“Eğitimde erişimi zorlaştırıyorsunuz!”

Artan okul servis ücretleri ve eğitim politikaları hakkında sert eleştirilerde bulunan CHP Çayırova İlçe Başkanı Binali Eniş, “Eğitimde erişimi zorlaştırıyorsunuz!” dedi.

CHP Çayırova İlçe Başkanı Binali Eniş, artan okul servis ücretleri ve eğitim politikaları hakkında sert eleştirilerde bulundu. Velilerin servis ücretleri karşısında büyük bir şok yaşadığını belirten Eniş, özellikle dar gelirli Çayırova halkının bu yükü nasıl karşılayacağını sordu. Milli Eğitim Bakanlığı'na çağrıda bulunan Eniş, arsaların okullara ayrılarak eğitimde erişimin kolaylaştırılmasını talep etti. Binali Eniş, servis ücretlerinin fahiş rakamlara ulaştığını ifade ederek, en yakın servis ücretinin 3 bin TL, en uzak mesafedeki servis ücretinin ise 4 bin 500 TL’ye kadar çıktığını belirtti. Velilerin bu rakamları duyduktan sonra okul masraflarının üstüne bir darbe daha yediğini vurgulayan Eniş, “Zaten kıt kanaat geçinen Çayırova halkı bu servis ücretini nasıl karşılayacak?” diye sordu.

“EN YAKIN SERVİS ÜCRETİ 3 BİN TL”

Eniş yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: “En yakın servis ücretinin 3 bin TL, en uzak servis ücretinin ise 4 bin 500 TL olduğunu duyan veliler, okul masraflarından sonra bir şok daha yaşamış durumdalar. Zaten kıt kanaat geçinen Çayırova halkı bu servis ücretini nasıl karşılayacak? Arsaların satış yerinin milli eğitim bakanlığına verilmesiyle bu yerlere yeni okullar yapılması ve halkın kendilerine yakın okullara çocuklarını göndermesi mümkünken halkı mağdur etmek, servislere mahkum etmek daha mı mantıklı geldi yetkililer? Biz amacınızın farkındayız; okullara kolay erişim herkesin hakkıyken, toplumu cahilleştirmek ve eğitimi yerle yeksan etmek sizin idealiniz değil midir? Sizin hedefiniz liyakatli, eğitimli yöneticiler yetiştirmek değil, sorgulamayan yönetilenleri yetiştirmektir.

“ÜLKENİN KURTULUŞU EĞİTİME YATIRIMDA”

Eğitime ücretsiz ve kolay erişim sağlamaya yardımcı olmak değil, aksine zorlaştırarak halkın bilginin ışığından faydalanmasına engel olmaktır. Eğitim için harcanması gereken paraları, kişisel menfaatleriniz için harcamaktır. Oysa gereksiz lüksten ve harcamalardan uzak kalmanızın kaç öğrencinin eğitimine katkı sağlayacağının siz de farkındasınız. Ülkenin kurtuluşu sizin gereksiz yatırımlarınızla değil, onlar yerine halka ve öğrencilere, eğitime sağlayacağınız yatırımlarla olacaktır. Ve inanın bu ikinci yatırımlar ilkinin yanında devede kulak bile olmayacaktır.”

HABER: KÜBRA AKAR