Çayırova’da çiftçilere yüzde 75 hibeli sebze fidesi desteği

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından hayata geçirilen ‘Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi’ kapsamında, Kocaeli İl Müdürlüğü’nün 2024 yılı proje teklifleri doğrultusunda, Çayırova’da kıvırcık, karnabahar, kara lahana, brokoli, beyaz lahana ve enginar yetiştiriciliği yaygınlaştırılacak. Bu kapsamda, çiftçilere yüzde 75 hibeli karnabahar, beyaz lahana ve kara lahana fidesi dağıtımı yapılacak.

BÖLGEDEKİ ÇİFTÇİLERE DESTEK

Çayırova’da tarımın güçlendirilmesi ve sebze üretiminin artırılması amacıyla yüzde 75 hibeli karnabahar, beyaz lahana ve kara lahana fidesi dağıtımı yapılacak. Proje, bölgedeki çiftçilere büyük destek sağlayacak. Yüzde 75 hibeli fide dağıtımından yararlanmak isteyen çiftçiler, başvurularını Çayırova İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü aracılığıyla yapabilecek. Proje ile bölge çiftçilerinin verimliliği artırılarak tarım arazilerinin etkin kullanımı teşvik edilecek.

YEREL TARIM ÜRETİMİ ÇEŞİTLENDİRİLİYOR

‘Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi’, bölgedeki tarım arazilerinin daha verimli kullanılması ve çiftçilerin ürün çeşitliliğini artırarak ekonomik kazanç sağlamasını amaçlıyor. Kıvırcık, karnabahar, kara lahana, brokoli, beyaz lahana ve enginar gibi sebzelerin yetiştiriciliği teşvik edilerek, yerel tarım üretiminin çeşitlendirilmesi hedefleniyor.

HABER: KÜBRA AKAR