiliği’ne seslenen vatandaşlar, “Sağlığımız tehlikede. Buraya cüruf dökmek için ruhsat alındığını söylüyorlar. Eğer ruhsat verildi ise skandal. Buraya dökülen cüruf bizlerin sağlığını bozacak. Burada otlayan hayvanlarımız zehirlenecek, cüruf suya karışacak biz de zehirleneceğiz” dedi.

Dilovası Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan Çolakoğlu Metalurji A.Ş’nin, Gebze Kirazpınar Bölgesi’nde bulunan taş ocakları mevkine cüruf döktüğü iddia edildi. Gazetemize ulaşarak ismini vermek istemeyen bölge sakinleri, sağlıklarının tehlikede olduklarını ve bir an önce Kocaeli Valiliği’nin bu konu hakkında tedbir almasını istedi. Gazetemizi telefon ile arayarak ve sosyal medya hesaplarımıza ulaşıp mesaj atarak seslerini Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, Kocaeli İl Sağlık Müdürü Yüksel Pehlevan ve yetkililere duyurmak isteyen vatandaşlar şunları söyledi: “Bizler burada kendi halimizde yaşayan insanlarız. Çolakoğlu Metalurji A.Ş. buraya gelerek cüruf döküyor. Ne olduğunu bilmediğimiz için sorduk, ruhsat alındığını söylediler.

“BUNA ‘DUR’ DİYİN’

Bizler böyle bir şeye Kocaeli Valimiz Seddar Yavuz’un, Kocaeli İl Sağlık Müdürümüz Yüksel Pehlevan’ın ve yetkililerimizin izin vereceğini asla düşünmüyoruz. Sağlığımız tehlikede. Buraya dökülen cüruflar toprağa karışacak. Burada hayvanlarımızı otlatıyoruz. Hayvanlarımız toprağa karışan zehri yemiş oluyor. Cüruf topraktan suya da karışacak. O suyu bizler içeceğiz, bu hayvanları bizler yiyeceğiz. Zehirleneceğiz. Sizler aracılığı ile Kocaeli Valimiz Seddar Yavuz’a, Kocaeli İl Sağlık Müdürümüz Yüksel Pehlevan’a ve yetkililere sesimizi duyurmak istiyoruz. Buraya dökülen zehre bir ‘dur’ denilsin artık. Biz sağlıklı yaşamak istiyoruz.”