GTÜ’de ‘İş Dünyası ve Yapay Zeka’ çalıştayı

Gebze Teknik Üniversitesi’nde (GTÜ), Teknoloji Transfer Ofisi organizasyonuyla ‘İş Dünyasında Yapay Zeka Uygulamaları’ konulu bir çalıştay düzenledi. Havacılık, perakende ve endüstriyel uygulamalar başta olmak üzere çeşitli sektörlerde yapay zekanın uygulanabilirliği üzerine kapsamlı sunumların yapıldığı etkinlik, geniş bir katılımla GTÜ Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleşti. Açılış konuşmalarını Prof. Dr. Yusuf Sinan Akgül ve Doç. Dr. Yakup Genç’in gerçekleştirdiği etkinlikte, Avrupa Birliği destekli Ar-Ge projelerinden örnekler sunuldu ve yapay zekanın işletmelere sağladığı avantajlar ele alındı. Çalıştayda üç oturum gerçekleştirildi.

HAVACILIK UYGULAMALARINDA YAPAY ZEKA

Oturum başkanı İNOSENS’ten Dr. İsmail Uzun’un yönettiği ilk oturumda, TAV Tech’den Gökhan Koç, SIEMENS A.Ş.’den Dr. Sibel Malkoş ve NETAŞ’tan Mehmet Dağlı havacılık sektöründeki yapay zeka temelli yaklaşımlar ve IoT çözümleri hakkında sunumlar gerçekleştirdi. Prof. Dr. Kemal Özkan başkanlığında gerçekleştirilen 2. oturumda, Teknasyon’dan Hacer Özmen Yılmaz müşteri iletişiminde duygu durumu analizleri ve INOSENS’ten Emre İpek yapay zeka tabanlı mmWaveRadar/LiDAR sensör uygulamalarından bahsetti. Sabancı Üniveritesi EEN’den Süheyla Türkyılmaz da Avrupa İşletmeler Ağı olarak projelerde iş birlikleri ve sağladıkları destekleri aktardı.

ENDÜSTRİYEL UYGULAMALARDA YZ PLATFORMLARI

Doç. Dr. Yakup Genç’in oturum başkanlığında gerçekleştirilen 3. Oturumda ise SAMM Teknoloji’den Ar-Ge Yöneticisi Erkan Özkan fiber optik tabanlı dağıtık akustik sistemler ve HAVELSAN’dan Dr. Kürşat İnce endüstriyel alanlar için kestirimci bakımda yapay zekanın uygulama alanları üzerine bilgi paylaşımında bulundu. Çalıştay, sektör profesyonelleri, akademisyenler ve öğrenciler için yapay zekanın iş dünyasındaki potansiyeli üzerine önemli bir zemin sunarak, gelecekte yapılacak iş birlikleri ve projeler için güçlü bir zemin oluşturdu. Etkinlikte, yapay zeka teknolojilerinin iş dünyasında kullanımının öneminin vurgulandığı ve bu konuda farkındalık yaratacak etkinliklere devam edilmesi yönünde görüş birliği sağlandı.