İstanbul’a otogardan 230 liraya, Hat 200 ile 90 liraya gidiliyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden UlaşımPark’ın Hat 200 yolcuları, İstanbul Kartal’a 90 TL’ye gidiyor. İzmit Otogar’dan İstanbul Harem Otogarı’na giden şehirlerarası otobüsler ise 230 TL’ye İstanbul’a ulaşım imkânı sağlıyor.

Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) kararıyla Kocaeli’de ulaşıma zam geldi. İzmit şehir içi ulaşım ücreti yeni zamla 13 TL’den 20 TL’ye yükseldi. Tramvay ve deniz ulaşımında da ücretlere zam yapılırken Kocaeli Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden UlaşımPark’ın İzmit Doğu Terminali (otogar yanı)- İstanbul Kartal Metro arası hizmet veren Hat 200 seferinde de ücret arttı. Zamla birlikte 50 TL olan tam bilet 90 liraya, 35 TL olan indirimli bilet 63 liraya, 25 TL olan abonman indirimli bilet 40 liraya, 100 TL olan abonman indirimli kontör 160 liraya, 55 TL olan 7/24 akıllı kâğıt bilet ise 95 lira oldu.
ZAM GELSE DE HÂLÂ UYGUN
Hat 200, Kocaeli’de ikamet eden vatandaşlar tarafından tercih edilirken İstanbul’da ikamet eden vatandaşlar da sıklıkla kullanıyor. Özellikle mesai öncesi saatler ile mesai sonrası saatlerde yoğunluğun fazla olduğu hattın biletlerine zam gelse de İzmit Otogar’dan kalkıp İstanbul Harem ya da Esenler Otogarı’na giden şehirlerarası otobüse göre daha uygun fiyatla hizmet veriyor. Bugün şehirlerarası otobüsle İstanbul’a gidecek vatandaş Harem için 230 TL bilet parası öderken Esenler için ise 400 TL ödüyor. Hat 200’de bilet fiyatı 90 TL’ye geliyor.
İSTANBULLULAR DA TERCİH EDİYOR
Şehirlerarası otobüslere göre Hat 200’ün daha uygun fiyatlı olması başta Kocaelili vatandaşlar olmak üzere İstanbul’da oturup Kocaeli’ye çalışmaya, eğitim görmeye ya da günübirlik işini halletmeye gelen birçok İstanbullu vatandaşı da mutlu ediyor. Hafta sonunu İstanbul’da geçirmek isteyenlerin de tercihi arasında yer alan Hat 200, İzmit’ten Kartal Metro’ya ulaşıp buradan İstanbul’un tarihi ve önemli merkezlerine metro ile ulaşma imkânı sunuyor. Hat 200 hem hafta içi hem de hafta sonu 50 ve üzeri sefer sayısıyla hizmet veriyor.