Çayırova’da son teorik eğitim gerçekleşti

Çayırova İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü arama kurtarma ekibinin saha eğitimi öncesi son teorik eğitimi, Kocaeli İl Milli Eğitim Müdürü AKUB ekip lideri anlatımı ile gerçekleştirildi.

Çayırova İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün arama kurtarma ekibi, saha eğitimlerine başlamadan önce son teorik eğitimlerini tamamladı. Eğitim, Kocaeli İl Milli Eğitim Müdürü AKUB (Arama Kurtarma Birliği) ekip lideri tarafından verildi. Eğitimde, olası acil durumlar ve afet anlarında nasıl hareket edilmesi gerektiği, ekipman kullanımı ve koordinasyon konularında detaylı bilgiler paylaşıldı. Kocaeli İl Milli Eğitim Müdürü AKUB ekip lideri tarafından verilen eğitimde, teorik bilginin önemine vurgu yapıldı. Eğitimde, arama kurtarma faaliyetlerinde dikkat edilmesi gereken noktalar, ekipmanların doğru ve etkili kullanımı, ilk yardım bilgileri ve afet durumlarında iletişim ve koordinasyonun önemi anlatıldı. Ayrıca, geçmişte yaşanan afetlerden edinilen tecrübeler ve örnek olaylar üzerinden yapılan değerlendirmelerle, ekip üyelerine pratik bilgiler aktarıldı.

Saha Eğitimine HAZIRLIK

Teorik eğitimin tamamlanmasının ardından, Çayırova İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü arama kurtarma ekibi, saha eğitimlerine başlayacak. Saha eğitimlerinde, gerçekçi senaryolar üzerinden pratik çalışmalar yapılacak. Eğitim sürecinin sonunda, ekibin olası afet durumlarında etkin bir şekilde müdahale edebilmesi için gerekli tüm bilgi ve becerilere sahip olması hedefleniyor. Çayırova İlçe Milli Eğitim Müdürü, eğitimin sonunda yaptığı konuşmada teorik eğitimin sağlanmasında emeği geçen Kocaeli İl Milli Eğitim Müdürü AKUB ekip liderine ve tüm katılımcılara teşekkür etti. İlçe Milli Eğitim Müdürü Azmi Tunç, “Arama kurtarma ekibimizin donanımlı ve hazır olması, öğrencilerimizin ve personelimizin güvenliği açısından son derece önemli. Bu tür eğitimlerle, ekibimizin her zaman hazırlıklı olmasını sağlamayı hedefliyoruz” dedi.