Bilişim Vadisi Mobilite Hızlandırma Programı başvuru sonuçları açıklandı

Bilişim Vadisi tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenen Mobilite Hızlandırma Programı, 700 girişim fikriyle başvuru sürecini tamamladı. Türkiye’nin teknoloji ve inovasyon üssü Bilişim Vadisi tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenen Mobilite Hızlandırma Programı, 700 girişim fikriyle başvuru sürecini tamamladı. Başvurular arasından programa kabul edilen 38 girişim, 10 hafta boyunca Bilişim Vadisi’nin sunduğu eğitimler, seminerler ve ulusal/uluslararası mentörlüklerden faydalanabilecek. Ara değerlendirmeyi de geçmeye hak kazanan girişimler ise Demoday’de yatırımcı karşısına çıkmaya hazırlanacak. Mobilite alanında yenilikçi fikirlere ivme kazandırmayı amaçlayan Bilişim Vadisi Mobilite Hızlandırma Programı, 2024 yılında 700’den fazla başvuru aldı. Bilişim Vadisi hakem heyeti tarafından değerlendirilen başvurulardan 38 girişim programa kabul edildi.

MOBİLİTE HIZLANDIRMA PROGRAMI 2024’E KABUL EDİLEN GİRİŞİMLER:

Tozz Bike: Kullanıcı dostu tasarım ve yenilikçi teknolojiye sahip elektrikli kişisel araçlar geliştiriyor.

Genoride: Jeneratif sürüş teknolojisini kullanarak pedal gücünü elektrik enerjisine çeviren elektrikli çocuk bisikletleri geliştiriyor.

Bluearf: Yapay zeka destekli, sürdürülebilirlik süreçlerinin takibini gerçekleştiren bir platform sunuyor.

Prizbi: Elektrikli mikromobilite araçları için şarj istasyonları geliştiriyor.

Miniyol: Çevrim içi araç kiralama platformu hizmeti veriyor.

Shipsider: Deniz ticari operasyon hesaplamalarını yapay zeka ve modüler sistemlerle hesaplayan Shipsider, sefer-liman sürelerinin operasyonel optimizasyonu ile çevreye duyarlı para, zaman ve karbon tasarrufu sağlıyor.

OPİ Scooter: Kısa mesafeli ulaşımlar için mikromobilite çözümleri geliştiren OPİ Scooter, hafif ve katlanabilir elektrikli scooter geliştiriyor.

LOGIC: Elektrikli araçlarda menzil kaybını önleyecek çözümler geliştiriyor.

TwoWeeks: Geliştirdiği yazılım sayesinde şarj istasyonlarının yönetimini, optimizasyonunu, işlem verilerinin toplanmasını ve ölçeklendirilmesini sağlıyor.

From Your Eyes: İnsanlar ve makineler için yapay görme sistemleri tasarlayan From Your Eyes, kişiselleştirilebilir yapay zeka modeli sayesinde video görüntü işleme, anlık görüntü işleme ve fotoğraf görüntü işleme yapabiliyor.

Dronos: Çok amaçlı kablolu otonom drone sistemi geliştiren Dronos, aydınlatma ve termal kamera gibi faydalı yüklerle güvenlik, arama kurtarma, trafik ve afet yönetimi, tarım gibi alanlarda faaliyet göstermeyi hedefliyor.

Swarm Nect: Araçlardan veri toplayabilen ve toplanan verileri analiz edebilen bir platform sunuyor.

Anuvega: Gelişmiş motorlu e-mobilite çözümleriyle sürdürülebilir taşımacılığı destekliyor.

MeaTec: Batarya yönetimini sağlayacak yazılım sistemleri geliştiriyor.

Tunga AI: Kullanıcının tercihlerine göre yapılandırılabilen ses ve metin tabanlı kişisel bir medya platformu sunuyor.

Entechno: Endüstriyel alanda uzaktan takip sistemiyle tasarruf sağlayan bir IoT şirketidir.

Revolutionizing-Urban-Mobility: İç mekanlarda otonom hareket eden kompakt araçlar geliştirmeyi amaçlıyor.

Seka Jett: Su sporları için elektrikli sörf tahtası geliştirmeyi amaçlayan Seka Jett, temiz enerjili su sporları yapılması ve geliştirdikleri sörf tahtasının eğlence amaçlı turizm sektöründe de kullanılmasını hedefliyor.

VOLTZONES: Türkiye’deki elektrikli araç şarj istasyonlarının güncel fiyatlarını ve fiyat değişikliklerini tek bir platformda sunuyor.

Sürücü Skorlama: Araçlara bağlanarak çoklu sensör füzyonu ile sürücü puanlama sistemi geliştiriyor.

Kidu: Ebeveynleri güvenli mobil bakıcılar ile buluşturan bir platform geliştiriyor.

Agrovech: Uydu ve İHA görüntüleri ile bitki sağlığının yapay zeka destekli olarak izlenmesine olanak sağlıyor.

Azr Bike: Düşük karbon ayak izine sahip elektrikli kargo bisikletleri geliştiriyor.

BeeNeo: Mevcut araç sahiplerine yönelik satış sonrası hizmet sunuyor. Arızaların önlenmesi ve araç bakımının optimize edilmesi gibi konularda destek sağlıyor.

Şarj Nerede: Elektrikli araç kullanıcılarına tüm şarj işlemlerini tek bir uygulama üzerinden kolayca gerçekleştirme imkanı sağlıyor.

TarBot: Yapay zeka destekli sera otomasyon robotu geliştiriyor.

SKEYED: Yapay zeka destekli video işleme teknolojisi ile yeni nesil nesne-alan tarama ve 3D model oluşturma için SAAS yazılımıyla web ve mobil ara yüzleri geliştiriyor.

KartZip: Farklı markalara ait paylaşımlı mikromobilite araçlarını tek bir platformda birleştirerek kullanıcıların şehir içi ulaşımını kolaylaştırmayı amaçlıyor.

Netra: IoT sistemi ile elektrikli araçların optimizasyonu için yapay zeka veri sağlayıcısı sunuyor.

TeknoDC: Siber saldırılara karşı konumlandırılan ağları güvende tutarak ağ içerisinde bulunan uygulamaların ve sunucuların her katmanda sağlıklı bir şekilde çalışmasını sağlıyor.

Isera: Donanım tasarımı tamamlanmış, dizgi hattına girmiş elektronik ürünlerin son kullanıcıya ulaşmadan önce fonksiyonel testlerini otomatik olarak gerçekleştiren ürün üzerindeki komponentlerin çalışıp çalışmadığını kontrol eden bir sistem geliştiriyor.

Recram: Müşteri deneyimlerini iyileştirmeyi hedefleyen, doğruluk oranını analiz eden, ihtiyaçları gerçek veriler ile tahmin edip müşteri ve çalışan kayıplarını azaltmaya olanak sağlayan video ve sesli araştırma platformu sunuyor.

ErgoScale: Yapay zeka destekli ergonomi risk analizi yapabilen bir yazılım geliştiriyor.

Harmony Motor: Mikromobilite araçları ve yeni nesil fırçasız motor üretimi yapıyor.

Exotoll: Avrupa ülkeleri arasındaki otoyol geçişleri ve sürücü deneyimini iyileştiren teknik entegrasyonu sağlayarak otoyol sistemlerini dijitalleştiriyor.

BBAVtol: Tam elektrikli ve otonom olarak kargo taşıyabilen, dikey iniş ve kalkış yapabilen, insansız hava araçları geliştiriyor.