Milletvekili adayı da istifa etti!

2023 Genel Seçimleri’nde İYİ Parti Kocaeli 13. sıra milletvekili adayı olan Aşkın Özön, yaptığı açıklama ile partiden istifa ettiğini duyurdu. Özön açıklamasında, “Genel seçim sonrasındaki süreçte yaşanılanları hep birlikte takip ettik. Geldiğimiz bu noktada kendim adıma İYİ Parti üyeliğimden istifa etmeyi uygun buluyorum.” dedi.

31 Mart sonrasında yerel seçimlerin sonrasında istifaların devam ettiği İYİ Parti’de bir istifa daha yaşandı. 2023 Genel Seçimlerinde İYİ Parti üyesi olan ve 13. sıra milletvekili adayı gösterilen Aşkın Özön de yaptığı açıklama ile partiden ayrıldı.
AKŞENER’İN KARARLIĞI ROL OYNADI
Özön yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: “Sayın Meral Akşener’in, Sayın Mansur Yavaş ve Sayın Ekrem İmamoğlu başkanlarımızın başarılı birer belediye başkanı olduklarını her platformda savunması, desteklemesi, parlamenter sisteme geçiş düşüncelerimle uyuşmaktaydı. Genel seçim sürecinin başlamasıyla birlikte Cumhurbaşkanı adayı belirleme sürecinde; İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in, Kemal Kılıçdaroğlu’nun kendi adaylığı konusunda yaptığı baskılara karşı dik duruş sergilemesi ve 6’lı masadan kalkmasıyla ortaya koyduğu kararlılık, benim aktif siyasete girmemde etkin rol oynadı.
İSTİFA ETMEYİ UYGUN BULUYORUM
Ülkem adına, üstüme düşen sorumluluğu alarak genel seçim çalışmalarında görev aldım. Ancak sonraki süreçte yaşanılanları hep birlikte takip ettik. Geldiğimiz bu noktada kendim adıma İYİ Parti üyeliğimden istifa etmeyi uygun buluyorum. Siyasetimin en büyük tutkusu, fertlerin birinci hakkı olan tabii kabiliyetlerini serbestçe geliştirebilmesi olduğu için, tutkum gerçekleşene kadar ülkem için siyasete devam edeceğim.”