“Korona virüs vakaları Gebze’de can alıyor!”

Arapçeşme Bilim ve Sanat Merkezi’nde bugün basın ile bir araya gelen Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz, “Korona virüs vakalarının en yoğun olduğu zamanlarda bile Gebze’de hafta bir ölüm olmuyordu ama artık haftada 1 haftada 2 korona virüs ölümü oluyor. Vatandaşlarımızı hassasiyete davet ediyorum” dedi.

Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz, Arapçeşme Bilim ve Sanat Merkezi’nde bugün bir basın toplantısı düzenledi. Düzenlenen basın toplantısına belediye başkan yardımcıları da katılım gösterdi. Toplantıda konuşan Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz sözlerine İzmir depreminde hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yakınlarına ve bölge halkına başsağlığı dileği ile başladı. Başkan Büyükgöz, “Ülkemizde bu tür can kayıplarının yaşandığı bir deprem yaşanmamasını isteriz her zaman. Deprem yaşanmasın diyemeyiz ama biz insanlara da öngörülen mühendislik tedbirlerini alarak takdiri yaratana bırakacağız. Bu zamana kadar yaşanan can kayıplarının nedenleri teknik nedenler” diye konuştu.

GEBZE’DE ARTIK HAFTADA BİR ÖLÜM OLUYOR

Gerçekleştirilen toplantıda Gebze’de yükselen vaka sayılarına dikkat çeken Başkan Büyükgöz, “Kocaeli maalesef 4. sırada vaka yoğunluğu olarak. Ne yazık ki Gebze’de de vaka sayıları günlük 240-340 arasında. Denetimleri zabıta ekiplerimiz ve emniyet güçlerimiz sürdürüyor. Ne olur kendimize sahip çıkalım, çünkü hasta olacak olan ya biz, ya kardeşimiz, ya da ailemiz olacak. Korona virüs vakalarının en yoğun olduğu zamanlarda bile Gebze’de hafta bir ölüm olmuyordu ama artık haftada 1 haftada 2 korona virüs ölümü oluyor. Tüm vatandaşlarımızı hassasiyete davet ediyorum. Aksi takdirde sonuçlarını hep beraber yaşamak zorunda kalacağız” dedi.

BİR NUMARALI SORUN TRAFİK SORUNU

Daha sonra konuşmasına Gebze’nin sorunlarını ve sorunların çözümü için gereken çalışmaların yapıldığına dikkat çekerek devam eden Başkan Büyükgöz, “Gebze’nin bugün itibari ile bir numaralı sorunu trafik. Trafik sorununun biraz olsun rahatlaması için ulaşım mastır planını tamamladık ancak hayata geçirmek için bazı engeller var. Ulaşım sorunuyla alakalı çalışmalar hem bizim gündemimizde hem de büyükşehir belediyemizin gündeminde” dedi.

AYRINTILAR YARIN GAZETEMİZDE…